جراحی نقصهای جنین؛ افتخار پزشکی ایران در جهان
شاید تعجب کنید اگر بدانید اولین عمل سختی که در آمریکا انجام شده توسط یک پزشک ایرانی بوده و حالا همان فرد آن عمل را روی یک جنین ایرانی انجام داده است. همچنین اگر بدانید قانون جوانی جمعیت دارد نتیجه میدهد حالتان حسابی خوش میشود. پس این بسته خبری را از دست ندهید
به گزارش رواج ۲۴ به نقل از –گروه خبرخوب: صبح تقویم را ورق میزدیم تا ببینیم چه مناسبتی است که برایتان چند خطی درباره آن بنویسیم، اما یک جمله زیبا از یک نویسنده ناشناس به چشممان خورد. «بسیاری از مردم تمام عمر خود را در جزیرهای خیالی به نام یک روز دست به کار خواهم شد میگذرانند.» فرصت امروز را دریابید و اهمالکاری را کنار بگذارید و همین حالا بروید سراغ آن کاری که مدتها در لیستتان است و برای انجامش دائم امروز و فردا میکنید. فرصت را غنیمت بشمارید که نعمت عمر کم چیزی نیست. حالا برویم سراغ بهترین خبرهای ۲۴ ساعت گذشته که حال دلتان را خوب کند.
عمل مغز جنین در رحم مادر
اولین خبرمان درباره جراحی نادری است که به کمک یک تیم پزشکی در ایران برای بار اول انجام شده؛ آن هم عمل مغز جنین در رحم مادر. در سونوگرافی مشخص شد که بعضی از عروق این جنین دچار مشکل است و اگر این عمل انجام نمیشد رگهای مغزی بهجای تبدیل شدن به مویرگ، به یک حوضچه بزرگ متصل میشدند که منجر به برگشت سریع خون به قلب او میشود و فشار زیادی بر سیستم قلبی-عروقی جنین وارد میکند و باعث نارسایی قلبی در جنین میشود و جان او را به خطر میانداخت.
به گفته حسین قناعتی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و پزشک حاضر در اتاق عمل، این جراحی در قالب رشته نوین «جراحی جنین» انجام شد که در آن پزشکان قادرند برخی ناهنجاریهای مادرزادی را در دوران بارداری اصلاح کنند. اما یک خبر خوب دیگر در دل این خبر هست که این عمل برای اولین بار در آمریکا زیر نظر دکترعلیرضا شمشیرساز پزشک برجسته ایرانی و رئیس بخش جنینشناسی بیمارستان ماساچوست آمریکا انجام شد. و حالا همان پزشک تجربهاش را به کشور خودمان منتقل کرد و این عمل زیر نظر او در بیمارستان امام خمینی تهران انجام شد.
رویشهای قانون جوانی جمعیت
«نرخ باروری در ۱۵ استان افزایش یافت.» این گفته امیرحسین بانکیپور نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی است. سال گذشته نرخ باروری به صفر رسیده بود اما امسال با کمک قانون جوانی جمعیت این رقم در ۱۵ استان افزایش پیدا کرد. علاوه بر این تعداد تولدهای فرزند سوم و چهارم هم روبه افزایش است. همچنین در گذشته بارداری مادران بالای ۳۵ سال پرخطر بود اما حالا با مراقبتهای حین بارداری توانستهاند این خطرات را کاهش بدهند. همین امر باعث شده است نرخ باروری این رنج سنی تا ۱۵ درصد افزایش پیدا کند و فرزندان متولد شده در این سن به عنوان فرزندان طلایی شناخته میشوند. از دیگر اهداف قانون جوانی، کاهش فاصله بین ازدواج تا تولد فرزند اول بود که این فاصله از بیش از ۶ سال به ۴ سال رسیده است.
۹۰ اسیر آزاد شدند
خبر خوب بعدیمان از دل مقاومت غزه و آزادی ۹۰ اسیر فلسطینی است که در بین آنها نامهای آشنای بانوانی مثل «خالده جرار» از رهبران جبهه خلق، «عبلة سعدات» همسر «احمد سعدات» دبیرکل جبهه خلق برای آزادی فلسطین و ۲ خواهر صالح العاروری معاون سابق رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس به چشم میخورد. نوار غزه بعد از ۴۷۱ روز جنگ، محاصره، کشتار، گرسنگی و… حالا شاهد یک آتش بس است و در این مرحله قرار است به ازای هر یک اسرائیلی، ۳۰ اسیر فلسطینی آزاد شود یعنی رژیم صهیونیستی باید ۷۳۷ اسیر فلسطینی را آزاد کند. به مناسبت همین پیروزی تصاویر جالب توجهی از مردم فلسطین در این روزها میبینیم. در ادامه فیلمی از سجدهی شکر امدادگرانی که بیش از یک سال در خط مقدم مبارزه با رژیم بودن را ببیند.
کارآفرینی با بلوط
حالا برویم سراغ زن و شوهری در دل لرستان که در کنار هم کارگاهی تاسیس کردند و از میوه بلوط شیرینی تولید میکنند که نه تنها درآمدزایی دارد بلکه آن را به عنوان سوغات رسمی استانشان به ثبت رساندهاند. شهناز سعیدی و علی افشاری در کارگاهشان بلوط را که شاید برای خیلی از ما یک میوه معمولی باشد؛ بعد از چیدن، پوستش را جدا و مغزش را آسیاب و از آرد آن شیرینی، بیسکوییت و حلوا تولید میکنند. این محصولات نهتنها خوشمزه هستند، بلکه خواص دارویی زیادی دارند. حالا هم با تمام چالشها و مشکلاتی که در این چند سال داشتند کنار هم رشد کردند و به فکر گسترش کارگاهشان هستند و تصمیم دارند یک کارخانه احداث کنند. این زوج علاوه بر اینکه اشتغالزایی و کارآفرینی کردند؛ گام مهمی در جهت حفظ هویت بومی و ارتقای جایگاه فرهنگی و اقتصادی استانشان هم برداشتند. به گفته خودشان پیش از این، لرستان فاقد سوغاتی با شکل و شمایل رسمی و بهروز بود که بتواند نظر گردشگران را جلب کند. اما ثبت ملی این محصول، نه تنها دستاوردی بزرگ برای آنها محسوب میشود، بلکه توانست این خلأ را نیز در معرفی استان لرستان پر کند.
در این ماه چه کار نکنیم؟!
۱۰ روز دیگر ماه پر خیر و برکت رجب تمام میشود. این ماه مقدمه ورود به ماه شعبان و رمضان است پس باید از لحظه لحظه و ثانیه به ثانیه آن استفاده کنیم تا توفیق نفس کشیدن در ماههای بعد هم نصیبمان شود. یکی از راههای بهره بردن از این ماه در کلام استاد عالی این است که «مراقب چشم، گوش و زبانمان باشیم. گاهی اوقات برخی از افراد سؤال میکنند که در این ماه چه باید بکنیم، اما باید پرسید چه کار نکنیم! مراقب این ماه باشیم و بنا را بر این بگذاریم که مراقب زبان و چشممان باشیم که گناه نکند. اتفاقاً در دعای همین ماه داریم که میفرماید: «خدایا! چشم من و زبان من را کمک کن که بتوانم آن را حفظ کنم.»
خوش خبر باشید
و اما سخن پایانی، خبرهای خوبتان را در قالب دلخواه خود (عکس، متن، فیلم، صوت و…) تولید کنید و آن را با هشتگ #خبرخوب در شبکههای اجتماعی منتشر کنید تا هم دیگران را در حال خوش خودتان شریک کنید و هم ما بتوانیم اخبار شما را بازنشر کنیم. اگر هم تمایل داشتید در هر یک از شبکههای اجتماعی که فعال هستید، خبرتان را از طریق اکانت khabar_khoub_iran@ یا شماره تلفن ۰۹۳۳۰۸۲۶۳۱۲ برای ما بفرستید.. منتظر خبرهای خوب شما هستیم. خوشخبر باشید.
برچسب ها :خبرخوب|
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0