وبگاه پالیتی فکت بررسی کرد
روایت سیاست ضد ایرانی کارتر که ترامپ میراثدار آن است
گروه روایت جهان پایگاه خبری – تحلیلی رواج ۲۴: وب سایت «پالیتی فکت» که به راستی آزمایی ادعاهای مقامات آمریکا درباره موضوعات مختلف میپردازد، در مطلبی روند اتفاقات کارتر در مواجهه با جمهوری اسلامی ایران را بررسی کرده است.
این وبگاه آمریکایی در مورد سوابق کارتر نوشت: «این روزها درگذشت سیونهمین رئیسجمهور آمریکا در شرایطی به سرخط اصلی خبرهای رسانههای جهان تبدیل شده که نام او با ایران پیوند خورده، چراکه بخش مهمی کارنامه ریاست چهار ساله او در کاخسفید معطوف به تحولات مهم ایران بود و در نهایت نیز تقریباً همه اتفاقنظر دارند که مواجهه ناکام او با ایران بود که سبب شد نام کارتر در جمع ۹ رئیسجمهور تک دورهای آمریکا ثبت شود».
اعمال محدودیت علیه شهروندان ایرانی
پالیتی فکت در ادامه مطلب خود با اشار به اقداماتی که کارتر در دوران تصدیگری نسبت به ایران انجام داد نوشت: «کارتر از سال 1977 تا 1981 رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا بود و اقدامات او علیه ایران و ایرانیان در ۱۸فروردینماه ۱۳۵۹ آغاز شد چرا که کارتر ضمن قطع همه مناسبات با ایران، ویزاهای ایرانیان برای ورود به آمریکا، حتی کارتهای سبز ایرانیانی را که در خارج از آمریکا بودند، لغو کرد و دستور داد تا اطلاع ثانوی به ایرانیان ویزای ورود به آمریکا داده نشود؛ دستوری حدود یک سال به قوت خود باقی بود».
نکته جالب در این میان اشاره این وبگاه آمریکایی به یک اقدام کارتر است که در چند سال اخیر نیز ایرانیها با آن بیگانه نبودهاند: پالیتی فکت مینویسد: «در سال ۱۹۷۹، دادستان کلِ کارتر به دانشجویان ایرانی دستور داد به اداره مهاجرت مراجعه کنند تا مشخص شود که آیا آنها شرایط ویزای خود را نقض کردهاند یا خیر. اگر این کار را میکردند، تبعید میشدند. یک قاضی فدرال این حکم را خلاف قانون اساسی دانست اما این موضوع اثری در رویکرد کارتر نداشت».
اتخاذ رویکردهای خصمانه در زمینه مهاجران و رفتوآمد شهروندان ایرانی به آمریکا اگرچه در دوره ترامپ بهصورت برجستهتری مطرح شد اما در واقع کارتر پایهگذار این موضوع بود به گونهای که حالا میتوان گفت ترامپ میراث دار آن دوران است. در همین زمینه پالیتی فکت نوشت:« همانگونه که در سال 2015 پس از اعلام تصمیم ترامپ حتی حامیان او گفتند: کارتر نیز همین اقدام را علیه ایرانیان انجام داد».
پدربزرگ تحریمها!
آبانماه ۱۳۵۸ و بهدنبال تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ایران بود که اعمال تحریمها علیه ایران کلید خورد؛ تحریمهایی که از مسدود کردن اموال و داراییهای ایران شروع شد و به حوزههای مختلف گسترش یافت و تاکنون نیز ادامه داشته است. به گواه تاریخ، کارتر در ۲۳ آبان ۱۳۵۸ علاوه بر مسدود کردن داراییهای ایران، خرید نفت از ایران را نیز بهصورت رسمی ممنوع کرد.
تهدیدهای نظامی علیه ایران بعد از شکست مفتضحانه آمریکا در طبس
دولت کارتر در ۱۵ اردیبهشتماه ۱۳۵۹ برای آزاد کردن گروگانهای خود، برای اجرای عملیات موسوم به «پنجه عقاب» در صحرای طبس اقدام کرد که شکست فضاحتبار آن، همچنان بهعنوان یکی از اصلیترین دلایل ناکامی کارتر در دور دوم انتخابات ریاستجمهوری بهحساب میآید. دولتهای آمریکا طی دهههای اخیر در تقابل با ایران یک کلیدواژه محوری داشتهاند؛ اینکه «گزینه نظامی علیه ایران رویمیز است». این تهدیدها نیز از دوره کارتر پایهگذاری شد.
بنا نهادن راهاندازی جنگ روانی علیه ایران
سنگ بنای فضاسازی و تبلیغات رسانهای علیه ایران در زمان ریاستجمهوری کارتر گذاشته شد. فضاسازیهای رسانههای آمریکایی و سرایت این رویکرد به رسانههای غربی و حتی منطقه خاورمیانه از اصلیترین رویکردهای دولت کارتر بهویژه پس از افشای کارشکنیهای واشنگتن در مسیر انقلاب اسلامی نوپای مردم ایران بودهاست.
حمایت ویژه از براندازان
از مهمترین رویکردهای آمریکا طی سالهای گذشته در قبال جمهوریاسلامی، انجام انواع حمایتها از جریانهای ضدانقلاب و برانداز بودهاست؛ راهبردی که تاکنون نیز ادامه یافته و کاخسفید را به بزرگترین حامی براندازان تبدیل کرده است. دیماه ۱۳۵۸، کارتر حدود یک سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی طی نامهای به رئیس وقت سازمان سیا، از او میخواهد اقدامهای لازم رسانهای، سیاسی و اقتصادی علیه ایران با هدف براندازی را انجام دهد.
پالیتی فکت در این زمینه مینویسد: «دیوید هاوتون، مدرس ارشد مطالعات دفاعی در کالج لندن و نویسنده کتاب سیاست خارجی ایالات متحده و بحران ایران، در مورد سی و نهمین رئیس جمهور آمریکا و اقدامات کارتر در مورد ایران گفته که میتوان آنها را متناسب خواند. او همچنین میگوید اقدامات ترامپ علیه مهاجران و مسلمانان به دلیل همذات پنداری او با کارتر است».
به گزارش سرویس روایت جهان پایگاه خبری – تحلیلی رواج ۲۴، گزارش پالیتی فکت نشان میدهد که جیمی کارتر، با اعمال تحریمهای اقتصادی، قطع ارتباط دیپلماتیک، تهدیدهای نظامی و جنگ روانی علیه ایران، پایهگذار سیاستهای خصمانهای شد که تا به امروز ادامه یافتهاند. این سیاستها شامل محدودیتهای مهاجرتی و حمایت از براندازان بود که در دوران ترامپ با شدت بیشتری دنبال شد. رویکردهای کارتر نشاندهنده تلاش او برای مهار انقلاب اسلامی و پیشبرد منافع ایالات متحده بود، اما در نهایت ناکامیهای او در این زمینه به میراثی برای روسای جمهور بعدی تبدیل شد.
/// انتهای پیام
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0