کد خبر : 6847
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۸

فردای براندازی، امروز سوریه است

فردای براندازی، امروز سوریه است
سکوت مطلق جولانی، سرکرده این گروه، در برابر تجاوزهای نظامی اسرائیل و نابودی زیرساخت‌های سوریه، نشانه‌ای از ناتوانی یا عدم تمایل آنها برای حفظ حاکمیت و امنیت کشور است. پس از ویدئوهایی که از زیرپا گذاشته شدن پرچم فلسطین زیرپای شورشیان منتشر شد این سکوت سند دیگری برای هماهنگی پشت پرده آنها با اهداف نتانیاهو است

به گزارش رواج ۲۴ به نقل از – فرهیختگان با سقوط دولت مرکزی و تسلط تحریرالشام، این کشور به صحنه‌ای برای غارت میراث فرهنگی، سرقت اموال عمومی و ایجاد هرج‌ومرج تبدیل شده است. ویدئوهایی که از غارت کاخ ریاست‌جمهوری و دیگر اماکن عمومی منتشر شده، نشان‌دهنده بی‌ثباتی و نبود کنترل در سوریه است.

این غارت‌ها تنها به اموال عمومی و بناهای دولتی محدود نشده است؛ بلکه میراث فرهنگی گران‌بهای سوریه را نیز که بخشی از هویت ملی و تاریخی این کشور را تشکیل می‌دهد شامل می‌شود. موزه‌ها و گنجینه‌های باستانی هدف حمله گروه‌های مسلح و غارتگران قرار گرفته‌اند و بسیاری از آثار تاریخی که بازگوکننده تاریخ چندین هزارساله این سرزمین بود و از دل مغول‌گرایی داعش جان سالم به‌در برده ‌بود اکنون یا به‌طور کامل نابود شده‌ یا به بازار سیاه جهانی راه پیدا خواهد کرد. در این شرایط، تحریرالشام که کنترل کشور را به دست گرفته، هیچ اقدامی برای مهار این هرج‌ومرج انجام نداده است.

وضعیت کنونی سوریه نشان می‌دهد بدون وجود یک ساختار حکومتی قوی و متعهد، پیامدهای هرج‌ومرج فراتر از نابودی زیرساخت‌ها خواهد بود. از دست رفتن میراث فرهنگی، افزایش جرایم و ظهور یک فرهنگ غارت و بی‌قانونی، هم امید مردم به بازسازی کشور را از بین می‌برد و هم چهره‌ای تاریک از آینده سوریه را پیش چشم قرار می‌دهد. این اتفاقات درحالی در سوریه رخ می‌دهد که تحریرشامی‌های مدعی ایجاد آزادی هیچ ایده و عزمی برای مهار هرج‌ومرج ندارند.

سکوت مطلق جولانی، سرکرده این گروه، در برابر تجاوزهای نظامی اسرائیل و نابودی زیرساخت‌های سوریه، نشانه‌ای از ناتوانی یا عدم تمایل آنها برای حفظ حاکمیت و امنیت کشور است. پس از ویدئوهایی که از زیرپا گذاشته شدن پرچم فلسطین زیرپای شورشیان منتشر شد این سکوت سند دیگری برای هماهنگی پشت پرده آنها با اهداف نتانیاهو است. به جای پرداختن به این موضوعات، تیم رسانه‌ای تحریرالشام تلاش دارد با هدایت افکار عمومی به سوی موضوعاتی مانند زندان صیدنایا، ذهن مردم را از وقایع جاری منحرف کند.

هم‌زمان با اینکه تیم رسانه‌ای جولانی تلاش دارد علت حبس همه زندانیان را به دیکتاتوری نسبت دهد آنها بدون هیچ ضابطه‌ای آزاد شده و روانه خیابان‌های غرق در هرج‌ومرج سوریه می‌شوند. این اقدام شاید بتواند در راستای کمک به ری‌برندینگ جولانی و توجیه یورش ناگهانی به سوریه کارایی داشته باشد اما قطعا به تامین امنیت مردم سوریه کمک نمی‌کند. در شرایطی که زیرساخت‌های نظامی و امنیتی کشور تقریبا نابود شده‌ و سوریه به مکانی بی‌دفاع در برابر تجاوزهای خارجی بدل گشته، تحریرالشام نیز تلاش دارد از درون میخ فروپاشی سرزمین سوریه را به نفع تل‌آویو بکوبد.

تصویری که اکنون از سوریه در برابر چشمان جهانیان قرار دارد، چیزی جز هرج‌ومرج، بی‌قانونی و نابودی زیرساخت‌ها نیست. این شرایط نشان می‌دهد که براندازی کور آن هم با هدایت خارجی می‌تواند به جای تحقق وعده‌های آزادی و عدالت، یک کشور را به بیابانی بی‌دفاع و بی‌ثبات تبدیل کند.

آنچه در سوریه رخ داده، از دست رفتن کامل امنیت، تمامیت ارضی و منابع علمی و فرهنگی کشور است. کسانی که روزی از آزادی سوریه سخن می‌گفتند، اکنون کشوری را به‌جا گذاشته‌اند که نه‌تنها هیچ‌گونه ساختار دولتی ندارد، بلکه تبدیل به میدان جولان قدرت‌های خارجی و گروه‌های تروریستی شده است. در این فضا مفاهیمی مانند آزادی و دموکراسی که شعارهای اصلی این جریان‌ها بوده و با ویدئوهای زندان صیدنایا تزئین می‌شود خیلی زود از معنا تهی شده و جای خود را به یک هرج‌ومرج بی‌پایان داده‌اند.

صحنه امروز سوریه پس از سقوط دولت مرکزی، تصویر واضحی از یک کشور در آستانه فروپاشی کامل است. اسرائیل، به‌عنوان یکی از بازیگران منطقه‌ای، از این خلأ قدرت سوءاستفاده کرده و با تجاوزهای نظامی، بخش‌های استراتژیک کشور را به ویرانه‌ای تبدیل کرده است. فضای امروز سوریه همان فردایی است که اپوزیسیون خارج‌نشین برای ایران در نظر گرفته و با تکیه به قدرت‌های خارجی سال‌هاست برای اجرایش تلاش می‌کنند و هر بار به در بسته می‌خورند و به نقطه شروع باز می‌گردند. خارج‌نشینان برانداز درحالی وعده یک «آزادی» مبهم و بی‌سرانجام را به مردم ایران می‌دهند که هیچ برنامه‌ای جز به جان هم افتادن برای سهم بیشتر از کیک بی‌دولتی ایران برای مدیریت کشور پس از براندازی ندارند.

چنین سرابی، قطعا آینده‌ای بهتر از آنچه سوریه در آن گرفتار شده را تضمین نمی‌کند؛ مسیری که در آن هرج‌ومرج و تخریب منابع جایگزین نظم و امنیت می‌شود. وضعیت سوریه، نمونه‌ای از این واقعیت است که براندازی کور نه‌تنها ضامن آزادی و عدالت نیست، بلکه می‌تواند آغازگر فصلی از نابودی و فروپاشی فرصت‌های موجود باشد. این پیامدها، هشداری جدی برای ایرانیانی است که در جست‌وجوی آینده‌ای بهتر گوش به دهان طراحان صحنه شام دوخته‌اند.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.