کد خبر : 5281
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۵

ترامپاگِدون!

ترامپاگِدون!
نشریه پلتیکو با ترکیب نام ترامپ و آرماگِدون (آخرالزمان) نوشته اگر ترامپ فقط به نیمی از ایده‌هایی که در طول کارزار انتخاباتی مطرح کرده، عمل کند، انتظار می‌رود ضربه سنگینی به اقتصاد اروپا وارد شود و بحران ایجاد کند

به گزارش رواج ۲۴ به نقل از –گروه اقتصاد بین‌الملل فارس؛ «سیاستمداران اروپایی ماه‌هاست که برای احتمال بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آماده می‌شوند اما بیایید صادق باشیم، آن‌ها واقعا نمی‌دانند که این وضعیت چگونه پیش خواهد رفت؛ این بخشی از تحلیل نشریه پلتیکو در مورد نگرانی‌های اروپا از روی کار آمدن ترامپ است.برای مثال، ترامپ وعده داده که بر هر کالای اروپایی که از آمریکا وارد می‌شود، تعرفه وضع خواهد کرد؛ بنابراین اتحادیه اروپا خود را برای اقدامات تلافی‌جویانه آماده کرده است که به نظر منطقی می‌آید اما این اقدامات در صورتی موثر هستند که ترامپ از رفتارهای غیرمنتظره و واکنش‌های آنی خود پرهیز کند.همچنین ترامپ مدعی شده است که می‌تواند به‌صورت آنی جنگ روسیه در اوکراین را تمام کند؛ این اظهارات پر سر و صدا هر معنایی داشته باشد، تبعاتی در اروپا خواهد داشت.پیروزی ترامپ بی‌تردید بر هر حوزه‌ای از سیاست اتحادیه اروپا تاثیر خواهد گذاشت، از قیمت داروها گرفته تا فناوری‌های سبز و استانداردهای هوش مصنوعی.

انرژیعبارت «حفاری کنید، بچه‌ها، حفاری کنید»، شعار معروف ترامپ است که به سیاست‌های او در حمایت از استخراج گسترده منابع انرژی فسیلی، به‌ویژه نفت و گاز، اشاره دارد.این عبارت به معنای تشویق به حفاری و افزایش تولید انرژی داخلی برای تقویت اقتصاد و صادرات آمریکاست. با اینکه صادرات گاز طبیعی آمریکا در سال گذشته به بالاترین میزان خود رسید، ترامپ می‌خواهد محدودیت‌های دولت بایدن برای صدور مجوز برای پروژه‌های جدید گاز طبیعی مایع (LNG) را لغو کند؛ این محدودیت‌ها برای بازار اروپا بی‌ثباتی به ارمغان می‌آورد.ترامپ با این شعار بر اهمیت استقلال انرژی تاکید دارد و مخالف محدودیت‌های زیست‌محیطی‌ست که در دوران دولت‌های قبلی اعمال شده بود؛ در واقع، این سیاست‌ها به‌ویژه در راستای افزایش استخراج نفت و گاز و تقویت صنعت انرژی فسیلی در آمریکا مطرح شده است.ترامپ همچنین به‌شدت مخالف انتقال به سمت انرژی سبز است و برخی از حامیانش می‌خواهند که او قانون کاهش تورم (IRA) که بیش از نیم تریلیون دلار به پروژه‌هایی نظر فناوری‌های پاک و انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص می‌دهد، را لغو کند. برنامه IRA در ایالت‌های کلیدی مشاغلی ایجاد کرده و سبب شده تا کسب‌وکارها از اروپا به آمریکا منتقل شوند و آمریکا را در صنایعی نظیر انرژی بادی، خورشیدی و وسایل نقلیه برقی از اتحادیه اروپا جلو انداخته است؛ لغو این قانون می‌تواند به نفع بروکسل باشد و رقابت با واشنگتن را تقویت کند.
سیاست‌های زیست‌محیطی پیروزی دونالد ترامپ یک فاجعه جدی برای محیط‌زیست است؛ با توجه به اینکه ترامپ قصد دارد آمریکا را بار دیگر از توافق پاریس خارج کند و استفاده از سوخت‌های فسیلی را افزایش دهد، انتقال به سمت انرژی سبز تحت ریاست‌جمهوری او کُندتر خواهد شد.از آنجایی‌که آمریکا بیش از ۱۰ درصد آلودگی جهانی را ایجاد می‌کند، هر تغییر در سیاست‌های اقلیمی این کشور پیامدهای جهانی دارد. این تغییرات می‌توانند توافق پاریس از رسیدن به اهداف خود دور کنند و موجب تشدید بلایای طبیعی به ویژه در اتحادیه اروپا شوند.پیروزی ترامپ همچنین می‌تواند تامین مالی اقدامات اقلیمی در کشورهای فقیرتر را دشوارتر کند، به‌ویژه در نشست‌های جهانی مانند «کاپ ۲۸» که برای مقابله با بحران آب‌وهوا برگزار می‌شود، زیرا بدون حمایت آمریکا، کشورهای در حال توسعه که با بحران بدهی روبه‌رو هستند، قادر به تأمین بودجه لازم برای کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی نخواهند بود.
تجارتعبارت «اولویت با آمریکاست» (America First)، خلاصه‌ای از رویکرد ترامپ در سیاست تجاری‌ست که بر کاهش کسری تجاری آمریکا و بازگرداندن مشاغل به این کشور تمرکز دارد.وی قصد دارد با اعمال تعرفه‌های سنگین ۱۰ تا ۲۰ درصدی برای دوستان و دشمنان (تا ۶۰ درصد برای کالاهای چینی) به کشورهای مختلف فشار بیاورد، هرچند این سیاست ممکن است باعث کاهش رشد اقتصادی آمریکا و افزایش هزینه‌ها برای مصرف‌کنندگان شود.سیاست‌های تجاری ترامپ بیشتر از جنبه‌های امنیت ملی و ژئوپلیتیکی بررسی می‌شود تا فرصت‌های تجاری جدید.اتحادیه اروپا نتوانست از روابط بهتر با دولت بایدن بهره‌برداری کند و اختلافات تجاری خود در زمینه تعرفه‌های فولاد و آلومینیوم، یارانه‌های خودروهای برقی و مسائل مربوط به سازمان تجارت جهانی را حل کند. این اختلافات در دولت ترامپ احتمالا تشدید خواهد شد و چالش‌های فوری برای اروپا و آمریکا شامل حل اختلافات تعرفه‌ای و مسائل یارانه‌ای در صنعت هواپیما تا سال ۲۰۲۶ به دنبال خواهد داشت.
بانک مرکزی؛ بخوانید «ترامپاگِدون!»* ترامپاگِدون ساخته شده از ترامپ و آرماگِدون (آخر‌الزمان) اشاره به تغییرات و بحران‌هایی که ممکن است در دوران ترامپ در سیاست‌ها و اقتصاد به ویژه در زمینه‌هایی مانند بانکداری مرکزی و سیاست‌های مالی رخ دهد.اگر ترامپ حتی به نیمی از ایده‌هایی که در طول کارزار انتخاباتی مطرح کرده، عمل کند، انتظار می‌رود که ضربه سنگینی به اقتصاد اروپا وارد شود.تحلیلگران گلدمن ساکس پیش‌بینی کرده‌اند ارزش یورو ممکن است تا ۱۰ درصد در برابر دلار کاهش یابد و اگر دولت جدید آمریکا سیاست تعرفه‌ای کلی خود را اجرایی کند، سود شرکت‌های بزرگ اروپایی ممکن است در سال آینده بیش از ۵ درصد کاهش یابد.ترامپ صراحتا از مداخله در امور بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) گفته که می‌تواند تاثیرات زیادی بر ثبات سیستم مالی جهانی و ادامه تسلط دلار به‌عنوان ارز ذخیره جهانی داشته باشد.همچنین، دخالت ترامپ در امور فدرال رزرو و برنامه‌های مهاجرتی ممکن است فشارهای اقتصادی بیشتری ایجاد کند که می‌تواند به افزایش نرخ بهره در آمریکا و فشار بر بانک مرکزی اروپا برای تطبیق سیاست‌ها منجر شود و به بهبود اقتصادی شکننده اروپا آسیب بزند.
شکاف بیشتر میان آمریکا و اروپادولت ترامپ با دشمنی آشکار خود با سیاست‌های محیط زیستی، شکاف بیشتری بین اتحادیه اروپا و آمریکا ایجاد خواهد کرد و امیدهای بروکسل برای ترویج همکاری‌های بین‌المللی در زمینه محیط‌زیست را به خطر خواهد انداخت.در دوران ترامپ، آرزوهای بروکسل برای ایجاد استانداردهای جهانی در زمینه گزارش‌دهی محیطی برای شرکت‌ها نیز از بین خواهد رفت. همچنین، ترامپ ممکن است از تعهدات بین‌المللی آمریکا مانند محدودیت تولید پلاستیک عقب‌نشینی کند که امیدهای اتحادیه اروپا برای دستیابی به توافق جهانی را به شدت تحت تأثیر قرار خواهد داد.
نگرانی نهادهای مالی جهانپیروزی ترامپ باعث نگرانی شدید نهادهای نظارتی مالی جهانی خواهد شد. بسیاری از قوانین جهانی که به‌منظور جلوگیری از بحران مالی جهانی دیگر طراحی شده‌اند، در نهادهای بین‌المللی مانند هیئت ثبات مالی (Financial Stability Board)، IOSCO (سازمان بین‌المللی کمیسیون‌های اوراق بهادار) و کمیته نظارت بانکی باسل (Basel Committee on Banking Supervision) تدوین شده‌اند که ممکن است ترامپ همه اینها را به عدم همکاری تهدید کند یا همکاری خوبی با آنها نداشته باشد.حتی ممکن است روی کار آمدن ترامپ به اجرای قوانین «بازل سه» ضربه بزند. این قوانین پس از بحران مالی سال ۸-۲۰۰۷ برای پیشگیری از بحران‌های مالی طراحی شدند که آمریکا قبلا آنها را به تعویق انداخته حالا ممکن است که کاملا لغو شوند و اینها می‌تواند بی‌ثباتی مالی ایجاد کند.با این حال، وال‌استریت از سیاست‌های اقتصادی ترامپ که به تقویت تولید و کاهش مقررات رقابتی می‌پردازد، حمایت می‌کند. در دوره اول، ترامپ سیاست‌های مالی را تغییر نداد اما این بار به دنیای رمزارز وارد شده است که هنوز آثار آن نامشخص است.
سلامتترامپ در دوره پیشین نتوانست قیمت داروها را کاهش دهد و احتمالا این سیاست‌ها را تغییر نخواهد داد. همچنین نگرانی‌هایی وجود دارد که ترامپ دوباره از سازمان جهانی بهداشت خارج شود، که تاثیر زیادی بر پروژه‌های بهداشتی جهانی خواهد داشت. در زمینه سقط جنین نیز ترامپ اعلام کرده که هرگونه قانون فدرال برای ممنوعیت سقط جنین را وتو خواهد کرد و تصمیم‌گیری در این زمینه را به ایالات واگذار می‌کند.
دندان تیزِ ترامپ برای خودروسازی اروپاریاست‌جمهوری ترامپ احتمالا به ضرر خودروسازان اروپایی خواهد بود چراکه وی به‌تازگی به حامیان خود گفته است: «می‌خواهم شرکت‌های خودروسازی آلمانی به شرکت‌های خودروسازی آمریکایی تبدیل شوند» و وعده داده که کمترین مالیات‌ها، هزینه‌های انرژی و کمترین نظارت را برای خودروسازانی در نظر می‌گیرد که تولیدهای خود را به آمریکا منتقل کنند و برای باقی تعرفه‌های بسیار سنگینی اعمال خواهد کرد. ترامپ ممکن است در دوره دوم ریاست‌جمهوری خود به سیاست‌های حمایتی برای صنعت هوافضا روی آورد که منجر به ضرر ایرباس و سایر شرکت‌های اروپایی شود.به طور کلی، برنامه‌های تجاری ترامپ به‌صورت ویژه با تمرکز بر اعمال تعرفه‌های سنگین برای شرکت‌هایی که تصمیمی برای تولید در آمریکا ندارند، می‌تواند تاثیرات منفی بر صنایع خودروسازی، هوافضا و حمل‌ونقل در اروپا داشته باشد.
نگرانی‌های دفاعی اروپاپیروزی ترامپ به این معناست که اروپا دیگر نمی‌تواند به راحتی یا به طور کامل روی حمایت‌های دفاعی و امنیتی آمریکا حساب کند. ترامپ در دوران ریاست‌جمهوری خود تهدید کرده بود که ممکن است از ناتو خارج شود و در جریان رقابت‌های انتخاباتی بار دیگر گفته است که واشنگتن از متحدانی که به اندازه کافی در نیروهای نظامی خود سرمایه‌گذاری نمی‌کنند، در صورت حمله روسیه، حمایت نخواهد کرد.از طرفی، این وضعیت می‌تواند به نوعی برای اتحادیه اروپا یک فرصت پنهان باشد و کشورهای اروپایی را مجبور کند که همکاری‌های بیشتری داشته باشند و تصمیمات جسورانه‌تری بگیرند.پیروزی ترامپ همچنین می‌تواند به معنای پایان کمک‌های نظامی واشنگتن به اوکراین و فشار به کی‌یف برای مذاکره بر سر توافق صلح با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه باشد، حتی اگر شرایط توافق به نفع مسکو باشد.
تنش‌ با اروپا در زمینه فناوریدر دولت بایدن، اتحادیه اروپا در زمینه فناوری با آمریکا در حال گفتگو بود؛ پیروزی ترامپ ممکن است این وضعیت را تغییر دهد و به معنای پایان شورای تجارت و فناوری ایالات متحده و اتحادیه اروپا، (یک گردهمایی سیاسی دو سالانه در زمینه سیاست‌های فناوری و هماهنگی در موضوعاتی مانند نیمه‌رساناها و استانداردهای هوش مصنوعی) باشد.علاوه بر این، رابطه نزدیک ترامپ با ایلان ماسک، مالک شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق)، ممکن است باعث تنش‌هایی با اتحادیه اروپا شود؛ به‌ویژه اگر این اتحادیه به دلیل نقض قوانین نظارت بر محتوا، ایکس را جریمه کند.
امنیت سایبریپیروزی ترامپ می‌تواند تاثیرات بزرگی بر امنیت سایبری داشته باشد. یکی از مهم‌ترین پیامدهای آن می‌تواند این باشد که دولت ترامپ شرکت‌های اسرائیلی تولیدکننده نرم‌افزارهای جاسوسی را از فهرست نهادهای خطرناک ملی حذف کند. برخی از این شرکت‌ها، مانند گروه NSO، از همین الان لابی‌گری را شروع کرده‌اند. همچنین واشنگتن ممکن است از تلاش‌های بین‌المللی برای محدود کردن گسترش و سوءاستفاده از نرم‌افزارهای جاسوسی تجاری دست بردارد که این موضوع می‌تواند بر تلاش‌های جهانی برای کنترل ابزارهای نظارتی تاثیر منفی بگذارد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.