راستی آزمایی یک تصویر پر بازدید
هالیوود در آتش/ وقتی هوش مصنوعی در میانه میدان است
سرویس روایت جهان پایگاه خبری – تحلیلی رواج۲۴: در روزهای اخیر، آتشسوزیهای گستردهای در مناطق مختلف لسآنجلس، کالیفرنیا، منجر به تخلیه دهها هزار نفر از ساکنان و وارد شدن خسارات فراوان شده است. در این میان، تصاویری در شبکههای اجتماعی مانند ایکس، اینستاگرام و فیسبوک منتشر شده که نشان میدهد تابلوی تاریخی هالیوود در آتش میسوزد؛ با این حال، بررسیها نشان می دهد واقعیت چیز دیگری است.
آخرین وضعیت تابلوی هالیوود
بر اساس گزارش خبرنگاران AFP، تابلوی هالیوود تا تاریخ ۱۰ ژانویه ۲۰۲۵ آسیبی ندیده است. این تأییدیهها بر اساس عکسهایی است که در تاریخ ۹ ژانویه از زاویههای مختلف این تابلو، از جمله گوشهی خیابان گور و تمپل هیل درایو گرفته شده است. علاوه بر این، جف زریننام، رئیس «صندوق نگهداری از تابلوی هالیوود»، در ایمیلی اعلام کرده که گرچه پارک گریفیت به دلیل مسائل ایمنی بسته شده است، خود تابلو آسیبی ندیده است. این سازمان، که مسئولیت نگهداری تابلو و مدیریت وبکمهای آن را بر عهده دارد، همچنین در حساب اینستاگرام خود تأکید کرد که تصاویر منتشر شده مبنی بر آسیب به تابلو جعلی است و واقعیت ندارد.
چرا تصاویر منتشر شده جعلی است؟
متخصصان شرکت “GetReal Labs” که در حوزه تشخیص دیپفیک فعالیت میکند، و همچنین کارشناسان دانشگاههای معتبر، مانند دانشگاه کالیفرنیا برکلی و دانشگاه بوفالو، به بررسی تصاویر پرداخته و جعلی بودن آنها را تأیید کردهاند. طبق اظهارات کارشناسی در این زمینه برخی از نشانههای جعلی بودن تصاویر به شرح ذیل است:
تغییرات در ساختار حروف تابلو: برخی تصاویر حروف تابلو را به شکل نادرست نمایش دادهاند. برای مثال، شکل براکتهای ساختاری پشت حروف در تصاویر با تصاویر واقعی مطابقت ندارد.
حذف یا اضافه کردن اِلِمانها: در برخی تصاویر، برجهای مخابراتی پشت تابلو که در تصاویر واقعی وجود دارند، حذف شدهاند.
اشتباهات نگارشی: در یکی از تصاویر، کلمه “Hollywood” به اشتباه با اضافه شدن یک حرف “d” اضافی نوشته شده است.
واترمارک ابزارهای هوش مصنوعی: برخی تصاویر دارای واترمارک ابزارهایی مانند Grok هستند که نشان میدهد این تصاویر با استفاده از فناوری تولید تصویر با متن هوش مصنوعی ساخته شدهاند.
سیوی لیو، مدیر آزمایشگاه رسانههای قضایی در دانشگاه بوفالو، اظهار داشت که الگوریتمهای تشخیص دیپفیک او نیز تأیید کردهاند که این تصاویر با استفاده از ابزارهایی مانند Midjourney، Runway یا Grok تولید شدهاند.
پاسخهای رسمی
با این وجود صندوق نگهداری از تابلوی هالیوود در پستی در اینستاگرام به وضوح اعلام کرد که تابلو آسیبی ندیده و تصاویر منتشر شده جعلی هستند. یک مدیر روابط عمومی «پیادهروی مشاهیر هالیوود» نیز تأیید کرد که این تصاویر نادرست بوده و کاربران نباید به چنین مطالبی اعتماد کنند.
واکنش سلبریتیها
بعد از اینکه مشخص شد تصاویر منتشر شده از آتش گرفتن نماد هالیوود جعلی است برخی هنرمندان و تولیدکنندگان محتوا که تصاویری از این دست منتشر کرده بودند، پستهای خود را حذف کردند. برای مثال، یکی از کاربران تیکتاک که در بخش معرفی خود، به تولید گرافیک و صحنههای ویدیویی اشاره کرده بود، پس از تماس خبرنگاران AFP، ویدیوی اصلی خود را حذف کرد.
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی رواج۲۴، گرچه آتشسوزیهای گسترده در لسآنجلس خسارات زیادی به بار آورده و این مساله همچنان نیز ادامه دارد اما تصاویر منتشر شده از تابلوی هالیوود که در شعلههای آتش قرار دارد، جعلی است.
/// انتهای پیام
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0