زمان متناسبسازی حقوق بازنشستگان مشخص شد
به گزارش رواج 24 به نقل از –نورنیوز– گروه اجتماعی: متناسب سازی حقوق بازنشستگان یکی از مواد مهم برنامه هفتم توسعه است که دولت مکلف به اجرای آن می باشد. براساس چارچوبهای پیش بینی شده در برنامه هفتم دولت باید ظرف سه سال نسبت به متناسب سازی حقوق بازنشستگان اقدام کند. بر این اساس می بایست در سال اول (۱۴۰۳) ۴۰ درصد و در سالهای بعد هر سال ۳۰ درصد حقوق بازنشستگان تا سقف تعیین شده متناسب سازی شود ۹۰ درصد حقوق انجام شود. پیگیری سازوکارهای اجرایی قانون منوط به تشکیل کارگروههای ویژه در ۲ بخش بازنشستگان لشکری و کشوری و تامین اجتماعی شده است.
اکنون و با تصویب آیین نامه اجرایی قانون در هیئت دولت فرآیند صدور احکام متناسب با مصوبه دولت آغاز خواهد شد
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در صحن علنی مجلس توضیحاتی در این خصوص ارائه و از برگزاری جلسهای با حضوررئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه وبودجه درباره موضوع بازنشستگان خبر داد و گفت :طی این جلسه مقررشد که همسانسازی حقوق بازنشستگان از این ماه آغاز و اجرایی شود.
وی درباره تصمیمات جدید درباره متناسب سازی حقوق بازنشستگان اعلام کرد: در جلسه با دکتر پزشکیان رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه و روسای کمیسیون های اقتصاد و برنامه و بودجه مجلس، مساله اجرای قانون متناسبسازی حقوق بازنشستگان به صورت ۳۰،۳۰،۴۰ جمع بندی و مقررشد که در ماه آینده افزایش ۴۰درصدی که مربوط به سال ۱۴۰۳ است انجام شود.
به گفته قالیباف دولت مکلف است قانون را اجرا کند و اگر علی الحسابی هم تاکنون پرداخت شده باید بر اساس قانون باشد.
وی خاطر نشان کرد؛ اگر دولت علی الحساب را در مواردی پرداخت کرده که قانون شامل حالشان نمی شود نباید ادامه یابد.
قالیباف افزود: اعتبار پیش بینی شده از سوی مجلس جوابگوی تامین هزینه های اجرای طرح خواهد بود.
تامین منابع مالی متناسبسازی حقوق ۸۰۰ هزار بازنشسته تامین اجتماعی
بدنبال اعلام خبر تصویب متناسب سازی حقوق بازنشستگان،احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز از تامین منابع مالی متناسبسازی حقوق ۸۰۰ هزار بازنشسته تامین اجتماعی خبرداد.
وی گفت: پس از تشکیل جلسات با دستور دکتر عارف معاون اول ریاست جمهوری و باهماهنگی سازمان برنامه و بودجه، مبلغ ۸ هزار میلیارد تومان برای پرداخت مطالبات متناسبسازی حقوق بازنشستگان دراختیار سازمان تامین اجتماعی قرار گرفت.
چندی قبل میرهاشم موسوی مدیرعامل سابق سازمان تأمین اجتماعی نیزخبر داده بود که در گام نخست ۸.۷ هزار میلیارد تومان منابع برای اجرای طرح متناسب سازی حقوق بازنشستگان در اختیار این سازمان قرار خواهد گرفت که به محض دریافت منابع، مطابق قوانین مربوطه و در تعامل با مجلس شورای اسلامی، فرایند پرداخت علیالحساب و صدور احکام بازنشستگان این سازمان انجام میشود.
رفع تبعیضها درباره علی الحسابها و مبالغ حقوق بازنشستگان
نهایی شدن ساز و کارهای اجرای قانون متناسب سازی حقوق بازنشستگان واکنش تشکلهای صنفی این حوزه را نیز بدنبال داشته است. محمد اسدی(رئیس هیات مدیره کانون عالی بازنشستگان کارگری تامین اجتماعی)در حاشیه مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: در میان صندوقهای بازنشستگی بویژه بین صندوق تامین اجتماعی و سایر دولتیها تبعیض وجود دارد. این تبعیضها درباره علی الحسابها و مبالغ بازنشستگان ما را آزار میدهد که باید حذف شود.
سرپرست جدید سازمان تامین اجتماعی هم بررفع مشکلات متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی تاکید و اظهار امیدواری کرد که با تخصیص منابع روند اجرای قانون شتاب بگیرد.
در ماههای گذشته ، سازمان تامین اجتماعی تنها مبلغ ۳ میلیون تومان ذیل متناسبسازی و پرداخت علی الحساب به بازنشستگان پرداخت کرده اما نیروهای بازنشسته کشوری و لشکری ماههاست که مشمول همسانسازی شده اند.
مطالبه اصلی بازنشستگان
بازنشستگان تامین اجتماعی و مقرری بگیران و مستمریبگیران آن که بین ۴ تا ۵ میلیون نفر هستند، در بدترین شرایط معیشتی قرار دارند به طوری که متوسط حقوق آنان کمتر از ۸ میلیون تومان است
مهمترین مطالبه بازنشستگان که بارها از سوی نمایندگان آنها در تشکلهای صنفی مطرح شده « اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان براساس مصوبه دولت از فروردین ۱۴۰۳ مطابق بابند۱جز(ر) ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه و افزایش حقوق بازنشستگان براساس۹۰درصد حقوق شاغلین همتراز» . این بند در قانون تاکنون اجرایی نشده درحالیکه اعتبار آن در جدول شماره۹ ردیف ۶۳ بودجه ۱۴۰۳ لحاظ شده است.
برچسب ها :تصویب ، حقوق بازنشستگان ، همسانسازی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0