تولید قدرت، راهبردی برای هر تهدید خارجی / وقتی نیروی نظامی ایران برای فارسیزبانها بی اهمیت میشود
قرائتهای متفاوت رسانههای دنیا از موفقیتهای اخیر موشکی در ایران، نشان از اثرگذاری راهبرد تولید قدرت جمهوری اسلامی در برابر تهدیدات خارجی دارد.
به گزارش مرکز مقابله با شایعات سایبری سازمان فضای مجازی سراج، جمهوری اسلامی ایران، با موقعیت راهبردی انقلاب اسلامی و تدوین برآورد راهبردی برای رسیدن به موقعیت مطلوب در دنیا معاصر همواره در معرض انبوهی از تهدیدات در سطوح فروملی، ملی و فراملی قرار گرفته است. در همین راستا کشور برای مقابله با دشمن خارجی باتوجه به محدودیت زمانی، نیروی انسانی، منابع ملی و دیگر موارد، تهدیدات را براساس اهمیت موضوع اولیتبندی میکند. اولویتبندی تهدیدات در جمهوری اسلامی در ابعاد مختلف نظامی _ اطلاعاتی، سیاسی _ فرهنگی و غیره دستهبندی میشود. مقاومت در برابر تهدیدهای نظامی و بایستههای امنیتی دشمن خارجی، اولویت اصلی نظام محسوب میگردد. چراکه صیانت از کشور با مقاومت بهدست میآید و این حرکت رو به جلو سبب اقتدار نیروهای مسلح یا تولید قدرت در این حوزه میشود. امروز کشور از لحاظ دفاعی به مرحله بازدارندگی رسیده و از لحاظ تهدید خارجی نگرانی وجود ندارد، گفتنی است که برگزاری رزمایشهای اقتدار ارتش و سپاه در حوزههای مختلف نظامی یک پیام را برای دشمنان به همراه دارد، که آنان بدانند امنیت و منافع ملی و مرزهای ایران خط قرمز نظام است. دکترین نظامی ایران با هدف تقویت دفاعی بازدارنده، از طریق توسعه موشکهای بالستیک پیش میرود، استراتژیهای توسعه نظامی و موشکی ایران به حدی منحصربفرد بوده، که رسانههای آمریکا و اروپا به قدرت نظامی ایران اعتراف کردهاند. لازم به ذکر است، نیروی هوافضای سپاه بعد از رونمایی سامانه باور ۳۷۳ برد بلند، از رونمایی موشک بالستیک هایپرسونیک در آینده نزدیک خبر داد، این موشک جدید از همه سامانههای سپر موشکی عبور میکند و فناوری برای مقابله با آن وجود ندارد، این موشک سامانههای ضد موشکی دشمن را هدف قرار میدهد و یک جهش بزرگ نسل در حوزه موشکی است. گفتنی است که، کشورهای آمریکا، روسیه وچین تاکنون توانستهاند، در حوزه دستیابی به موشکهای بالستیک به موفقیتهایی برسند، در واقع این پیشرفت بزرگ، صنعت موشک سازی کشور کانون توجه رسانههای خارجی قرار گرفته است. در ادامه گزارش قصد داریم باتوجه توسعه نظامی و موشکی ایران در سالهای اخیر و بهویژه دستیابی به جدیدترین دستاورد نظامی فوق پیشرفته (موشک هایپرسونیک)، واکنش رسانههای ضد ایرانی با رسانههای غربی درباره توسعه نظامی و موشکی بویژه “موشک فوق پیشرفته هایپرسونیک” مورد مقایسه قرار دهیم.
تضعیف نیروی نظامی ایران توسط رسانههای معاند
رسانه ضد ایرانی (صدای آمریکا) در یک یادداشتی قدرت نظامی جمهوری اسلامی را با قدرت نظامی پیش از انقلاب مقایسه میکند. این رسانه به قدرت نظامی پیش از انقلاب اینگونه میپردازد، تا پیش از انقلاب، نیروهای نظامی ایران تعریف متعارف داشتهاند و مطابق با برنامه مدرنسازی و تبدیل به قدرت نظامی اول منطقه، تجهیز و بهینهسازی نیروهای نظامی در دستور کار قرار گرفته بود. از لحاظ تعداد نیرو نظامی از ۱۶۱ هزار به 415 هزار نیروی نظامی در سال 1357 رسیده بود. اما پس از انقلاب توافق نظامی ایران با آمریکا بر سر بستهای معادل ۱۲ میلیارد دلار لغو میگردد، که این امر موجب بازماندن ایران برای تبدیل شدن به قدرت نظامی منطقه میشود.
بررسی نیروی نظامی ایران توسط دویچهوله
این رسانه سعی دارد غیر مستقیم قدرت نظامی پیش از انقلاب را به نیروی نظامی جمهوری اسلامی تحمیل کند. این در حالی است که، “رسانه معروف دویچهوله کشور آلمان” نیروی نظامی جمهوری اسلامی ایران را با 534 هزار پرسنل فعال در ارتش، نیروی دریایی، نیروی هوایی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک قدرت نظامی بزرگ در خاورمیانه عنوان کرده است.
در همین راستا همانطور که در مطلب فوق به آن اشاره شده، رسانه ضد ایرانی نیروی نظامی جمهوری اسلامی ایران را تضعیف شده میداند، اما رسانه معروف آلمانی به قدرت نظامی ایران در منطقه اشاره میکند. لازم به ذکر است با بررسی معتبرترین پایگاه اینترنتی رتبهبندی نظامی Global Firepower Index ایران در سال 2021 میلادی رتبه 14 را به خود اختصاص داده، که طبق گفته رسانه آلمانی ایران در سال 2022 با یک رتبه ارتقاء در رده 13 جهان قرار گرفته است.
گفتنی است که، این سایت براساس مولفههایی، چون میزان هزینههای صرف شده برای تجهیز قوای نظامی، تعداد تجهیزات و ادوات در اختیار یگان، معیشت، تولید ناخالص داخلی، تعداد نظامیان، تعداد کشتیهای جنگی و زیردریاییها، تعداد هواپیماها و هلی کوپترها، تعداد تانکها و نفربرها و شرایط جغرافیایی حاکم بر کشور مورد نظر و مواردی از این دست اقدام به رتبهبندی میکند.
خودکفایی در صنعت نظامی
در ساختار نوین بینالمللی و نظام جهانی، تهدیدات دارای جنبههای نظامی، همچنان از مهمترین مصادیق نگرانکننده امنیت ملی کشورها محسوب میشوند. در چنین شرایطی، کشورها دائماً در تلاش برای بهروزرسانی در ماهیت قدرت تدافعی و تهاجمی نیروهای نظامی و نوع ساختار تجهیزات خود برای مقابله با انواع تهدیدها هستند. جمهوری اسلامی ایران نیز بهعنوان یکی از کشورهای مهم و تأثیرگذار در منطقه غرب آسیا، تلاشهای فراوانی در زمینه خودکفایی تواناییهای نظامی خود انجام داده است. دراین بین، توسعه و گسترش فناوریهای ساخت انواع موشکهای دوربرد با دقتهای مختلف، از نکات بسیار مهم در ساختار نظامی ایران در چهار دهه اخیر بوده وموفقیتهای فراوانی نیز در آن به دست آورده است.
جهش بزرگ نسل در حوزه موشکی
لازم به ذکر است، دکترین نظامی جمهور اسلامی ایران تهدیدهای چهاردههای همسایگان خود و ایالات متحده را با مدرنسازی صحیح نیروی نظامی پاسخ میدهد. گفتنی است که، بعد از اینکه سردار حاجی زاده « فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران جمهوری اسلامی» خبر از رونمایی موشک مافوق هوشمند هایپرسونیک میدهد، رسانههای از جمله آناتولی ترکیه به این خبر واکنش نشان میدهند. این رسانه به موضوع اینگونه میپردازد، این اولین باری است که ایران از توسعه موشک بالستیک مافوق صوت خبر می دهد، که این امر موجب نگرانی ایالات متحده و متحدانش شده است.
به گزارش مرکز مقابله با شایعات سازمان فضای مجازی سراج، درواقع کشورهایی که سالهاست ایران را تهدید و تحریم کردهاند از توسعه موشکی ایران متحیر شدهاند، چراکه تحریمهای خارجی موجب شکلگیری مقاومت جمهوری اسلامی شده و تهدیدها را به فرصتی برای تولید قدرت در حوزه نظامی تبدیل کرده است. حتی این بار رسانههای ضدایرانی هم نتوانستهاند نسبت به قدرت نظامی ایران، عملیات روانی رسانهای جهت وارونهنمایی انجام دهند، چراکه دستیابی نیروی نظامی ایران به این قدرت موشکی برای رسانههای ضدایرانی و غربی قابل تصور نبود.
برچسب ها :رسانه ، سامانه باور ۳۷۳ ، صنعت نظامی ، فضای مجازی ، مرکز مقابله با شایعات ، موشک بالستیک ، هایپرسونیک
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0