کد خبر : 7876
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۳

آسوشیتدپرس منتشر کرد

بازنشر ویدئوی قدیمی با ادعای نادرست/ حمله به کلیسا در شب کریسمس؟

بازنشر ویدئوی قدیمی با ادعای نادرست/ حمله به کلیسا در شب کریسمس؟
در روزهای اخیر، ویدئویی از حمله به یک کلیسا در نزدیکی بیت‌لحم، با ادعای «حمله مسلمانان به کلیسای مسیحیان» در فضای مجازی منتشر شده است.

سرویس روایت جهان پایگاه خبری – تحلیلی رواج۲۴: در آستانه جشن‌های کریسمس، ویدئویی در فضای مجازی منتشر شد که صحنه‌هایی از درگیری، پرتاب سنگ، فریاد و آژیرهای اضطراری را نشان می‌داد. این ویدئو با ادعای «حمله مسلمانان فلسطینی به یک کلیسا در بیت‌لحم در شب کریسمس» منتشر شد و به سرعت در شبکه‌های اجتماعی، از جمله X (توییتر سابق) و فیس‌بوک، بازتاب گسترده‌ای یافت. اما بررسی‌ها چیز دیگری را نشان می‌دهد.

ماجرا از کجا شروع شد؟

این ویدئو ابتدا در تاریخ ۲۴ دسامبر ۲۰۲۴ در پلتفرم X یا همان توییتر سابق منتشر شد. به همین دلیل هم برخی کاربران، با استناد به صحنه‌های آن ادعا کردند که این حادثه در جریان آماده‌سازی برای جشن‌های کریسمس روی داده و کلیسای Forefathers Greek Orthodox در بیت ساحور، واقع در نزدیکی بیت‌لحم، هدف حمله قرار گرفته است.

صحت‌سنجی ویدئو

بررسی‌ها با استفاده از ابزارهای جستجوی معکوس و تحلیل مکان‌یابی ویدئو نشان داد که این حادثه به درگیری در اکتبر ۲۰۲۲ در شهر بیت ساحور است. در آن زمان، گزارش‌های رسانه‌ای تأیید کردند که کلیسای Forefathers Greek Orthodox هدف حمله قرار گرفت. اما شواهد حاکی از آن است که این حمله به دلایل محلی و سیاسی رخ داده و هیچ ارتباط مستقیمی با جشن‌های کریسمس یا حمله سازمان‌یافته مذهبی نداشته است.

چرا این ویدئو بازنشر گسترده دارد؟

منطقه خاورمیانه به ویژه بعد از عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر 2024، به دلیل تنش‌های مذهبی و قومی مستعد واکنش‌های شدید به محتوای مرتبط با این موضوعات است. در واقع می‌توان اینطور گفت که بازنشر این ویدئو با ادعای ارتباط آن با حمله به کلیسا در شب کریسمس، از همین حساسیت‌ها استفاده کرده است چراکه کلیسا و مسلمانان به عنوان دو نماد مذهبی، به‌طور طبیعی در چنین محتوایی قرار گرفته‌اند و این مساله می‌تواند در نهایت منجر به تقابل مسلمانان و مسیحیان شود.

تجربیات مشابه

البته این را باید گفت که این اولین بار نیست که ویدئوهای قدیمی با ادعاهای نادرست در فضای مجازی منتشر می‌شوند. در موارد مشابه، ویدئوهای مربوط به درگیری‌های محلی یا اعتراضات، بارها با عنوان‌ها و توضیحات جدید بازنشر شده‌اند. این نوع استفاده نادرست از محتوا، علاوه بر گمراه کردن مخاطبان، می‌تواند به افزایش بی‌اعتمادی به اطلاعات در فضای مجازی منجر شود.

به گزارش رواج۲۴، بنابراین ادعای حمله مسلمانان فلسطینی به کلیسایی در بیت‌لحم، نادرست بوده و ویدئوی منتشرشده مربوط به حادثه‌ای در اکتبر ۲۰۲۲ است.

 

/// انتهای پیام

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.