کد خبر : 4308
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۳

راز سفر سراسیمه بلینکن به منطقه چیست؟

راز سفر سراسیمه بلینکن به منطقه چیست؟
سفر سراسیمه وزیر امورخارجه آمریکا به خاورمیانه درحالی است که این کشور نه یک میانجی بلکه خود بخشی از ماشین جنایات این رژیم است و راه امنیت منطقه همراهی نکردن با سیاست‌های آن می‌باشد

به گزارش رواج ۲۴ به نقل از نور نیوز-گروه بین‌الملل: آنتنی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در آنچه سفری دوره‌ای به منطقه عنوان شده وارد سرزمین‌های اشغالی شده تا با مقامات رژیم صهیونیستی دیدار داشته باشد. آکسیوس گزارش داده بود که بلینکن به دنبال تلاش مجدد برای دستیابی به توافق آتش بس میان حماس و اسرائیل است. ایالات متحده مدعی شده است که کشته شدن یحیی سنوار، رهبر حماس، می‌تواند انگیزه جدیدی برای آتش بس در غزه ایجاد کند که به تلاش‌های موازی برای توقف درگیری‌ها در لبنان کمک رساند.میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز تایید کرد که آنتونی بلینکن سفری به منطقه غرب آسیا و سرزمین های اشغالی فلسطین خواهد داشت تا بر اساس ادعای واشنگتن درباره اهمیت پایان دادن به جنگ غزه و تنش زدایی و ایجاد ثبات پایدار با رهبران منطقه گفتگو کند.میلر ادعا کرد: وی به بحث در مورد برنامه ریزی دوره پس از جنگ در غزه ادامه خواهد داد و بر نیاز به ترسیم مسیری رو به جلو که فلسطینیان را قادر می سازد زندگی خود را بازسازی کنند و آرزوهای خود را فارغ از ظلم حماس تحقق بخشند، تاکید خواهد کرد. این یازدهمین سفر وزیرخارجه آمریکا به سرزمین‌های اشغالی از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تا کنون به شمار می‌رود که بخشی از آن درباره اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ درباره لبنان است.

این سفر در شرایطی صورت گرفته است که نگاهی به تحولات اهدافی خاص را از سراسیمگی بلینکن برای حضور در منطقه نشان می‌دهد. نخست آنکه دو هفته مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شواهد و نظر سنجی‌ها نشانگر برتری نسبی ترامپ نسبت به هریس نامزد دموکرات‌ها می‌باشد. تقلای یک جانبه کاخ سفید برای جلب نظر لابی صهیونیستی زمینه ساز افت جایگاه مردمی هریس شده است بگونه‌ای که بسیاری از جریان‌ها تاثیرگذار در انتخابات همچون جامعه عربی-اسلامی رسما کمپین نه به هریس را راه اندازی و بسیاری نیز اعلام کرده‌اند که به هیچ نامزد دموکرات و جمهوریخواه رای نمی‌دهند. نگرانی دموکرات‌ها از این وضعیت را در تغییر لحن هریس می‌توان مشاهده کرد چنانکه هریس در مصاحبه با شبکه “ام اس ان بی سی” در ایالت جورجیا گفت: تعداد فلسطینی‌های بی‌گناهی که در غزه کشته شده‌اند، واقعاً بی‌رحمانه است. در عین حال، من همیشه از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت خواهم کرد. ما نیاز داریم که این جنگ تمام شود.هریس تلاش‌ها برای دستیابی به آتش‌بس در غزه را «دشوار» خواند، اما گفت که دولت آمریکا برای دستیابی به این هدف تلاش می‌کند و به سفر آتی آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا به خاورمیانه اشاره کرد.

دوم آنکه هر چند که آمریکایی‌ها با ارسال تسلیحات به سرزمین‌ها اشغالی و حمایت از ترور فرماندهان مقاومت و شخص سید حسن نصرالله دبیر کل حزب‌الله و نیز استقبال از شهادت سنوار رئیس دفتر سیاسی حماس و نیز سکوت در برابر کشتار جبالیا و تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان و سوریه و.. به دنبال دستاورد‌سازی برای رژیم صهیونیستی بوده‌اند اما در عمل این طراحی با شکست مواجه شده است. رشادت‌ها و حماسه بزرگ سنوار او را به قهرمانی ماندگار مبدل ساخت که هزینه‌های آن برای رژیم صهیونیستی کم‌تر عملیات طوفان الاقصی نبوده است. حماسه‌ای که از یک سو ماهیت واقعیت مقاومت غزه را برای جهانیان آشکار و از او یک اسطوره ساخت و از سوی دیگر اراده فلسطینی‌ها برای ادامه راه مقاومت را تشدید کرده است که عملیات‌ها در اراضی اشغالی گواهی بر این مسئله است. همچنین شهادت فرماندهان حزب‌الله خون تازه‌ای در رگ‌های مقاومت لبنان گردیده بگونه‌ای که امروز رژیم صهیونیستی نه تنها در جنگ زمینی بلکه در نبرد موشکی و پهپادی نیز با شکست‌های سنگینی در برابر حزب‌الله مواجه شده و عملا توانی برای تحقق اهدافش اشغالگرایانه‌اش ندارد و حتی ارسال سامانه تاد نیز کمکی به امنیت این رژیم نداشته است. تجربه نشان داده است که هر زمان این رژیم در عرصه میدانی و نظامی با ناتوانی و شکست مواجه شده است و یا آنکه شدت جنایاتش جهانیان را به تشدید موضع علیه آن واداشته کشورهای غربی بویژه آمریکایی‌ها با تحرکات سراسیمه دیپلماتیک به دنبال جبران آن شکست‌ها در عرصه سیاسی و نیز سرپوش نهادن بر جنایات گسترده این رژیم بر آمده اند.

در مقطع کنونی نیز با توجه به وضعیت بحرانی رژیم صهیونیستی در میدان نظامی و نیز افشای جنایات آن در جبالیا و لبنان بلینکن سراسیمه راهی منطقه شده است. تهی بودن ادعای آمریکایی‌ها برای آتش بس و برقراری امنیت را می‌توان در همزمانی ارسال کمک‌های جدید نظامی به این رژیم و نیز همراهی آمریکا با شروط ادعایی صهیونیست‌ها برای آتش بس با لبنان می‌توان مشاهده کرد. در همین چارچوب تارنمای خبری آکسیوس به نقل از مقام های آگاه آمریکایی و اسرائیلی خبر داد که« تل آویو چند روز پیش شروط دستیابی به یک راه‌ حل دیپلماتیک برای خاتمه جنگ در لبنان و بازگشت آوارگان به مناطق مرزی را به واشنگتن ارائه کرد.به گفته یکی از مقام‌های اسرائیلی، یکی از خواسته های تل آویو این است که ارتش این رژیم اجازه داشته باشد در “اجرای فعال” (قطعنامه ۱۷۰۱) مشارکت داشته باشد تا اطمینان یابد که حزب الله دوباره مسلح نشده و زیرساخت های نظامی خود را در مناطق نزدیک به مرزهای سرزمین های اشغالی بازسازی نمی کند.این مقام افزود که اسرائیل همچنین می‌خواهد که نیروی هوایی‌اش در حریم هوایی لبنان آزادی عمل داشته باشد.»

این شروط غیر قابل پذیرش از سوی لبنان و مقاومت در حالی مطرح می‌شود که همزمان آمریکا هوخستاین نماینده ویژه خود را راهی بیروت ساخته و لبنانی‌ها بر پایبندی بر مواضع گذشته خود تاکید کرده‌اند لذا سفر بلینکن را می‌توان تشدید فشارهای آمریکا به لبنان برای پذیرش شروط صهیونیست‌ها دانست چنانکه در روزهای اخیر رژیم صهیونیستی حملات گسترده‌ای به بیروت با ادعای هدف قرار دادن منابع مالی حزب‌الله داشته است در حالی که اصل ماجرا تکرار کشتار غیر نظامیان و ویران سازی لبنان بوده است.

سوم آنکه نکته بسیار مهم در سفر بلینکن به منطقه تقارن آن با سفر دوره‌ای عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به منطقه است. در شرایطی که آمریکایی‌ها تقلای بسیاری برای وارد سازی کشورهای منطقه به سازش و دوری از حمایت از فلسطین و لبنان داشته‌اند، سفر دوره‌ای عراقچی به لبنان، سوریه، عراق، عمان، قطر، عربستان، اردن، مصر، بحرین و کویت نشان داد که از یک سو ایران در کنار حفظ آمادگی میدان، دیپلماسی گسترده و چند لایه‌ای را برای تقویت امنیت منطقه و مقابله با رژیم صهیونیستی و حامیانش در پیش گرفته است و از سوی دیگر کشورهای منطقه نیز در این رایزنی‌ها حمایت خود را از ابتکار عمل‌های ایران و حمایت از فلسطین اعلام داشته‌اند. رویه‌ای که از یک سو واهی بودن ادعای انزوای ایران را اشکار ساخته و از سوی دیگر ظرفیت‌های منطقه‌ای و جهانی ایران را برهمگان آشکار نموده است.

این وضعیت در کنار تقویت فلسطین و صلح پایدار با تکیه بر همگرایی همسایگان تهدیدی برای یک جانبه‌گرایی و رفتارهای بحران‌ساز آمریکا در منطقه می‌باشد. بر این اساس سراسیمگی بلینکن برای سفر به منطقه نوعی واکنش انفعالی در برابر دیپلماسی فعال ایران است تا شاید با این حربه، مانع از همگرایی منطقه‌ای در حمایت از فلسطین و مقابله با رژیم صهیونیستی گردند. البته تاکید ایران بر حفظ ارزشها و اصول منطقه‌ای‌اش بویژه حمایت از مقاومت و امنیت منطقه و نیز تاکید کشورهای منطقه مبنی بر همراهی نکردن با هر تهدیدی علیه ایران و نیز لزوم مقابله با رژیم صهیونیستی، شکست زودهنگامی را برای سفر بلینکن به منطقه به همراه خواهد داشت و شاید تنها کارکرد موثر آن را تاثیرگذاری بر انتخابات داخلی آمریکا دانست.

جهانیان از جمله کشورهای منطقه با توجه به کارنامه یک ساله آمریکا دریافته‌اند که هیچ انگیزه‌ای در میان سران کاخ سفید برای پایان جنایات رژیم صهیونیستی وجود ندارد و آنها تعهدی جز حمایت از منافع این رژیم ندارند در عین آنکه چنانکه زلنسکی ابزاری برای تحقق اهداف ضد روسی و توسعه طلبانه آمریکا و ناتو است، نتانیاهو نیز جنون‌زده‌ای برای اهداف سلطه گرایانه غرب در غرب آسیا شده است بر این اساس این عقلانیت و نگرش در منطقه ایجاد شده است که از یک سو مقابله با رژیم صهیونیستی اقدامی برای تمام بشریت است و از سوی دیگر آمریکا نه یک میانجی بلکه خود بخشی از ماشین جنایات این رژیم است و راه امنیت منطقه همراهی نکردن با سیاست‌های آن می‌باشد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.