کد خبر : 2260
تاریخ انتشار : دوشنبه ۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۲

ماهیت تحریم‌های جدید پارلمان اروپا اقتصادی نیست / تئاتر سیاسی بازیگران مدعی دموکراسی

ماهیت تحریم‌های جدید پارلمان اروپا اقتصادی نیست / تئاتر سیاسی بازیگران مدعی دموکراسی

به تازگی پارلمان اروپا، در یکی از جلسات خود اعلام کرد ارتباطات و گفت و گوهای مستقیم با ایران را قطع خواهد کرد؛ موضوعی که بهانه آن اغتشاشات اخیر در ایران است.

به گزارش مرکز مقابله با شایعات سایبری سازمان فضای مجازی سراج، در چند وقت اخیر بخاطر حوادث و آشوب‌های موجود در داخل کشور برخی نهادهای بین‌المللی به شخصیت‌های حقوقی و حقیقی نظام جمهوری اسلامی اعتراض کرده‌اند و سرکوب اغتشاشگران را نقض حقوق بشر خوانده‌اند. در واقع نهادهایی مدعی اجراء قانون و دموکراسی در داخل ایران شده‌اند که سال‌هاست با تحریم‌های اقتصادی، زندگی روزمره جامعه ایرانی را با مشکلات عدید‌ای روبه‌رو کرده‌اند. لازم به ذکر است که در ماه‌های اخیر بخاطر ناآرامی‌های رخ داده، سازمان‌های بین‌المللی با همان ماهیت قبلی اما با شکل متفاوت تحریم‌های جدیدی را جهت تخریب جایگاه و شخصیت جمهوری اسلامی ایران در جامعه جهانی در نظرگرفته‌اند، در همین راستا پارلمان اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای تمام ارتباطات و گفتگوهای مستقیم با سیستم و ساختار سیاسی ایران را تا اطلاع ثانوی قطع کرده‌ است. این بدان منظور است که، اروپایی‌های این بار فشار حیثیتی را در قبال ایران به‌کار گرفته‌اند، درواقع این کنش و واکنش اروپایی‌هایی در جهت ایجاد جو روانی افکارعمومی در داخل و خارج کشور در قبال نظام است و سعی دارند با تخریب آگاهی مردم چه در ایران و چه در سرتاسر دنیا سرمایه‌های سیاسی جمهوری اسلامی را در داخل کشور و فضای بین‌الملل به نابودی و پایان برسانند. گفتنی است که، این فضای رسانه‌ای بوجود آمده از سوی سیاستگذاران اروپایی شبهات زیادی را برای مخاطب ایرانی ایجاد می‌کند، برای مثال آیا جمهوری اسلامی در حال از دست دادن جایگاه سیاسی خود در نظام بین‌الملل است؟ و یا چرا پارلمان اروپا قصد دارد با اتهامات بی‌پایه و اساس تصویری نامطلوب از جمهوری اسلامی در داخل و خارج از کشور بسازد؟ لازم به ذکر است در ادامه گزارش به دو سؤال مطرح شده براساس سند و مدرک پاسخ داده می‌شود.

 

 

مراودات بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران در هفتاد روز گذشته

سیاستمداران غربی در هفتاد روز گذشته جمهوری اسلامی را به خاطر مقابله با اغتشاشگران داخلی محکوم و تحریم‌هایی را از بعد حیثیتی به مانند قطع ارتباط و گفت‌وگو به مانند پارلمان اروپا، با سیستم سیاسی جمهوری اسلامی اعمال کرده‌اند، که همین موضوع  از طریق رسانه‌های غربی به‌صورت ویژه در سرتاسر جهان گستراننده شده است. در واقع پیام این رسانه‌ها که نشأت گرفته از تصمیمات سیاستمداران غربی است در جهت تخریب جایگاه ایران در حوزه‌های بین‌المللی به سرتاسر جهان مخابره می‌شود و قصد دارند با القای این موضوع که مراودات بین‌المللی جمهوری اسلامی در هفتاد روز گذشته کاهش چشمگیری داشته است، جایگاه سیاسی ایران را در جامعه‌جهانی متزلزل نشان دهند، اما واقعا جمهوری اسلامی  در حال از دست دادن جایگاه سیاسی خود در نظام بین‌الملل است یا خیر؟

 

 

مراوادت بین‌المللی رئیس جمهور ایران در سه ماه گذشته

در همین راستا  «رئیس جمهوری آذربایجان» با سید ابراهیم رئیسی «رئیس جمهوری اسلامی ایران» در تاریخ 21 مهر 1402 آستانه  گفت‌وگو کرد، در این دیدار الهام علی‌اف، از توسعه روابط کشورهای حاشیه دریای خزر بر اساس دوستی استقبال و خاطرنشان کرد، که افتتاح پل آقبند بین ایران و آذربایجان از لحاظ  نمادین و عملی اهمیت فوق العاده‌ای دارد. در همین رابطه « رئیس دولت سیزدهم»  روز اول ماه آبان 1401به طور رسمی از نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان در مجموعه فرهنگی سعدآباد در شمال تهران استقبال کرد. گفتنی است که،  رومن گلاوچنکو «نخست‌وزیر بلاروس»  2 آذر 1401 در  دیدار با «رئیس جمهور ایران» اظهار کرد، سفر بنده به ایران پیرو تأکیدات رئیس جمهور بلاروس برای تسریع در اجرای توافقات صورت‌گرفته در دو دیدار ایشان با جنابعالی انجام شده است. لازم به ذکر است که، به غیر از این سه مراوده بین‌المللی دکتر  رئیسی  با رئیس جمهور قزاقستان هم دیدار و گفت‌وگو داشته است. این درحالی است که، در این بخش تنها به مراودات بین‌المللی رئیس جمهور با مقام‌های ارشد دیگر کشورها اشاره شد، باتوجه به چهار دیدار خارجی رئیس جمهور ایران در سه ماه گذشته پیام رسانه‌های غرب تنها یک فضاسازی جهت تخریب جایگاه جمهوری اسلامی ایران از بعد حیثیتی در نظام بین‌الملل بوده است.

 

 

قطع ارتباط پارلمان اروپا با ایران

پارلمان اروپا مدعی شده جمهوری اسلامی حقوق شهروندی ملت ایران را نقض و اعتراضات به‌حق مردم را سرکوب می‌کند، به همین خاطر ارتباطات و گفت‌وگوهای مستقیم با سیستم و ساختار سیاسی جمهوری اسلامی را تا اطلاع ثانوی قطع کرده است. گفتنی است که، این تحریم حیثیت جمهوری اسلامی ایران در نظام بین‌الملل زیرسؤال می‌برد وگرنه هیچ تاثیری بر پیکره سیاسی و اقتصادی کشور وارد نمی‌کند. در همین راستا چرا پارلمان اروپا قصد دارد  با اتهامات بی‌پایه و اساس تصویری نامطلوب از جمهوری اسلامی در داخل و خارج از کشور بسازد؟

 

 

آتش اعتراضات در اروپا

آتش اعتراضات مردمی فرانسه به کل قاره سبز سرایت کرده و مردم با سرکوب شدید نیروهای امنیتی روبه‌رو هستند اما پارلمان اروپا تنها روی مسئله ایران تمرکز کرده و به عنوان نهاد قانون‌گذار نسبت به مسائل امروز اروپا بی‌توجه است. برای مثال جلیقه زردها بار دیگر در پاریس جهت اعتراض به خیابان ها آمدند، یکی از معترضان به خبرگزاری آناتولی گفته شرکت در این تظاهرات بدان معناست که  بی عدالتی موجود در فرانسه دیده شود، این معترض فرانسوی در ادامه خاطرنشان کرده، زندگی در فرانسه امکان‌پذیر نیست،  بیمارستان‌ها و خدمات اجتماعی در وضعیت بدی به‌سر می‌برند. گفتنی است که، معترضان فرانسوی خواستار عدالت اجتماعی، دموکراسی بیشتر و برگزاری همه پرسی با ابتکار شهروندان هستند. در سرتاسر اروپا، تورم فزاینده در پس موجی از اعتراضات و اعتصابات نارضایتی فزاینده از هزینه‌های مارپیچ زندگی تاکید می‌کند و تهدیدی برای ایجاد آشفتگی‌های سیاسی اروپا شده است. با توجه به اینکه لیز تراس، نخست وزیر بریتانیا کمتر از دو ماه پس از آن که برنامه‌های اقتصادی او باعث هرج و مرج در بازارهای مالی شد و اقتصاد بیمار را بیش‌ازپیش تحت تأثیر قرار داد، مجبور به استعفا گردید، اروپایی‌ها به دلیل جنگ روسیه در اوکراین شاهد افزایش قبوض انرژی و قیمت مواد غذایی خود بوده‌اند. درواقع قیمت انرژی، تورم را در 19 کشوری که از ارز یورو استفاده می‌کنند به 9.9 درصد رسانده که این امر خرید کالاهای مورد نیاز را برای مردم دشوارتر کرده  و موجب شده تا مردم اروپا در کف خیابان‌های اروپا حاضر بشوند.

به گزارش مرکز مقابله با شایعات سایبری سازمان فضای مجازی سراج، گفتنی است که، باتوجه به اعتراضات گسترده مردم اروپا، باید پرسید چرا پارلمان اروپا وظیفه اصلی خود رسیدگی به وضعیت شهروندان قاره سبز را فراموش کرده است؟ و چرا تمام تمرکز خود را برای بدنام کردن ایران در جامعه جهانی گذاشته است؟

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.