این بار بودجه کانونهای امور مساجد سیبل شایعات / چرا از یک مصوبه دولتی وارونه نمایی میشود؟
طرح اصلاح نظام پرداخت یارانهای از سوی دولت بهانهای شد که برخی رسانهها طرح الحاق ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد به قانون فهرست نهادهای عمومی غیردولتی را زیر سوال ببرند.
به گزارش مرکز مقابله با شایعات سایبری سازمان فضای مجازی سراج، پس از تصویب «الحاق ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد به قانون فهرست نهادهای عمومی غیردولتی» در هیئت دولت در ۲۵ اردیبهشت، برخی رسانهها به انتقاد از تصویب بودجه پرداختند در حالی که موضوع مذکور نه تصویب بودجه بوده و نه موضوع جدیدی در بودجه است.
ماجرا چیست؟
پس از جلسه هیئت دولت برخی رسانهها و فعالان سیاسی موضوع تصویب الحاق ستاد هماهنگی کانونهای مساجد را مبنایی برای انتقاد از دولت مبنی بر اعمال فشار و هزینه بودجهای جدید دانستند و معتقد بودند که دولت نباید بودجه جدیدی در شرایط کنونی اقتصاد اعمال کند.
اما بررسیها نشان میدهد که موضوع تصویب هیئت دولت نه اعمال بودجه جدید بوده و نه موضوع دریافت بودجه کانونهای مساجد از سوی دولت موضوع جدیدی است.
اساسنامه ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور در جلسه ۸۰۷ اردیبهشت ماه سال ۹۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی و بنا به پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت دولت حسن روحانی یعنی سید رضا صالحی امیری، به تصویب رسیده است.
طبق اساسنامه ستاد هماهنگی، این کانونها، بهمنظور احیای نقش واقعی مساجد در ترویج فرهنگ دینی و کادر سازی، توانمندسازی و هدایت ظرفیتهای موجود مردمی به سمت اهداف بلند، استقرار ارزشهای دینی و استفاده بهینه از اعتبارات و امکانات وزارتخانهها، سازمانها و نهادهای دولتی و غیردولتی که امکان بهرهوری فرهنگی در حوزه مساجد را دارند و….. تأسیس میشوند.
در سال ۹۲ این کانونها دارای بودجه بودهاند، اما «فقدان ردیف بودجه مشخص»، «چند پارگی ردیف بودجه مساجد» و «تخصیص بودجه مساجد به سازمانهای مختلف در قالب ردیفهای بودجه» متعدد موجب شده تا مساجد نتوانند برای پیشبرد اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود برنامهریزی شده گام بردارند. برای مثال در سال ۹۳ برای کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در لایحه بودجه هیچ اعتباری وجود نداشت در حالی که سال پیش از آن، ۴۵۱ میلیارد ریال اعتبار به کانونهای فرهنگی و هنری مساجد اختصاص داده شده بود.
کانونهای فرهنگی و هنری هرچند پیش از این نیز بودجه خاص خود را داشتهاند اما این ستاد بهطور رسمی دارای ردیف بودجه نبود تا اینکه در مرداد ۹۸ یکی از نمایندگان مجلس خبر از اختصاص بودجه مستقل در بودجه ۹۹ برای این کانونها داد.
طبق اعلام حجتالاسلام حبیبرضا ارزانی، رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، در بودجه سال ۹۹، رقم ۸۰ میلیارد تومان برای کانونهای مساجد پیشنهاد گردید که در نهایت ۶۰ میلیارد آن مصوب شد. همچنین طبق لایحه بودجه ۱۴۰۱ میزان بودجه این کانونها، ۴۰ میلیارد تومان است که کاهش قابل توجهی را نسبت به سالهای قبل نشان میدهد.
وارونه نمایی از یک تصمیم
طرح تصویبی دولت برخلاف ادعای برخی فعالان رسانهای، نه تصویب و اختصاص بودجه بلکه الحاق ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد به قانون فهرست نهادهای عمومی غیردولتی است که دلیل الحاق این کانونها، رفع مشکلات موجود ساختاری و عدم امکان مصرف وجوه عمومی بابت تملک داراییهای سرمایهای بوده، بنابراین موضوع اختصاص بودجه از اساس باطل است.
به گزارش مرکز مقابله با شایعات سایبری سازمان فضای مجازی سراج، برخی سیاسیون و فعالان سیاسی طی روزهای اخیر و همزمان با اصلاحات نظام یارانهای سعی بر برجسته کردن برخی اخبار برای بهرهبرداریهای سیاسی خود دارند؛ به عنوان مثال در خصوص موضوع تصویب الحاق کانونهای مساجد به نهادهای عمومی غیردولتی نیز از سوی برخی سعی شده است این طرح را تصویب بودجهای جدید و در نتیجه عاملی برای فربه کردن دولت نشان دهد در حالی که اساسنامه این کانونها در دولت روحانی تصویب شده و علاوه بر این، تصویب بودجه آن نیز در دولت قبل مسبوق به سابقه است.
برچسب ها :بودجه ، ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد ، مرکز مقابله با شایعات ، نهادهای عمومی غیردولتی ، وارونه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0