به گزارش رواج ۲۴ به نقل از –گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس؛ «گردشگری در اسرائیل به دلیل تداوم جنگ مُرد هیچ کسی به اسرائیل سفر نمیکند»، این را موشه گلعاد، نویسنده روزنامه عبری هاآرتص میگوید.بخش گردشگری اسرائیل در طول سال ۲۰۲۴ شاهد وخامت قابل توجهی بود که یادآور بحران هایی است که این بخش در طول همه گیری کرونا در سال های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ با آن مواجه شد.این فروپاشی گردشگری در اسرائیل به اذعان رسانههای عبری نتیجه مستقیم نسلکشی مستمر نتانیاهو در نوار غزه بوده که ضربههای شدیدی به صنعت گردشگری این رژیم وارد کرده و منجر به بدترین افت در تاریخ این رژیم شده است.به باور نویسنده هاآرتص، به دلیل جنگ غزه و سپس پاسخهای موشکی ایران و یمن، جنگ لبنان و تظاهرات مستمر علیه دولت نتانیاهو و مسدود شدن راه ها توسط معترضین صهیونیست در شهرهای بزرگ، بسیاری از خطوط هوایی بینالمللی پروازهای خود را از مبدا و مقصد تل آویو به حالت تعلیق درآوردند که این توقف پروازها برای برخی ایرلاینها تا چندین ماه و برخی دیگر تا اطلاع ثانوی تمدید شده است.
۹۰ درصد درآمد گردشگری اسرائیل از دست رفت
بر اساس گزارشهای اسرائیلی، صنعت گردشگری سفر به اسرائیل در سال ۲۰۲۴ در مقایسه با سال ۲۰۲۳ بیش از ۷۰ درصد افول پیدا کرد و در مقایسه با سال اوج رونق این صنعت قبل از همهگیری کرونا در سال ۲۰۱۹ بیش از ۹۰ درصد کاهش یافته است.این در حالی است که پویشهای تحریم صهیونیستها به دلیل تداوم جنگ علیه نوار غزه و مسائلی نظیر تحت پیگرد قرار گرفتن قانونی سران و نظامیان صهیونیست به ارتکاب جرایم جنگی نیز در عدم استقبال گردشگران از سفر به اسرائیل تاثیرگذار بوده است. موشه گلعاد، نویسنده روزنامه هاآرتص می گوید که سال ۲۰۲۴، سالی است که گردشگری در اسرائیل به دلیل تداوم جنگ مُرد به عنوان مثال، در طول سال ۲۰۲۴، حدود ۱۰۰ هزار گردشگر از «پارک های ملی» در «اسرائیل» دیدن کردند(مجموع گردشگران داخلی و خارجی) در حالی که قبل از جنگ تعداد گردشگران بازدید کننده از این پارک ها ۳.۷ میلیون گردشگر می رسید منطقه البحر المیت دریای مرده و مکان های باستانشناسی اطراف آن قبل از جنگ پذیرای ۸۴۰ هزار بازدیدکننده بود و در سال ۲۰۲۴ تعداد بازدیدکنندگان از این منطقه به ۲۰ هزار نفر رسید که نشاندهنده کاهش چشمگیر ۹۸ درصدی است.این در حالی است که در بحبوحه جنگی که پایانی برای آن متصور نمیشود، تقریباً هیچ توریستی از خارج به اسرائیل نیامده. بر اساس گزارش دیگری از روزنامه هاآرتص، بازارهای شهرهای اصلی اقتصادی و توریستی مانند یافا، حیفا و قدس خالی شدهاند و در همه جا آگهیهای روی در مغازه ها برای «اجاره» و «فروش» را می توان پیدا کرد.
تعطیلی ۵۰ رستوران در تل آویو
راهنمایان تورهای گردشگری هم از ناپدید شدن گردشگران خارجی صحبت میکنند، همانطور که بیشتر گردشگران اسرائیلی هم غیبشان زده است، اگرچه برای مثال برخی از هتلهای اسرائیلی در یافا میزبان آوارگان اسرائیلی از شهرک های شمالی بوده اند اما هتلهای دیگر برای مدت طولانی از اتاقهای خالی و نداشتن مشتری رنج میبرند.هاآرتص میگوید که شهر یافا که همیشه شهر شلوغ و پر سر و صدایی بوده از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ در حال احتضار است، به طوری که خیابانها حتی در تعطیلات آخر هفته از عابران پیاده خالی است و اگر عصر یکشنبه از خیابان های شهر بگذرید خیال می کنید وارد شهر ارواح شده اید.شهر تل آویو نیز به شدت تحت تاثیر جنگ قرار گرفته و رستورانها و کافهها یکی پس از دیگری درهای خود را بسته اند. به نوشته هاآرتص، بیش از ۵۰ رستوران از بزرگترین و معروفترین رستورانهای تلآویو در سال ۲۰۲۴ درهای خود را بستند، یعنی هر هفته یک رستوران.از برجسته ترین رستورانهایی که درهای خود را بسته اند: رستوران سانتا کاتارینا و رستوران آنیمار وین هستند که موقعیت مکانی آن هامستقیماً توسط جنگ آسیب دیده است، رستوران فورتونا دل مار، رستوران توپولوبومبو و بسیاری رستوران های دیگر که همگی به دلیل ورشکستگی و نداشتن مشتری تعطیل کردند.
تعطیلی ۶۰ هزار شرکت در اسرائیل
بر اساس داده های اداره آمار رژیم صهیونیستی، گردشگری ورودی به این رژیم طی سال ۲۰۲۴ به ۸۸۵ هزار گردشگر و بازدیدکننده کاهش یافته است، در حالی که تعداد گردشگران در سال ۲۰۲۳ به حدود ۳ میلیون گردشگر رسیده است. در مواجهه با این اوضاع، شرکت ها و نهادهای وزارت گردشگری اسرائیل میگویند که کابینه نتانیاهو هیچ برنامه تشویقی برای بهبود صنعت گردشگری ندارد.بر اساس گزارشی که وبگاه اقتصاد و تجارت وصلا منتشر کرده است، بر اساس دادههای دولت اسرائیل، حدود ۶۰ هزار شرکت اسرائیلی درهای خود را در طول سال ۲۰۲۴ بستهاند که افزایش ۵۰ درصدی نسبت به سال های گذشته نشان می دهد.اگرچه ارقام مشخصی از تعداد شرکتهای گردشگری که درهای خود را بستهاند در دسترس نیست، اما این گزارش نشان میدهد که بخش گردشگری جزو بیشترین بخش های آسیب دیده بوده است و این بدان معناست که تعداد زیادی از آنها تحت تأثیر قرار گرفته و درهای خود را بستهاند. علاوه بر این، بخشهای دیگری مانند ساختوساز و کشاورزی نیز به شدت تحت تأثیر قرار گرفتند، به طوری که در سال گذشته حدود ۷۰۰ تا ۷۵۰ شرکت ساختمانی و زیرساختی تعطیل شدند که نسبت به سال ۲۰۲۳ بیش از ۱۰ درصد افزایش داشت. بخش کشاورزی نیز تحت تأثیر محدودیت های امنیتی در مناطق مرزی و کمبود نیروی کار قرار گرفته است.
ارقام منتشر شده توسط اداره آمار اسرائیل نشان می دهد که تشدید نسل کشی در نوار غزه مسافران خارجی را به شدت دلسرد کرده است. تعداد گردشگران ورودی در دوره جنگ اسرائیل علیه لبنان به طور قابل توجهی کم تر شد در حالی که تعداد گردشگران ورودی در اوت ۲۰۲۴ حدود ۳۰۴.۱ هزار گردشگر بود، در سپتامبر گذشته به حدود ۸۹.۷ هزار گردشگر کاهش یافت. بر اساس داده های اداره آمار اسرائیل، این کاهش تا اکتبر گذشته به ۳۸ هزار و ۳۰۰ گردشگر ادامه یافت، پیش از آن که در نوامبر ۲۰۲۴ به ۵۲ هزار و ۸۰۰ هزار گردشگر افزایش یافت.
سقوط تاریخی گردشگری اسرائیل
گردشگری در اسرائیل در ده سال گذشته شاهد نوسانات قابل توجهی بوده است که بدترین نوسانات برای رژیم اشغالگر بوده است، زیرا این رژیم تحت تأثیر عوامل سیاسی، امنیتی و بهداشتی قرار گرفته است. بر اساس دادههای اداره آمار اسرائیل در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ بالای چهار میلیون گردشگر در این رژیم ثبت شده که درآمد قریب به ۹ میلیارد دلاری در هر سال برای این رژیم به ارمغان آورده بود که معادل صادرات ماهیانه ۱۰۰ میلیون بشکه نفت کشورهای نفت خیز است.اما در سال ۲۰۲۰ به دلیل کرونا تعداد گردشگران به ۸۳۱ هزار نفر کاهش یافت که زیان اقتصادی سنگینی به اسرائیل وارد کرد و در سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ تعداد گردشگران به ترتیب به دو میلیون و ۶۷۰ هزار نفر و سه میلیون نفر رسید که به تزریق سالانه چهار میلیارد و ۸۵۰ میلیون دلار به خزانه رژیم صهیونیستی منجر شد. در سال ۲۰۲۴ گردشگری در اسرائیل با کاهش تعداد گردشگران به ۸۸۵ هزار نفر دچار افول شدیدی شده که ضربه ۹۰ درصدی به صنعت گردشگری این رژیم وارد کرده است.
خطر مواجهه اسرائیل با «دهه از دست رفته»
در عین حال، رژیم صهیونیستی در حال اقدام برای افزایش بیش از ۴۲ درصدی بودجه دفاعی و جنگی در سال ۲۰۲۵ است و آن را از ۶۸ میلیارد شکل به حدود ۹۸ میلیارد شکل در سال افزایش میدهد.بر اساس یک تحلیل اقتصادی وبگاه اقتصادی کالکالیست نبود تدابیر لازم برای کنترل بودجه عمومی، اقتصاد اسرائیل را در معرض خطر “دهه از دست رفته” قرار می دهد، مشابه آنچه پس از جنگ اکتبر ۱۹۷۳ اتفاق افتاد. در آن دوره. اتکای بیش از حد به مخارج دفاعی منجر به کاهش هزینههای اجتماعی و سرمایهگذاری در اقتصاد و مانع رشد بخش خصوصی شد.بر اساس نوشته همین وبگاه، پیش بینی می شود بدهی عمومی در «اسرائیل» تا سال ۲۰۲۶ به ۷۰ درصد تولید ناخالص داخلی برسد که این امر مستلزم کاهش مالیات یا کاهش هزینه های عمومی است.به نوشته کالکالیست، گسترش بودجه دفاعی به زیان خدمات اجتماعی مانند آموزش، بهداشت و مراقبت های اجتماعی تمام خواهد شد. اسرائیلیها در نتیجه افزایش مالیات و کاهش هزینههای عمومی، با فشار اقتصادی بیشتری مواجه خواهند شد. این وضعیت نوید دهنده موج جدیدی از تنشهای اجتماعی است که ممکن است ثبات سیاسی و اقتصادی این رژیم اشغالگر تضعیف کند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0