شارمهد در یک محاکمه عادلانه به اعدام محکوم شد
به گزارش رواج ۲۴ به نقل از -گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه با اشپیگل آلمان با اشاره به اینکه آلمان از هر جنایتی در اسرائیل حمایت میکند، اعلام کرد که اروپا باید نگرش خود را تغییر دهد.
مشروح این مصاحبه بهشرح ذیل است:
شارمهد در یک محاکمه عادلانه براساس قوانین ایران به اعدام محکوم شده است
جمشید شارمهد رهبر یک گروه تروریستی بود، این واقعیتی است که دوستان ما در آلمان نادیده میگیرند و علاقه ندارند به آن اشاره کنند. شارمهد بهانتخاب خودش، مسئول انفجار یک مسجد در شیراز است که در آن چهارده تن از حمله پنج زن و بچه شهید شدند و بیش از 200 تن نیز مجروح شدند، اعترافات شارمهد مربوط به قبل از دستگیری است نه بعد از دستگیری! زمانی که او در آمریکا بود در مصاحبه با شبکههای تلویزیونی با افتخار از این عمل خود یاد میکند و میگوید؛ “ما با جمهوری اسلامی ایران وارد جنگ شدیم و آنها را میکشیم.”، بنابراین جرم شارمهد بهعنوان یک تروریست و قاتل 14 نفر کاملاً روشن است.
من علاقهمند هستم مقامات و جامعه آلمان این حقیقت را بپذیرند، اگر آنها فکر میکنند آقای شارمهد یک آلمانی است باید بپذیرند که او یک آلمانی تروریست است، البته از نظر ما وی یک فرد ایرانی بود چرا که ما تابعیت مضاعف را قبول نداریم. وی بهعنوان یک ایرانی دستگیر و به ایران منتقل شده است و در یک محاکمه عادلانه براساس قوانین ایران به اعدام محکوم شده است.
من این حجم از سروصدا و پروپاگاندای سیاسی علیه ایران را درک نمیکنم و فکر میکنم جامعه آلمان نفهمیده است که با چه پدیدهای مواجه است، همچنین علت این واکنشهای شدید را نیز درک نمیکنم، یک تروریست به اعدام محکوم شده است، قبول دارم اطلاعیهای که دادستانی تهران در این خصوص منتشر کرده است، ابهام دارد و در این اطلاع از اعدام صحبتی نشده است، بههرحال قوه قضاییه ایران در این خصوص اگر لازم باشد اطلاعات بیشتر را منتشر خواهد کرد.
خانواده شارمهد میتوانند درخواست انتقال جسد را بدهند
ما اطلاعاتی که داشتیم به مقامات آلمانی ارائه دادیم و آن که شارمهد در قید حیات نیست، اینکه وی مجازات شده است یا به مرگ طبیعی از دنیا رفته یک موضوع فرعی است، موضوع اصلی این است که این فرد رهبر یک گروه تروریستی بوده و به جنایات خود اعتراف کرده است، ما با مقامات آلمان در این خصوص در تماس هستیم، خانواده وی میتوانند درخواست انتقال جسد را بدهند. از نظر قوانین ایران خانواده متوفی در مورد محل دفن تصمیم میگیرند، اگر خانواده وی رسماً درخواست دهند جنازه برای دفن به هر جایی منتقل شود از نظر ما بلامانع است.
آنچه در زمان دستگیری رخ میدهد و ممکن است همراه با خشونت توسط پلیس باشد، اسمش شکنجه نیست، من صحنهای را در آلمان دیدم که پلیس آلمان به یک فرد که فقط روی ماشین پلیس خط انداخته بود، شلیک کرد و او را کشت. در زمان دستگیری ممکن است اتفاقی بیفتد ولی در طول بازداشت هیچ شکنجهای رخ نداده است، جسد وی نیز در دسترس است و اگر خانواده وی مایل باشند، ما مشکلی نداریم که حتی کالبدشکافی صورت گیرد، اینکه ادعا شود وی در زندان شکنجه شده فقط یک ادعاست.
کاظم دارابی 15 سال در زندانهای آلمان بود ودر همان دو ماه اول دستگیری 17 کیلوگرم کاهش وزن داشت، من هم ادعا میکنم وی شکنجه شده است، با ادعا که چیزی ثابت نمیشود. شارمهد طبق قوانین ایران یک محاکمه عادلانه داشت البته قوانین ایران و آلمان متفاوت است اما این تفاوت نباید باعث شود ما به قوانین یکدیگر احترام نگزاریم. وی در دادگاه وکیل داشته است و مدارک هم موجود است، وقتی فردی خودش وکیل انتخاب نکند دادگاه برایش وکیل تسخیری تعیین میکند، وی هم مجاز بوده است که وکیل انتخاب کند و خودش نخواسته است ولی دادگاه برایش وکیل تسخیری قرار داده است.
آلمان استانداردهای حقوق بشر را زیر پا گذارده است
من هم میتوانم شواهد زیادی در مورد عادلانه نبودن دادگاههای آلمان بیان کنم. ولی ما اینجا نیستیم که با یکدیگر جر و بحث کنیم، بههرحال از وقوع این اتفاقات در روابط ایران و آلمان متأسفم، ایکاش میشد از این رویدادها جلوگیری کرد اما این نیازمند آن بود که دولت آلمان هم از یک تروریست حمایت نکند، دولت فعلی آلمان تمام استانداردهای حقوق بشر را زیر پا گذارده است، ارسال تسلیحات آلمان به رژیم صهیونیستی و شراکت در قتل مردم غزه و لبنان به کنار، شما در این سو هم دارید از تروریستی که مسئول قتل 14 تن است حمایت میکنید.
من شیوه برخورد کشورهای اروپایی و آمریکا را می خواهم زیر سؤال ببرم که کاملاً متکبرانه است. اگر یک آلمانی دستگیر شود شما میگویید؛ “او حتماً گروگان گرفته شده است.”، و اصلاً به جرمش توجه نمیکنید، ولی اگر خود شما کسی را دستگیر کنید، معتقدید عدالت اجرا شده است. اینکه اروپا خود را مظهر عدالت میداند و دادگاههای بقیه را ناعادلانه میداند؛ این اهانت به شعور انسانهاست، این رفتار متکبرانه اروپا الآن وضعیت را به اینجا رسانده است.
خود شما در مورد مرگ یک تروریست حدود 20 دقیقه است که من را مورد سؤال قرار دادهاید در حالی که در مورد مرگ 50 هزار نفر در غزه بهاندازه مرگ همین یک نفر شاهد هیچ اقدامی در آلمان نبودهایم. شما اینقدر که برای شارمهد سروصدا کردید برای آن 50 هزار نفری که در غزه قربانی شدند، شلوغ نکردید.
50هزار نفر در غزه قربانی شدند حتی آلمان یک اطلاعیه محکومیت صادر نکرد
50 هزار نفر در غزه توسط رژیم اسرائیل کشته شدند و ما حتی ندیدیم دولت آلمان یک اطلاعیه محکومیت صادر کند، در شورای حقوق بشر قطعنامهای معرفی کند، تحریمی علیه رژیم اسرائیل اعمال کند یا نمایندگیهای رژیم اشغالگر قدس را تعطیل کند، اینها همهاش استاندارد دوگانه است، چرا شما درک نمیکنید که با این شیوه اعتبار اروپا و آلمان را در کشورهای دیگر از بین میبرید؟ اگر این برخوردهای دوگانه کنار گذارده شود، ما در موقعیت بهتری برای گفتگو قرار میگیریم.
موضوع دقیقاً در اینجاست که آلمان با اسرائیل روابط ویژه دارد و کشتار مردم برای شما اهمیتی ندارد. 7اکتبر تصمیم حماس بود و با ما هم مشورت نکرد، اما اینکه این تصمیم درست بود یا غلط، تاریخ قضاوت خواهد کرد، ولی یک چیزی مسلم است؛ هر چیزی که اتفاق افتاد نتیجه 80 سال اشغال سرزمین یک ملت و آواره کردن مردم، قتل و کشتار مردم فلسطین است، نتیجه نگهداشتن دو میلیون انسان در یک زندان بزرگ بهنام غزه است، نتیجه محروم کردن آنها از حق تعیین سرنوست خودشان است، باید همه این عوامل را در نظر گرفت، 7 اکتبر در خلأ اتفاق نیفتاده است. مردم فلسطین نباید بهخاطر آنچه آلمانیها در قبال یهودیها انجام دادند، مجازات شوند.
فلسطینیها برای احقاق حق خودشان هر راهی را امتحان کردند و حتی وارد مذاکره هم شدند، ولی چهچیزی در مذاکره به دست آوردند؟ وقتی شما یک ملت را تحت فشار قرار میدهید هر کاری ممکن است بکنند. اگر دنبال یک راهحل واقعی هستید، راهحل این نیست که یک ملت تحت فشار را بکشید، از حق زندگی محروم کنید، بعد بگویید؛ آنها چرا دست به عملیات خشونت آمیز زدند؟!
اروپاییها آرمانهای انقلاب ایران را بهدرستی درک نکردهاند
جهان غرب و کشورهای اروپایی، انقلاب اسلامی در ایران و آرمانهای انقلاب را بهدرستی درک نکردهاند و این یک واقعیت است. انقلاب در ایران علیه یک رژیم دیکتاتوری، مستبد و وابسته به آمریکا بود، شعار انقلاب ما؛ استقلال و آزادی بود. ما بعد از انقلاب از هر کسی که با ما آرمانهای مشترک دارد حمایت کردهایم، من بهخلاف شما روی حماس و حزبالله، عنوان پراکسی نمیگذارم بلکه اینها جنبشهای مستقلی هستند که برای اهداف عادلانه مبارزه میکنند، من اسم اینها را جنبشهای آزادیبخش میگذارم.
ایران از این گروهها حمایت میکند، ولی ما هیچ منفعتی از این حمایت نمیبریم غیر از اینکه از آرمانهای بشری و آزادیخواهانه حمایت میکنیم. حماس و فلسطینیها برای آزادی سرزمینشان میجنگند، حزبالله برای آزادی جنوب لبنان جنگید. اینکه هر کسی که خلاف سیاستهای غرب حرکت میکند تروریست است و هر کسی که در جهت سیاستهای غرب باشد، یک دوست خوب است؛ این یک استاندارد دوگانه و سیاست غلط از سمت شماست نه ما.
شما از هر جنایتی در اسرائیل حمایت میکنید چون که روابط ویژه با آن دارید. اروپا باید نگرش خود را تغییر دهد. اروپا مظهر تمدن و حقوق بشر نیست، به دیگران هم احترام بگزارید! خودتان را در جایگاه حق قرار ندهید و دیگران را تحقیر نکنید!
ما هیچ وقت از تهاجم روسیه به اوکراین حمایت نکردهایم، ما هیچ وقت الحاق جزایر و استان دونباسک را بهرسمیت نشناختیم، از روز اول تا کنون از تمامیت ارضی اوکراین دفاع کردیم، ولی این کار را شما در خصوص ما انجام ندادید. فراموش نکنید ما تحت فشار حداکثری آمریکا زندگی میکنیم و فراموش نکنید که بزرگترین تحریمهای آمریکا علیه ایران اعمال شده است و کشورهای اروپایی نیز تبعیت میکنند، شما در مقامی نیستید که به ما بگویید به چهکسی چهچیزی را بفروشیم یا نفروشیم.
پیشنهاد ما به اروپا گفتگو و همکاری در موضوع اوکراین بود
ولی بنده به شما میگویم ایران به روسیه موشکهای بالستیک نفروخته است و حتی آقای زلنسکی هم چند روز پیش این گزاره را تصدیق کرد. پیشنهاد ما به اروپا گفتگو و همکاری در موضوع اوکراین بوده است، اگر اروپا تصمیم گرفته است اوکراین را به صحنه تقابل تبدیل کند این تصمیم اروپاست نه ما.
شما به همکاریهای ایران و روسیه اشاره میکنید ولی فراموش کردهاید که صنعت هستهای ما با کمک آلمان شروع شد و این آلمان بود که بعد از انقلاب نیروگاه بوشهر را رها کرد و ما مجبور شدیم برای تکمیل پروژه بهسمت روسیه برویم، اگر آلمان رها نکرده بود شاید اکنون برنامه هستهای ایران شکل دیگری میداشت، اینها اشتباهات دولت آلمان در مقاطعی بود، الآن مراقب باشید اشتباه دیگری نکنید.
به خانم بربوک خط همکاری پیشنهاد دادم ولی آلمان تقابل را انتخاب کرد
در نیویورک با خانم بربوک وزیر خارجه آلمان دیدار داشتم، ملاقات خوبی و بر مبنای شروع همکاریهای جدید بود، ولی الآن با تحریم ایرانایر و بیانیه مشترک اتحادیه اروپا با شورای همکاری خلیج فارس و تغییر موضع آلمان نسبت به جزایر سهگانه ایران و حالا هم بستن سرکنسولگریهای ایران و اقدامات دیگری که شنیدهایم در دستور کار است، مواجه هستیم، من به خانم بربوک خط همکاری پیشنهاد دادم ولی آلمان تقابل را انتخاب کرد.
ما در مورد برنامه هستهای خود با سه کشور اروپایی، آمریکا و روسیه و چین در کمال حسننیت وارد مذاکرات دوسالونیمه شدیم، سپس با حسننیت به یک توافق برد ـ برد رسیدیم و همه دنیا بهعنوان یک دستاورد دیپلماسی جشن گرفت، ما توافق را اجرا کردیم و هیچ نقطه ضعفی در اجرای ما نبود ولی آمریکا ناگهان تصمیم گرفت از توافق خارج شود و دوباره تحریمهای خود را برقرار کند.
اروپاییها قربانی خروج آمریکا از برجام نیستند بلکه فقط ایران قربانی ماجراست. سه کشور اروپایی به ما قول جبران دادند ولی نتوانستند یا شاید نخواستند جبران کنند. ما یک سال صبر کردیم و بعد از یک سال هم تعهداتمان را تدریجی و پلهپله کاهش دادیم، پس در ماجرای هستهای ما حسننیت خود را نشان دادهایم ولی از سمت شما حسننیتی وجود نداشت، اشتباهات غرب، آمریکا و اروپا را به پای جمهوری اسلامی ایران نگذارید.
امکان ورود کل منطقه به یک جنگ فراگیر وجود دارد، اما این چیزی نیست که ما بخواهیم، این چیزی است که اسرائیل میخواهد. در یک سال گذشته که اسرائیل جنایات خود در غزه را ادامه میداد، بارها سعی کرد ایران را وارد یک جنگ گسترده کند ولی این ما بودیم که با هوشمندی و درایت از وقوع جنگ گسترده جلوگیری کردیم، اما من با شما موافقم که بعضی مواقع اوضاع از کنترل خارج میشود، اگر اسرائیل به این آتشبازی ادامه دهد حتماً جواب مناسب خواهد گرفت.
انتخابات آمریکا برای ما اهمیتی ندارد
انتخابات آمریکا برای ما اهمیتی ندارد، ما سیاستهای خودمان را دنبال میکنیم. ما رویکردمان را بهشکل شفاف بیان کردهایم؛ بهدنبال تصاعد تنش در منطقه نیستیم اما خود را برای پاسخ به هر تجاوز جدید اسراییل محق میدانیم، اما پاسخ ما در زمان مناسب و بهشکل متناسب خواهد بود، بر این اساس ما فقط براساس منافع خود عمل میکنیم و انتخابات آمریکا و هیچ فاکتور دیگر هم منافع ملی ما را تحتتأثیر قرار نمیدهد.
روابط ایران و عربستان
ایران و عربستان سعودی دو کشور بزرگ در منطقه خلیج فارس هستند. ما از خصومت پرهیز کردهایم. ما از رابطه خوب با عربستان سعودی بهره میبریم. ایران بر اساس سیاست همسایگی رابطه خوب با عربستان و دیگر کشورهای منطقه را ادامه میدهد.
ما نمیگوییم که ایران و عربستان و دیگر کشورهای منطقه خلیج فارس همواره روابط خوبی داشتهاند، روابط ما فراز و نشیبهایی داشته است اما من فکر میکنم ما الآن در یک دوره جدید هستیم و نیازی نداریم به روشهای تخاصمآمیز بازگردیم.
ما خودمان سیاستهایمان را انتخاب میکنیم، در مورد آن جدی هستیم و رویکردمان نسبت به همسایگان و بهویژه عربستان سعودی براساس سیاست همسایگی خواهد بود، فکر میکنم دوستان ما در عربستان هم پیام ما را متوجه شدهاند و ما هم دیدهایم که دوستانمان در عربستان هم در این خصوص حسننیت دارند.
روابط ایران و روسیه
در مورد همکاری ما با روسیه، من آماده گفتگو با اروپاییها هستم، بیایید وارد گفتگو شویم و از تحریمها دوری کنیم. تحریمها فقط مشکلات را پیچیده میکند. آنها هرگز به حل مشکل کمک نکردهاند، حداقل در ایران. پیام من این است: تحریمها را فراموش کنید! نه در گذشته کار میکردند، نه الآن کار میکنند و نه در آینده کار میکنند.
تحریمها هیچگاه درباره ایران کارساز نبوده است و شما این را دیدهاید، ما هشت سال با صدام در جنگ بودیم، در آن زمان ما حتی به گلوله ساده نیاز داشتیم و هیچ کس به ما نداد، چارهای نداشتیم جز اینکه به تواناییهای خود تکیه کنیم و الآن در موقعیتی هستیم که شما اعتراض میکنید چرا موشک بالستیک میفروشیم!
یک مثال دیگر درباره برنامه هستهای است و اینکه ما چطور توانستهایم فعالیت صلحآمیز هستهای را گسترش دهیم، این هم بهخاطر تحریمهایی بود که غرب به ما تحمیل کرد و ما را مجبور کرد روی پای خود بایستیم.
ما اخیراً تجربه خوب مذاکره و دیپلماسی را داشتهایم، اگر اروپاییها رویارویی و تقابل را میخواهند، این انتخاب شماست انتخاب ما نیست!
برچسب ها :جمشید شارمهد ، عراقچی ، محاکمه عادلانه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0