کد خبر : 2157
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۱ - ۵:۴۴

بازخوانی ماموریت ضدایرانی‌ها از نهادهای رسمی در کشور / اگر بیانیه‌ای نبود، ماجرا به کجا می‌رفت؟

بازخوانی ماموریت ضدایرانی‌ها از نهادهای رسمی در کشور / اگر بیانیه‌ای نبود، ماجرا به کجا می‌رفت؟

روایت‌سوزی از گزارش‌های نهادهای رسمی در کشور در دو ماه گذشته، یکی از سرفصل‌های اصلی عملیات روانی رسانه‌های ضدایرانی بوده است.

به گزارش مرکز مقابله با شایعات سایبری سازمان فضای مجازی سراج، ناآرامی‌های‌ دو ماه گذشته حوادث ناگوار و ناهنجاری را با خود به همراه داشته است. اتفاقات و آسیب‌های وارد شده به کشور در بخش‌های مختلفی تقسیم و مربوط به یک سازمان رسمی جهت مقابله و مدیریت می‌شود. برای مثال اتفاقی درجامعه‌ای رخ داده و دربرگیری زیادی بین افراد جامعه برقرار کرده است، در اینجا سازمان مربوطه موظف است برای اطلاع‌رسانی و راهکارهای مدیرتی مقابله با بحران اقدام کند. اغتشاشات دو ماه گذشته کشور سازمان‌های رسمی زیادی را درگیر کرده است، که هرکدام از این نهادها به اقتضاء مسئولیت اجتماعی و سیاسی که نسبت به موضوع پیش آمده داشته‌اند، برای اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی افراد جامعه بیانیه‌های زیادی را پیرامون حوادث اخیر کشور در رسانه‌های رسمی منتشر کرده‌اند.

این در حالیست که رسانه‌های ضد ایرانی با عملیات روانی، تلاش کردند، اعتماد مردم نسبت به بیانیه رسمی این نهادها را از بین ببرند؛ در این گزارش سعی شده این مسئله مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته شود.

 

 

ماجرای اوین و بیانیه قوه‌ قضاییه

به عنوان مثال، قوه‌ قضاییه درباره جزئیات حادثه آتش سوزی در زندان اعلام کرد که درگیری بین تعداد زندانی‌های محکومیت مالی و سرقت یک کارگاه کارآفرینی زندان را دچار حریق کرده است. اما BBC فارسی درباره آتش‌سوزی زندان اوین، ماجرا را اینگونه شرح می‌دهد؛ گفته می‌‌شود شماری از کسانی که در اعتراضات سراسری چهار هفته اخیر بازداشت شده‌اند در اوین محبوس هستند، با گذشت بیش از دوازده ساعت از آتش‌سوزی و شنیده شدن صدای تیراندازی و انفجار در زندان اوین، از وضعیت بسیاری از زندانیان خبری در دست نیست، در همین رابطه برخی از افراد جامعه در شبکه مجازی با استناد به روایت بی‌بی‌سی نسبت به آتش‌سوزی اوین واکنش نشان می‌دهد.

همین اتفاق برای انتشار بیانیه مشترک وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه در خصوص دو روزنامه‌نگار جاسوس نیز رخ داد. طبق این بیانیه مشخص شد، انتشار اولین عکس از مرحومه امینی روی تخت بیمارستان توسط «ن.ح» که از آموزش ­دیدگان دوره ­جاسوسی در خارج از کشور صورت گرفته است، بوده و همچنین اقدامات «الف.م» که با استفاده از همان پوشش با حضور فوری در شهرستان سقز، به تحریک اطرافیان مرحومه، کارگردانی برخی صحنه­‌ها و انعکاس اخبار و تصاویر جهت­‌دار از مراسم تشییع، تدفین و تجمعاتِ شکل­‌گرفته در آن شهر به ایفای مأموریت پرداخته است. هر دو نفر نقش منابع اولیه­‌ی خبرسازی برای رسانه­‌های بیگانه را ایفا کرده­اند، اما بی‌بی‌سی در واکنش به این خبر از این دو روزنامه‌نگار حمایت کرده و موجب راه‌اندازی  یک کمپین حمایتی جهت آزادی این دو خبرنگار در فضای مجازی راه شده است.

 

 

بیانیه‌ای دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد، اطلاعیه بهشت زهرا(س) درباره مرحومه نیکا شاکرمی است، که در همشهری آنلاین منتشر شده است. در این اطلاعیه آمده است که تنها مرجع بررسی و تعیین علت فوت افراد، سازمان پزشکی قانونی بوده و سازمان بهشت زهرا(س) تنها پس از صدور جواز دفن از سوی پزشکی قانونی، اقدام به طی مراحل تغسیل و تدفین و یا اعزام متوفی «نیکا شاکرمی» به شهرستان می‌کند. اما دوویچه وله آلمان در واکنش به این اطلاعیه ادعا می‌کند، جمهوری اسلامی همچنان منکر کشته شدن نیکا شاکرمی در اعتراضات می‌شود،که برخی از جوانان با بی‌اعتنایی به روایت رسمی از سازمان بهشت زهرا(س) موج جدیدی از اعتراضات را در فضای حقیقی و مجازی راه می‌اندازند.

اگر بیانیه‌ای نبود، ماجرا به کجا می‌رفت؟

سازمان‌ها به اقتضاء مسئولیت اجتماعی و سیاسی که دارند موظف هستند نسبت به رویداد و اتفاق‌های رخ داده واکنش نشان دهند، که در دوماه گذشته پیرامون ناآرامی‌ها اخیر وظیفه اطلاع‌رسانی خود را از طریق رسانه‌ها انجام داده‌اند، اما رسانه‌های ضد ایرانی در این مدت روی برجسته کردن دروغ‌گویی نهادهای رسمی کشور کار زیادی انجام دادند. این در حالیست که بررسی عملکرد رسانه‌های ضد ایرانی درباره بیانیه‌های سازمان های رسمی در سایر کشورها، این رویه را ندارند.

 

 

برای همه بله برای ایران نه!

به گزارش مرکز مقابله با شایعات سایبری سازمان فضای مجازی سراج، تمام اطلاعیه‌های منتشر شده توسط سازمان‌های جمهوری اسلامی، از جمله اطلاعیه سازمان زندان‌ها که دلیل آتش‌سوزی را درگیری چند زندانی اعلام کرده به اثبات رسیده است، اما به دلیل نفوذ رسانه‌های ضد ایرانی در افکار جامعه این اتفاق جور دیگری تفسیر می‌شود. این در حالیست که باید از این رسانه‌ها پرسید آیا نسبت به روایت سایر سازمان‌ها و نهادهای رسمی در کشورهای دیگر هم همین رویه را دارند؟

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.