۶۰۰میلیون تومان؛ هزینه درمان هر بیمار سوختگی
به گزارش رواج ۲۴ به نقل از –مشرق، نشست خبری روز ملی پیشگیری از سوختگی با حضور محمدجواد فاطمی رئیس بیمارستان سوانح سوختگی حضرت فاطمه (س) و مؤسس انجمن سوختگی، مصطفی ده مرده رئیس بیمارستان شهید مطهری و جلالی مدیر عامل ققنوس برگزار شد.
فاطمی در ابتدای این نشست گفت: در زمینه سوختگی مشکلات فراوانی وجود دارد. اگر بخواهیم مشکل سوختگی ایران حل شود باید مشکلات پیشگیری از سوختگی حل شود. در تمامی کشورهایی که به موفقیت در این زمینه رسیدهاند پیشگیری صورت گرفته است.
وی ادامه داد: قدم اول در پیشگیری از سوانح سوختگی، آموزش است تا مردم بفهمند راه حلهای سادهای برای پیشگیری از سوختگیوجود دارد، سوختگی به همه ما نزدیک است، همچنین به مسئولین باید آموزش داد که سوختگی جز دغدغههایشان باشد.
قوانین اصلاح شوند
فاطمی گفت: قدم دوم قانون گذاری است، باید از مسئولین ایمنی کارگاهها و کارخانهها، وزارت کار و رفاه اجتماعی، وزارت نیرو و مجلس بخواهیم ابتدا قوانین را اصلاح کنند. باید قوانین جدید تصویب و اجرا شود. در کشور ما قوانین به راحتی دور زده میشوند. به چه دلیل بیمارستانی مجوز گرفته که بعد از سوختگی متوجه غیر استاندارد بودن آن شدهاند؟ سومین راه حل استاندارسازی است. با استاندارد سازی وسایل گرمایشی، سیستم گرمایشی مدارس، اماکن عمومی، اتومبیل طوری عمل کند که حوادث سوختگی کمتر اتفاق بی افتد.
وی افزود: حمایت از بیماران سوانح سوختگی خیلی مهم است، تحقیقات نشان داده از افراد سوخته اگر حمایت شود مشکلات روانی حل میشود و به اجتماع برمیگردند. حمایت هم مالی و هم معنوی است. افراد از نظر اقتصادی حمایت شوند.
ده مرده در ادامه گفت: هزینه سوختگی امروزه از دست ما در رفته است، در بیمارستان دولتی مریض سوختگی اگر یک ماه استراحت کند ششصد میلیون هزینه دارد، در بیمارستان خصوصی نیز به شدت زیاد است و روز اول آن مبلغ را میگیرد.
مراجعه ۳۰ هزار بیمار سوخته به بیمارستانها
فاطمی در مورد آمار سوختگی در کشور بیان کرد: آمار درستی در کشورهای جهان سوم وجود ندارد زیرا تعداد زیادی از بیماران سوختگی به طب سنتی مراجعه میکنند، تعدادی در درمانگاهها به صورت سرپایی درمان میشوند، بنابراین عددی که وجود دارد عددی است که در بخش سوختگی بیمارستانها بساری شدهاند.
وی گفت: سالیانه بین ۲۲ هزار تا ۲۸ هزار نفر در بیمارستان بخش سوختگی سراسر کشور حضور دارند. در آمار کلی ما ۳۰ هزار نفر را به طور تقریبی بیان میکنیم. به طور معمول به ازای هر یکنفر بستری ۶ تا ۸ نفر سرپایی مداوا میشوند. ۳ هزار نفر از این افراد فوت میکند و مرگ و میر ما دو برابر مرگومیر در جهان است. دلیل این است که تجهیزات خوبی نداریم و بسیار تجهیزات پزشکی فرسوده و غیر قابل استفاده است. ۲۷ هزار نفر ترخیصی از بیمارستان داریم که نصف این تعداد دچار معلولیت خواهند شد. متأسفانه از نظر بروز سوختگی ۸ برابر متوسط جهانی میزان بروز ما در سوختگی است.
مردها بیشتر میسوزند
فاطمی اذعان کرد: در سراسر کشور شایعترین افراد که دچار سوختگی میشوند مرد هستند، با شعله میسوزند و بیشتر دستانشان میسوزد، سالی ۲ هزار سوختگی در سانحه برق گرفتگی داریم و ۶۵ درصد آنها قطع عضو میشوند. دسته دوم خانمها هستند که با توجه به سوختگی با مایعات داغ در آشپزی اتفاق میافتد. دسته سوم کودکان هستند که با مایعات داغ اتفاق میافتد.
ده مرده در ادامه گفت: در کاگران ساختمانی به کرات دچار صدمات و قطع دست و پا هستیم، انفجار با گاز شهری مورد بعدی سوختگی است، سوختگی با اسید که عمدی است و خداروشکر خیلی خیلی کم شده است.
ده مرده اظهار داشت: به لحاظ سنی بیشترین سوختگیها در سنین کار و تولید است که از ۱۵ تا ۴۰ سال را شامل میشود.
سوختگی در کل اروپا به اندازه یک شهرما نیست
وی افزود: هزینهها بسته به سال متغیر است و هر سوختگی هزینه متفاوتی دارد. سوختگی در کل اروپا به اندازه یک شهرما نیست. مشکل ما تعداد بیماران سوختگی است.
توصیه میشود در زمینه اموزش، ایجاد شغل و اقتصاد کار کنیم تا سوختگی نیز حل شود.
فاطمی گفت: یکی از مهمترین مشکلات در مبحث سوختگی این است که در وزارت بهداشت این امر متولی ندارد. ما چیزی به عنوان متولی سوختگی در وزارت بهداشت و در ایران نداریم. سوختگی با فقر توأم است و ما بیمارستان سوختگی خصوصی نداریم. ۲۸۰ بیمارستان تأمین اجتماعی داریم اما یک تخت سوختگی در آن وجود ندارد.
وی توضیح داد: روشی که برای درمان سوختگی در بیمارستانها داریم پیش میبریم برای پنجاه سال پیش است و این فقط به دلیل کمبود تجهیزات ما است. تمام کشورهای توسعه یافته روز یا هفته آگاهی از سوختگی دارند، با اینکه دیگر سوختگی مشکل آنان نیست؛ ما روزهایی در تقویم داریم که یک ریال به درد نمیخورد اما برای سوختگی در تقویم وجود ندارد. بدانید که هر یک تومان سرمایه گذاری در پیشگیری از سوختگی، ۳۰ برابر سوددهی برای ما دارد.
تجهیزات درمان سوختگی ضعیف است
ده مرده اذعان کرد: ما در بحث سوختگی دانش فنی بسیار بالایی داریم اما در بحث تجهیزات از تمامکشورهای دنیا عقب افتاده تر هستیم. انقدر دستگاه نیست که گاهی ما تجهیزات بیمارستانی را تعمیر میکنیم و دوباره از آن استفاده میکنیم، اوضاع تجهیزات در کشور خیلی خراب است.
بیماران سوختگی مظلومند
فاطمی اظهار داشت: در زمان اقای قاضیزاده هاشمی قرار شد یکمیز مخصوص سوختگی در ساختار وزارت بهداشت تشکیل شود اما متأسفانه موفقیت آمیز نبود. یکی از خواستههای من این است که یک دفتر برای سوختگی کشور در وزارت بهداشت ایجاد شود. یکی از مظلومترین بیمارانی که در ایران وجود دارند، بیماران سوختگی هستند.
درمان وحمایت بعد از سوختگی نیز ناقص است.
برچسب ها :انجمن سوختگی ، تحقیقات ، هزینه درمان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0