کد خبر : 8176
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۸:۴۵

ناتوانی اسرائیل از ادامه جنگ

ناتوانی اسرائیل از ادامه جنگ
درباره ناکامی اسرائیل در جنگ غزه دلایل مختلفی از سوی کارشناسان مطرح شده و بسیاری معتقدند این ناکامی ریشه در قدرت مقاومت و همبستگی مردم فلسطین دارد

به گزارش رواج ۲۴ به نقل از –گروه سیاسی خبرگزاری فارس: « توافق آتش‌بس در غزه ممکن است سه‌شنبه یا چهارشنبه حاصل شود. » این خبر یکی از جدیدترین اخباری بود که توسط فایننشال‌تایمز منتشر شد. پیش از آن هم سخنگوی وزارت خارجۀ قطر گفته بود که در مراحل پایانی توافق آتش‌بس غزه هستیم. ترامپ نیز گفته که توافق غزه احتمالاً تا پایان هفته امضا خواهد شد.

آتش بس یعنی تسلیم شدن در برابر حماسشبکه ۱۲ رژیم اسرائیل گزارش داد که وزرای کابینه نتانیاهو از اینکه در جریان چند و چون توافق قرار نگرفته‌اند، عصبانی هستند. وزرای نتانیاهو گفته‌اند که رسانه‌ها بیشتر از آن‌ها در جریان امور قرار دارند.«ایتمار بن‌گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، ظهر امروز (سه‌شنبه)، همزمان با انتشار این اخبار درباره نزدیک بودن زمان امضای توافق آتش‌بس، با انتشار فیلمی از خود تهدید کرد در صورت امضای توافق تبادل اسرا با حماس، از کابینه کناره‌گیری خواهد کرد.او توافق آتش‌بس و تبادل اسرا را «تسلیم شدن در برابر حماس» خواند و از «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی نیز خواست با این توافق مخالفت کند و در صورت امضا شدن آن، از کابینه کناره‌گیری نماید.
عصبانیت خانواده‌های اسرای اسرائیلی از نتانیاهوشبکه ۱۲ رژیم اسرائیل همچنین گزارش داده که خانواده‌های اسرای اسرائیلی نزد حماس نیز در بیانیه‌ای از اینکه قرار نیست همه اسرا آزاد شوند، ابراز خشم کرده‌اند.در بیانیه آن‌ها آمده است: «احساس می‌کنیم که بقیه گروگان‌ها رها شده‌اند…ما بازگرداندن ۳۳ گروگان و رها کردن بقیه را نمی‌پذیریم».آن‌ها گفتند: «هیچ‌کس برای ما تلاش نمی‌کند و هیچ‌کس به نمایندگی از ما صحبت نمی‌کند».
ناکامی‌ اسرائیل در رسیدن به اهداف براساس اظهارات مقامات اسرائیلی هدف از حمله به غزه پس از عملیات طوفان الاقصی، نابودی توان نظامی حماس و جهاد اسلامی، تضعیف ساختار اجتماعی و سیاسی غزه، و بازیابی بازدارندگی اسرائیل بود که بررسی کارشناسان نشان می‌دهد هیچ کدام از این اهداف محقق نشده است.براساس آنچه کارشناسان امنیتی و حتی برخی رسانه‌های غربی می گویند توان موشکی مقاومت همچنان پابرجاست و ساختار اجتماعی غزه با وجود آسیب‌ها، همچنان مقاوم است. از سوی دیگر سرائیل موفق به بازگرداندن امنیت به شهرهای نزدیک به غزه نشده است. در همین راستا پیش از این روزنامه وال‌استریت‌ژورنال مانند بسیاری از رسانه‌های عبری زبان اعلام کرده بود که رژیم صهیونیستی طی این مدتی که از جنگ غزه می‌گذرد، حتی به یک هدف اعلامی خود نرسیده و برای نخستین بار، طول عمرش زیر سؤال رفته است!شکست رژیم صهیونیستی در غزه به قدری واضح بود که حتی حامیان رسانه ای رژیم هم نتوانستند آن را پنهان کنند، برای نمونه در یک روز تمام کارشناسان دعوت شده به شبکه تلویزیونی بی‌بی‌سی به اتفاق اعلام کردند که صهیونیست‌ها در غزه شکست خوردند. آنها دلیل این نتیجه‌گیری را این گونه اعلام کردند که «اسرائیل نتوانست گروگان‌ها را آزاد کند و این منبع سرخوردگی برای اسرائیلی‌ها و یک شکست محسوب می‌شود، وضعیتی که قرار بود امنیت اسرائیل را تقویت کند از هر جهت بدتر شد و جایگاه جهانی اسرائیل به شدت به خطر افتاد و اعتبارش از بین رفت» درباره ناکامی اسرائیل دلایل مختلفی از سوی کارشناسان مطرح شده است. قاسم جعفری کارشناس مسائل سیاسی، معتقد است این ناکامی اسرائیل ریشه در قدرت مقاومت و همبستگی مردم فلسطین دارد.
فشارهای جبهه‌های چندگانه بر اسرائیلرژیم صهیونیستی در جنگ غزه با فشار از چندین جبهه از جمله غزه، کرانه باختری، لبنان، عراق، یمن، و همچنین فشارهایی که از سوی افکار عمومی مردم منطقه و جهان به این رژیم وارد شد، مواجه یود. حملات موشکی و پهپادی از یمن و دیگر جبهه‌ها هم فشار نظامی قابل توجهی به اسرائیل ایجاد کردند. از سوی دیگر افکار عمومی جهانی به‌ویژه در اروپا و آمریکا به نفع فلسطین تغییر یافت و جنایات جنگی اسرائیل در محافل حقوق بشری برجسته شد. در نتیجه اسرائیل نتوانست به طور موثر این جبهه‌ها را مدیریت کند، که به تضعیف موضع این رژیم در منطقه و جهان منجر شد.
بحران‌های متعدد در سرزمین های اشغالی تا کنون بسیاری رسانه های غربی و صهیونیستی گزارش هایی را درباره مشکلات ایجاد شده برای رژیم اشغالگر قدس پس از حمله به غزه منتشر کرده اند. این رسانه ها معتقدند پس از جنگ غزه افکار عمومی داخلی در اسراییل دچار بحران شده و انتقادات از مقامات رژیم افزایش یافته است. ناتوانی در تأمین امنیت نیز از مواردی دیگری است که این رسانه ها بارها به آن پرداخته و تاکید کرده اند که ناتوانی در تأمین امنیت باعث کاهش اعتماد عمومی ساکنان سرزمین‌های اشغالی شده است.
ناکامی در مدیریت روایت رسانه‌ای و فریب افکار عمومی براساس آنچه بسیاری از کارشناسان در رسانه‌های مختلف بیان می‌کنند می توان گفت که اسرائیل پس از جنگ غزه علیرغم تلاش هایی که انجام داد، در مدیریت روایت رسانه‌ای و فریب افکار عمومی ناکام بوده است. تصاویر و گزارش‌های مربوط به قربانیان غیرنظامی فلسطینی، همدلی جهانی را برانگیخت به گونه ای که افکار عمومی جهانی به‌ویژه در میان جوامع غربی به‌طور بی‌سابقه‌ای از فلسطینی‌ها حمایت کرده‌اند.
نقش محور مقاومتتحلیلگران تأکید دارند که حمایت‌های محور مقاومت (لبنان، سوریه، عراق، و یمن) نقش تعیین‌کننده‌ای در تقویت توانایی فلسطینی‌ها داشته است. تهدیدات حزب‌الله و گروه‌های مقاومت دیگر، فشار مضاعفی بر اسرائیل وارد کرده است. آنها می گویند که هم‌افزایی محور مقاومت در منطقه، معادلات جنگ را به سود فلسطینی‌ها تغییر داده است.
تأثیر جنگ بر اقتصاد اسرائیلکارشناسان اقتصاد بین‌الملل می گویند که اقتصاد اسرائیل پس از حملات این رژیم به غزه و‌ پاسخ جبهه مقاومت به اقدامات جنایتکارانه رژیم بشدت دچار مشکل شد. شبکه تلویزیونی الجزیره نیز چندی پیش با انتشار گزارشی مستند از اوضاع اقتصادی رژیم صهیونیستی اعلام می کند که «اقتصاد اسرائیل فروپاشیده است. » در این گزارش آمده که « رژیم صهیونیستی پس جنگ علیه غزه میلیاردها دلار خسارت ‌دیده است و این رژیم از کسری شدید بودجه و افزایش بی‌سابقه بدهی دولتی نیز به شدت رنج می‌برد. » یدیعوت آحارونوت و والا از رسانه‌های عبری زبان رژیم صهیونیستی نیز همزمان اعلام کرده‌ بودند که « اقتصاد، کشاورزی و صنعت گردشگری این اسرائیل در مناطقی که مورد حمله مقاومت لبنان و یمن و عراق قرار گرفته‌اند، به طور کامل و صد در صد نابود شده است.» در مجموع اسناد و تحلیل‌های اقتصادی بیانگر آن است جنگ هزینه‌های سنگینی بر اقتصاد اسرائیل تحمیل کرده است. از سویی موجب کاهش سرمایه‌گذاری خارجی شده و از سوی دیگر حملات موشکی و پهپادی مقاومت خسارات زیرساختی جدی ای را به رژیم وارد کرده است.قاسم جعفری کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با فارس ضمن اشاره به تاثیرات منفی جنگ در اقتصاد اسرائیل گفت که تداوم این وضعیت می‌تواند فشارهای داخلی بر دولت اسرائیل را افزایش دهد.
پیروزی فلسطین در مقابل اسرائیل بسیاری معتقدند پذیرش آتش‌بس از سوی رژیم صهیونیستی نشان می دهد که این رژیم دیگر توان دادن هزینه برای یک اقدام بی نتیجه را ندارد.‌ جعفری می گوید که افکار عمومی و حمایت‌های بین‌المللی از فلسطینی‌ها، چشم‌انداز روشنی برای تقویت جایگاه مقاومت ایجاد کرده است که باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کرد.
ضرورت محاکمه سران رژیم صهیونیستی با انتشار اخبار درباره توافق آتش بس یک بار دیگر بحث محاکمه سران رژیم صهیونیستی مورد توجه کارشناسان حقوق بین‌الملل، تحلیلگران سیاسی، و فعالان حقوق بشری قرار گرفته و آنها بر اهمیت ادامه مطالبه‌گری جهانی برای محاکمه سران سیاسی و نظامیان رژیم صهیونیستی به دلیل جنایات جنگی و نسل‌کشی تأکید کرده‌اند. کارشناسان حقوق بین‌الملل تأکید دارند که اقدامات نظامیان و رهبران سیاسی اسرائیل، مانند حملات به مناطق مسکونی، کشتار غیرنظامیان، و تخریب زیرساخت‌ها، به‌وضوح مصادیق جنایات جنگی و نقض کنوانسیون ژنو است.آنها می گویند که رهبران سیاسی رژیم صهیونیستی، به‌ویژه بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت، مسئولیت مستقیم در طراحی و اجرای سیاست‌های نسل‌کشی و آپارتاید علیه فلسطینی‌ها دارند.پروفسور “ریچارد فالک”، حقوقدان و نویسنده، سیاست‌های اسرائیل را مصداق نسل‌کشی توصیف کرده و تأکید دارد که این افراد باید در سطح جهانی تحت تعقیب قرار گیرند.فعالان حقوق بشری نیز تأکید دارند که فشار افکار عمومی جهانی یکی از موثرترین ابزارها برای به محاکمه کشاندن جنایتکاران جنگی است.پیش از این هم ۵۰۰ نفر از حقوقدانان کشور در محکومیت جنایت‌های رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم فلسطین، بیانیه‌ای منتشر کرده و خواستار شکستن سکوت مجامع حقوقی در کشور‌های مختلف شدند. “آمل کلونی”، وکیل حقوق بشر، بر اهمیت استفاده از ابزارهای حقوقی و رسانه‌ای برای افزایش آگاهی عمومی درباره جنایات اسرائیل تأکید کرده است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.