کد خبر : 6164
تاریخ انتشار : شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۸:۳۵

کتابی که حتما باید بخوانید!

کتابی که حتما باید بخوانید!
هرچقدر در رابطه با آیت‌الله جوادی آملی شنیده و خوانده‌اید، یک طرف و آنچه در کتاب «فقیه عارف» می‌خوانید، یک طرف! از کتابی حرف می‌زنیم که به روایت زندگی یکی از بزرگترین مراجع تقلید می‌پردازد و ابعاد زندگی او را در بخش‌هایی مختلف و با روایاتی شنیدنی به تحریر درمی‌آورد

به گزارش رواج ۲۴ به نقل از –فارس نیوزگروه زندگی: کتاب «فقیه عارف» یک کتاب معمولی از روند زندگی یک عالم بزرگ نیست و در بخش اعظمی از این کتاب، آیت‌الله جوادی آملی از دریچه نگاه دیگران و با جزییات هرچه تمام، شخصیت‌شناسی می‌شود که همین نیز این کتاب را به اثری خواندنی و متفاوت تبدیل کرده‌است. «فقیه عارف» توسط موسسه همشهری و گروه تخصصی آیه تهیه شده و در ۲۰۰ صفحه و ۴ بخش «سبک زندگی شخصی»، «همراه با مردم»، «حیات علمی» و «حیات سیاسی»، ناگفته‌هایی از ابعاد مختلف شخصیتی و جزئیات زندگی علامه جوادی آملی را برایتان بازگو می‌کند که حتما از شنیدنشان متحیر خواهیدشد. عالمی که گفته می‌شود بعد از مرحوم کمپانی و امام خمینی(ره) یکی از نوادر روزگار است و بیش از ۶۰ سال از عمر خود را صرف تدریس و تالیف کرده، طوری‌که شمار کتاب‌های او به بیش از ۳۰۰ عنوان می‌رسد!

«تفسیر تسنیم» عصاره تمام تفاسیر قرآن است

شاید برایتان جالب باشد اگر بشنوید یکی از ارزشمندترین کتب علامه جوادی آملی، کتابی است ۸۰ جلدی تحت عنوان تفسیر قرآنی «تفسیر تسنیم» که جامع‌ترین و بی‌نقص‌ترین کتاب تفسیر قرآن در تمام دوران تاریخ‌ اسلام به شمار می‌رود و آیت‌الله بیش از ۴۰ سال روی تالیف آن کار کرده‌است. کتاب بسیار ارزشمندی که طبق اظهارات حجت‌الاسلام مرتضی جوادی‌آملی فرزند آیت‌الله در مراسم رونمایی از کتاب «فقیه عارف‌»، دوم اسفندماه ۱۴۰۳ امسال رونمایی می‌شود و در کنار آن نیز ۸۰ جلد تحقیق این تفسیر منتشر خواهدشد. او تفسیر تسنیم را این چنین توصیف می‌کند: «این تفسیر عصاره تمام تفاسیر است و به قدری وسیع و عمیق است که به عنوان یک خورشید در مسیر معرفتی آینده می‌درخشد. یکی از روشنفکران جهان غرب در مورد این تفسیر اعلام کرد که آیت‌الله جوادی‌آملی با این تفسیر کاری کرده‌اند که ما هرچه می‌اندیشیم تا مطلبی بگوییم می‌بینیم دیگر جایی برای فکر کردن ما نگذاشته‌اند!»

از خواستگاری تا وداع، همه در کتاب فقیه عارف

اکثر ما آیت‌الله جوادی‌آملی را فقط به عنوان یکی از بزرگترین مراجع تقلید می‌شناسیم اما او علامه‌ای همه چیز تمام است که نه تنها در زندگی معنوی بلکه در زندگی فردی و اجتماعی خود نیز الگویی برای همه مسلمانان به شمار می‌رود. شاید هنوز هم اشک‌های این مرجع تقلید در هنگام فوت همسرش را به خاطر داشته باشید. بی‌تابی‌هایی از جنس عشق و معرفت که دلدادگی علامه و همسرش را به تصویر می‌کشید. در بخش‌هایی از کتاب «فقیه عارف»، هرچه بیشتر با سبک زندگی شخصی آیت الله آشنا می‌شوید. همان مردی که در دامن بانو زهرا حبیبی مادری به‌شدت پایبند به باورهای سنتی و دینی بزرگ شد و در زندگی زناشویی نیز زیرسایه حمایت‌های حاج خانم سکینه روحی، همسری همراه و فداکار، به دستاوردهای عظیم معنوی دست‌پیدا‌کرد. روایت زندگی مشترک آیت‌الله جوادی‌آملی و همسرشان از خواستگاری تا وداع، از بخش‌های جذابی است که در بخش سبک زندگی شخصی این کتاب خواهید خواند.

مردی که هم آیت‌الله است و هم مردمدار

روحیه مردم داری آیت‌الله جوادی‌آملی از آن خصوصیات شاخصی است که بخشی از کتاب فقیه عارف را به خود اختصاص داده؛ در این بخش، نقل‌های جذابی از دوست و آشنا آمده‌است. مثلا در بخشی از این کتاب از محمود رئیس‌زاده ار نزدیکان آیت‌الله می‌خوانیم: «روحیه آیت‌الله جوادی‌آملی طوری بود که بیشتر دوست داشتند با مردم و در بین مردم باشند. از قدیم در خانه ایشان و پدرشان به‌روی مردم باز بود و مردم برای اموراتشان به منزلشان مراجعه می‌کردند و ممانعتی نمی‌شد…» یا مثلا از احمد رمضانی سرتیپ سابق حفاظت آیت‌الله می‌خوانیم: «سرکشی به همسایه‌ها یکی از عادت‌های بسیار حسنه در طول اقامت حاج آقا در دماوند است. ایشان در طول حضورشان در دماوند هر چهارشنبه به منزل همسایه‌ها می‌روند. همسایه‌ها از مردم عادی و کشاورزان زحمتکش هستند و با مهربانی میزبان ایشان می‌شوند…»

چکیده‌ای جامع از حیات علمی و سیاسی علامه در «فقیه عارف»

دو بخش دیگر کتاب «فقیه عارف»، به حیات علمی و سیاسی آیت‌الله جوادی‌آملی اختصاص پیدا کرده که اطلاعات ارزشمندی از جایگاه علمی و سیاسی علامه را دراختیار خواننده قرار می‌دهد. آیت‌الله موسوی‌گرگانی در بخشی از کتاب در معرفی شخصیت علمی آیت‌الله جوادی‌آملی می‌گوید: «برخی فیلسوف هستند و برخی‌ها یا فقیه‌اند یا مفسرند یا عالم. من آیت‌الله جوادی‌آملی را جامع‌تر از این موارد می‌بینم و از نگاه من ایشان علامه هستند…» اگر می‌خواهید بدانید که از این مرجع تقلید چه آثار و تالیفاتی به چاپ رسیده و هرکدام از چه محتوایی برخوردار است، حتما بخش حیات علمی را بخوانید. و اما در بخش پایانی که به حیات سیاسی علامه اختصاص دارد، اطلاعاتی از پیشینه سیاسی آیت‌الله و ارتباط او با امام‌خمینی (ره)، رهبر انقلاب، شهید سلیمانی و… کسب خواهیدکرد. مردی که از گذشته تا امروز همواره نقش مهمی در سیاست بین الملل داشته‌است. خیلی‌ها سفر ۱۱ دی ۱۳۶۷ آیت‌الله جوادی‌آملی همراه با محمدجواد لاریجانی و مرضیه حدیدچی به عنوان نماینده امام به شوروی را به خاطر دارند که به دنیا نشان داد ایران برای گفت‌وگو با جهانیان تمایل دارد. شرح کامل این سفر را در کتاب فقیه عارف می‌خوانید و از دستاوردهای سیاسی آیت‌الله در کشورهای مختلف اطلاع پیدا خواهید کرد. کسی که پس از دعوت سازمان ملل از رهبرانقلاب برای حضور در همایش هزاره رهبران ادیان و مذاهب جهان در نیویورک، به‌واسطه تجربه‌ای که از ملاقات با میخاییل گورباچف و سفر به ۸ کشور اروپایی داشت، به عنوان گزینه اصلی اعزام به نیویورک مطرح شد و ۵ شهریور ۱۳۷۹ یکی از مهمانان همایش بود که این حضور دستاوردهای بسیاری را نیز به‌همراه‌داشت.

کتاب «فقیه عارف» را درحالی خواهید خواند که در صفحات نخست کتاب، گفت‌وگویی متفاوت از خود شخص آیت‌الله جوادی‌آملی آمده و این عالم بزرگوار، ضمن پرداختن به نحوه ورود خود به این عرصه، به مباحث مهمی چون ازدواج، خانواده و جایگاه زن در اسلام پرداخته‌است. به‌واقع تنوع محتوایی این کتاب در شرح سبک زندگی آیت‌الله جوادی‌آملی از مهمترین مشوق‌هایی است که شما را ترغیب می‌کند تا حتما «فقیه عارف» را بخوانید!

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.