کد خبر : 3393
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۳

غزه؛ کلاس درس آزادی‌خواهی برای دانشجویان آمریکایی و اروپایی

غزه؛ کلاس درس آزادی‌خواهی برای دانشجویان آمریکایی و اروپایی
جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، دانشجویان آمریکایی و اروپایی را به واکنش واداشت و بعد از چند دهه سکوت نسبی جنبش‌های دانشگاهی در سطح بین‌المللی، سنت اعتراض به نظام سلطه را به پردیس‌های دانشگاهی برگرداند

به گزارش  رواج 24 به نقل از خبرنگار گروه علمی ایرنا، یک سال پس از عملیات طوفان الاقصی (هفتم اکتبر ۲۰۲۳، ۱۴ مهر ۱۴۰۲) که با اقدام حماس علیه سال‌ها محاصره و جنایات رژیم صهیونیستی آغاز شد، بیش از ۴۱ هزار و ۶۱۵ نفر از مردم غزه شهید و ۹۶ هزار و ۳۵۹ نفر زخمی شده‌اند. جنایت رژیم اسرائیل در نوار غزه که هر روز ابعاد جدیدی از آن رسانه‌ای شد و از حمله به بیمارستان تا تعرض به زنان و جنایات جنگی را در برمی‌گرفت، منحصر به غزه نماند و رژیم صهیونیستی مانند گذشته جنگ را به لبنان کشاند. مجموعه‌ای از حوادث تروریستی متعدد مانند انفجار پیجرها از اواخر ماه گذشته باعث رویارویی حزب‌الله لبنان و رژیم صهیونیستی شد و در این حملات نیز بیش از دو هزار نفر از مردم لبنان تاکنون شهید شده‌اند. سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان نیز در میانه حملات شدید هوایی رژیم صهیونیستی به شهر بیروت به آرزوی دیرین خود رسید و به مقام شهادت نائل آمد.

جنگ غزه با توجه به وجوه انسانی آن از روزهای اول همه جان‌های آگاه در سراسر جهان را دلمرده و افسرده کرد و به واکنش واداشت. دانشجویان به عنوان قشر فرهیخته و نخبه جوامع از این امر مستثنی نبوده‌اند و به جنایات رژیم صهیونیستی اعتراض می‌کردند. ولی دانشگاه‌های آمریکا به طور مشخص و به صورت جدی‌تر از ۱۸ آوریل ۲۰۲۴ (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) صحنه اعتراضات جدی دانشجویان آمریکایی به اقدامات رژیم صهیونیستی همچنین برگزاری تحصن در همبستگی با مردم غزه و حمایت از فلسطین شد. آنها از روسای دانشگاه‌های خود می‌خواستند به صورت علنی از آتش‌بس در غزه حمایت کرده، سرمایه‌گذاری و همکاری با شرکت‌های صهیونیستی و تامین کننده تسلیحات ارتش این رژیم را متوقف و روابط دانشگاهی را با این رژیم قطع کنند.

البته جنبش دانشجویی در آمریکا و اروپا از قبل هم قوی بود و دانشجویان آمریکایی طی دهه‌های گذشته و در بازه‌های مختلفی مانند اعتراض نسبت به جنگ ویتنام (دهه ۶۰ قرن بیستم میلادی) یا نظام آپارتاید آفریقای جنوبی (دهه ۸۰ میلادی) فعالانه در موضوعات حوزه عمومی جامعه مشارکت و به این شکل توجه بیشتری از افکار عمومی را به خود و خواسته‌ها و نظریات‌شان جلب می‌کردند. اما این جنبش دست‌کم در دهه‌های اخیر کم‌فروغ شده و به شکل جدی نسبت به وقایع و تحولات جهانی واکنش نشان نمی‌داد. بنابراین اعتراض های آنها به حملات رژیم اسرائیل به غزه و اقدامات آنها در قالب راهپیمایی، تظاهرات و تحصن داخل دانشگاه باعث تعجب نیست ولی نشان از بیداری مجدد این جنبش‌ها و تلاش برای اثرگذاری بر سیاستمداران و دولتمردان دارد.

اعتراضات دانشجویان البته به دانشگاه‌های آمریکایی منحصر نشد و مردم جهان شاهد اعتراضات مشابهی در دانشگاه‌های اروپا، آسیا و هند ایجاد کرد. البته که این اعتراضات با مقابله پلیس آمریکا روبرو شد و در نتیجه بسیاری از دانشجویان بازداشت شده‌اند.

این اعتراضات از چشم آزادی‌خواهان جهان دور نماند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی شامگاه چهارشنبه (۹ خرداد) در نامه‌ای خطاب به دانشجویان باوجدان حامی مردم فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا، ضمن ابراز همدلی و همبستگی با اعتراضات ضدصهیونیستی این دانشجویان، آنان را بخشی از جبهه مقاومت دانستند و با اشاره به تغییر وضعیت و سرنوشت منطقه حساس غرب آسیا، بر ورق خوردن تاریخ جهان تأکید کردند.

ایشان در شروع این نامه تاکید کردند: شما اکنون بخشی از جبهه‌ی مقاومت را تشکیل داده‌اید، و در زیر فشارِ بی‌رحمانه‌ی دولتتان ــ که آشکارا از رژیم غاصب و بی‌رحم صهیونیست دفاع میکند ــ مبارزه‌ای شرافتمندانه را آغاز کرده‌اید. جبهه‌ی بزرگ مقاومت در نقطه‌ای دور، با همین ادراک و احساسات امروز شما، سالها است مبارزه میکند. هدف این مبارزه، توقّفِ ظلمِ آشکاری است که یک شبکه‌ی تروریست و بی‌رحم به نام «صهیونیست‌ها»، از سالها پیش بر ملّت فلسطین وارد ساخته و پس از تصرّف کشورشان، آنها را زیر سخت‌ترین فشارها و شکنجه‌ها گذاشته است. نسل‌کشیِ امروز رژیم آپارتاید صهیونیست، ادامه‌ی رفتار بشدّت ظالمانه در ده‌ها سال گذشته است».

البته سوالاتی در اذهان در مورد چرایی واکنش‌های دانشجویان به جنایات رژیم صهیونستی آنهم در جوامعی مانند آمریکا و اروپا وجود دارد که سران این کشورها همیشه از رژیم صهیونیستی و هم جنایت‌هایش حمایت می‌کنند؟ چرا این واکنش‌ها بعد از مدتی مدید از استقرار و بعد از جنایت‌های زیادی این رژیم انجام می‌شود و تا چه حد اصلا موثر است؟

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.