هوش مصنوعی کسی را بیکار نخواهد کرد
به گزارش رواج 24 به نقل از -خبرنگار گروه علمی ایرنا، هوش مصنوعی به عنوان هوشی که در انواع ماشینها و ابزارآلات الکترونیک وجود دارد، در مقابل هوش انسان امروزه در بسیاری حوزهها نقشافرینی میکند. هوش مصنوعی از دهه ۵۰ میلادی و زمانی که مطرح شد و جایگاه دانشگاهی یافت تا امروز فراز و فرودهای مختلفی را طی کرده، به فضاهای دانشگاهی راه یافت، عدهای با آن موافقت و عدهای مخالفت کردند و برخی مانند هر فناوری جدید دیگری آن را شامل فرصتها و تهدیدهای متنوع دانستند. اما در نهایت این فناوری نیز مانند بقیه فناوریها خود را به جوامع بشری اثبات کرد و امروزه کاربست آن در همه بخشهای مختلف زندگی همچنین تحولات سریع این فناوری باعث شده کشورهای مختلف برای سرمایهگذاری در آن و تدوین و تصویب قوانین مرتبط این حوزه با هم رقابت کنند.
تدوین، تصویب و ابلاغ سند ملی هوش مصنوعی همچنین تشکیل سازمان ملی هوش مصنوعی از جمله اقدامات تقنینی در زمینه توسعه هوش مصنوعی در ایران بوده است. البته اخبار دیگری در مورد تخصیص بودجههای قابل توجه به این حوزه هم هرازگاهی منتشر میشود؛ مانند جذب ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای توسعه زیرساختها و کمک به شرکتهای فعال در این زمینه، یا تخصیص ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان.
علاوه بر این اقدامات و توجه به اهمیت هوش مصنوعی، مقام معظم رهبری هم که همیشه بر توسعه علمی و فناوری کشور تاکید دارند در دیدار اخیر با اعضای هیات دولت به موضوعات و اولویتهای مختلفی اشاره کردند، ایشان همچنین با اشاره به موضوع هوش مصنوعی فرمودند: من مسئلهی هوش مصنوعی را مطرح کنم که یک بار دیگر هم در آن جلسهی تنفیذ اشارهای کردم. ببینید، امروز هوش مصنوعی با یک شتاب حیرتدهندهای [دارد پیش میرود]؛ یعنی انسان متحیر میشود از شتابی که این فناوری عجیب در دنیا پیدا کرده و دارد پیش میرود. خب الان دستگاههای مختلف ما ــ نظامی و غیر نظامی ــ از هوش مصنوعی دارند استفاده میکنند، بهرهبرداری میکنند، امّا این ما را فریب ندهد. در مسئلهی هوش مصنوعی، بهرهبردار بودن امتیاز نیست؛ این فنّاوری لایههای عمیقی دارد که باید بر آن لایهها مسلّط شد.
بیانات مقام معظم رهبری و اهمیت هوش مصنوعی و تحولات سریع آن در جهان، همچنین وضعیت سازمان ملی هوش مصنوعی و ضرورت انتشار اساسنامه آن طی بازه زمانی سهماهه بعد از تشکیل سازمان، دلیل خوبی بود تا با محمدهادی زاهدی رئیس انجمن هوش مصنوعی گفتوگو کنیم. وی استادیار دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و مدرس رشتههای دادهکاوی، کلانداده، تحلیلداده، شبکههای عصبی، محاسبات نرم و علاقهمند به تحقیق در حوزههای پردازش زبان طبیعی و هوش مصنوعی است.
این گفتوگو در دو بخش تنظیم شده و زاهدی در بخش اول به سوالات ما در مورد سند ملی هوش مصنوعی و سازمان ملی هوش مصنوعی پاسخ داد، برداشت خود را از سخنان مقام معظم رهبری در مورد ضرورت وارد شدن به لایههای عمیق هوش مصنوعی تبیین کرد و انتقادات انجمن ملی هوش مصنوعی را به عنوان گروه ذینفع و غیردولتی این حوزه نسبت به هوش مصنوعی با ما درمیان گذاشت.
در بخش دوم این گفتوگو سوالات معمول و متداول مردم عادی را از وی پرسیدیم؛ اینکه آیا توسعه هوش مصنوعی و کاربست بیشتر آن در کشور موجب بیکاری گروههای شغلی خواهد شد و آیا هوش مصنوعی جایگزین انسان میشود و در اینصورت چه باید کرد؟ وی در پاسخ به این سوالات ابتدا به تعریف و نیاز بازار کار به مشاغل جدید اشاره و تاکید کرد باید دورههای مهارتی مرتبط با هوش مصنوعی را برای ردههای مختلف شغلی تغریف کنیم تا از این بازار بیشتر عقب نمانیم.
برچسب ها :توسعه ، رئیس انجمن ، مشاغل ، هوش مصنوعی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0