کد خبر : 7656
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰

با این غذاهای گل‌کلمی هنرتان را به رخ بکشید!

با این غذاهای گل‌کلمی هنرتان را به رخ بکشید!
گر تا به امروز فکر می‌کردید جای گل‌کلم فقط در ترشی‌های اصیل ایرانی است، وقتش رسیده که نگاهتان را به این سبزی مغذی تغییر داده و برای بهره‌مندی از خواص شگفت‌انگیز آن، در بین سفره‌هایتان، جای بیشتری برایش باز کنید

به گزارش رواج ۲۴ به نقل از -فارسگروه زندگی: گرچه ما ایرانی‌ها این گل‌های جذاب مرواریدی رنگ را بیشتر به عنوان عضو ثابت انواع ترشی‌های جذاب پاییزی می‌شناسیم اما گل‌کلم با خواص بی‌نظیری چون بیشترین آنتی‌اکسیدان در بین سبزیجات و برخورداری از املاح و ویتامین‌های ضروری بدن، به قدری برای سلامتی مفید است که کارشناسان تغذیه توصیه می‌کنند در فصول سرد سال حتما به سبد تغذیه خانواده‌ها اضافه شود. فرقی نمی‌کند این سبزی پرخاصیت را خام مصرف کنید یا پخته، مهم این است که بتوانید از خواص شگفت‌انگیز آن بهره‌مند شده و احتمال ابتلا به بیماری‌های مختلف به خصوص انواع سرطان‌های پروستات، سینه، روده، تخمدان و مثانه را کاهش دهید. از دیگر خواص قابل‌توجه این سبزی میزان بالای فیبر گل‌کلم است که گزینه ایده‌آلی برای کاهش وزن به شمار می‌رود. همچنین خواص ضدالتهابی، کمک به گردش‌خون، سلامت قلب، استحکام استخوان‌ها و. . ، گل‌کلم را به سبزی ویژه‌ای تبدیل کرده است. حالا با تمام این تفاسیر برایتان چند پیشنهاد داریم تا در ترکیب انواع غذاها از خواص این سبزی جذاب زمستانی برخوردار شوید.

سوپ گل‌کلم؛ طعمی دلپذیر مخصوص سفره‌های زمستانی

اصلا نمی‌شود زمستان باشد و سوپ‌های خاص این فصل، جایی در سفره‌های ایرانی نداشته باشد؛ حالا اگر پای گل‌کلم به این سوپ‌ها باز شود که دیگر نورعلی‌نور است و با یک تیر، چند نشان زده‌اید، یعنی هم می‌توانید غذایی متفاوت سر سفره بگذارید و هم از خواصی بهره‌مند شوید که شاید در مواد کمتری پیدا شود. برای طبخ این سوپ به یک عدد پیاز، هویج و سیب زمینی درشت، نصف یک عدد گل‌کلم کوچک، یک سوم پیمانه بلغور گندم، دو پیمانه آب‌مرغ، یک پیمانه شیر، یک قاشق غذاخوری آرد و مقداری کره، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر، آویشن و نمک نیاز دارید. گول این همه مواد را نخورید و مطمئن باشید که طبخ این سوپ خیلی آسانتر از چیزی است که فکرش را بکنید. فقط کافی است پیاز را تفت داده و سپس کل ادویه ها، بلغور، هویج و آب مرغ را اضافه کرده و نیم ساعتی اجازه دهید بپزد. سپس گل‌کلم و سیب‌زمینی را داخل سوپ ریخته و بعد از نیم ساعت که سوپ جا افتاد، شیر و آرد تفت داده‌شده با کره را اضافه کنید. حالا کمی زمان دهید تا سوپ کاملا لعاب‌دار شود. فراموش نکنید که میزان غلظت این سوپ باید درحد نرمال باشد.

خورشت گل‌کلم؛ غذایی خوش بر و رو به وقت مهمانی

فکر کنید با طبخ خورشتی که گل‌کلم‌ها زینت بخش آن هستند، چه غذای خوش بر و رویی خواهید داشت. آن هم غذایی که به سادگی درست می‌شود و آنقدری از شما زمان نمی‌گیرد. تازه این خورشت به عنوان یک غذای مجلسی هم حرف برای گفتن دارد، چون هم خاص است و هم متفاوت، پس فرصت طبخ این غذای جذاب را از دست ندهید. دو عدد سینه‌مرغ را مکعبی خرد کرده و به ترتیب با یک عدد پیاز درشت، زردچوبه و دو قاشق رب تفت دهید و با یک لیوان آب اجازه دهید مرغ‌ها به حالت نیم‌پز درآید. در این مرحله نوبت به گل‌کلم‌ها می‌رسد که باید آن را همراه با کره تفت داده و به مرغ‌ها اضافه کنید. تقریبا کارتان با این غذا تمام است و بعد از حدود نیم ساعت، می‌توانید مقداری زعفران، نمک و در صورت تمایل یک عدد آب نارنج به آن افزوده و این خورشت را با تزیین چند عدد گوجه سرخ‌شده سرو کنید. مطمئن باشد که این خورشت خوش‌خوراک به پای‌ثابت سفره‌های زمستانی شما تبدیل خواهد شد.

سالاد گل‌کلم؛ رنگین‌کمانی از طعم و مزه

اگر در بین سالادهای زمستانی دنبال یک سالاد خوش رنگ‌ولعاب می‌گردید تا هم اشتهای اعضای خانواده خصوصا بچه‌ها را برانگیزد و هم طعم و مزه‌ای جذابی داشته باشد، سالاد گل‌کلم و انار در بین سالادها حسابی خودنمایی می‌کند. سالادی که به عنوان یک میان‌وعده سالم یا یک پیش‌غذای کامل می‌توانید روی آن حساب کنید. برای تهیه این سالاد به گل‌کلم نیم‌پز نیاز دارید، پس نصف یک گل‌کلم را داخل آب درحال جوش ریخته و بعد از چند دقیقه آن را از آب خارج کنید و اجازه دهید آب اضافه آن گرفته شود. حالا در ظرفی بزرگ، گل‌کلم ها، ۳ عدد کلم بروکلی، یک عدد اناردان شده، ۵ عدد گردو خردشده و نصف لیوان ذرت پخته‌شده را مخلوط کنید. برای تهیه سس این سالاد به ۳ تا ۵ قاشق سس مایونز، دو قاشق ماست چکیده، نمک، فلفل سیاه و مقدار کمی آویشن و گلپر نیاز دارید. بعد از اینکه سس را با سالاد ترکیب کردید حداقل باید چندساعتی در یخچال به آن استراحت دهید تا کاملا جا بیفتد. این سالاد با ترکیبی زیبا از رنگ‌ و مزه حتما از همه دلبری خواهدکرد.

گل‌کلم پفکی؛ گزینه محبوب سوخاری‌خورها

شاید با خودتان بگویید گل‌کلم سوخاری چه فایده‌ای می‌تواند داشته باشد که در پاسخ به این سوال باید بگوییم، به غیر از روغنی که برای سرخ‌کردن گل‌کلم پفکی لازم است و شاید تا حدی از خاصیت غذایتان کم کند، اما مابقی مواد گل‌کلم پفکی اتفاقا کلی هم خاصیت دارد، پس خیلی سخت نگیرید و این جذاب‌های خوشمزه را به عنوان میان‌وعده یا پیش‌غذا برای بچه‌ها که عاشق انواع سوخاری هستند، طبخ کنید، فقط حواستان به فوت‌وفن‌های این غذا باشد. ابتدا باید گل‌کلم‌ها را به مدت ۵ دقیقه در آب درحال‌جوشی که داخل آن یک قاشق زردچوبه و مقداری نمک ریخته اید، بریزید و سپس آن را آبکش کنید. هر وقت آب گل‌کلم‌ها خارج شد می‌توانید بروید سراغ طبخ گل‌کلم‌های سوخاری. برای سرخ‌کردن گل‌کلم‌هایی که به خاطر وجود زردچوبه به رنگ زرد درآمده اند، باید ابتدا آن را در ترکیب آرد سفید، پودر سیر، فلفل سیاه، مقداری کاری و ادویه بغلتانید، سپس به تخم‌مرغ آغشته‌کرده و در نهایت با غلتاندن در آرد سوخاری، با شعله ملایم آن‌ها را سرخ کنید. این گل‌کلم‌های پفکی با بافتی کاراملی و طعمی مطبوع، حتما نظر سوخاری خورها را جلب خواهند کرد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.