غزه؛ منطقهای قحطیزده

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی رواج ۲۴ به نقل از ایسنا، در حالی که محمد مصطفی، نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین، به صورت رسمی غزه را «منطقه قحطیزده» اعلام کرده است، هشدارهای بینالمللی در مورد فروپاشی و کاهش فعالیتها و کمکهای بشردوستانه در نوار غزه همچنان ادامه دارد چرا که رژیم اشغالگر همچنان به بسته نگه داشتن گذرگاهها و منع ورود کامیونهای حامل کمک ادامه میدهد.
بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «سما»، در بحبوحه کمبود شدید مواد غذایی، قیمت کالاهای ضروری به شدت افزایش یافته است. قیمت هر کیلوگرم آرد به ۹.۴۵ دلار افزایش یافته است، در حالی که یک کیسه ۵۰ کیلوگرمی آرد تقریباً ۴۰۰ دلار فروخته میشود که معادل درآمد یک ماه کامل یک خانواده معمولی است.
صفهای طولانی در نقاط توزیع غذا به روتین روزمره تبدیل شده است که نشاندهنده میزان درد و رنج ساکنان غزه است که با گریه کودکان، فریاد مادران و مردانی که در تکاپو برای یافتن غذا هستند، همراه است.
در اوایل مارس ۲۰۲۵ / اسفند گذشته، مرحله اول توافقنامه آتش بس و تبادل اسرا بین حماس و اسرائیل پایان یافت. با این حال، اسرائیل از این توافق سر باز زد و حملات علیه غزه را ازسرگرفت.
منطقه غزه هم اکنون در سایه جنگی که دو سال قبل آغاز شد و همچنان ادامه دارد به شدت به کمکهای غذایی و انسان دوستانه نیازمند است. همه گذرگاههای غزه بسته شدهاند و از دو ماه قبل، هیچ کالا و غذایی و کمکی وارد این منطقه نشده است. جمعیت ۲.۳ میلیون نفری ساکن غزه در معرض گرسنگی و قحطی شدید هستند.
برخی خانوادهها برای تهیه غذایی که گرسنگی فرزندانشان را برطرف کند و مانع از گرسنه خوابیدن آنها شود، به مخلوط کردن مقدار کمی آرد با برنج یا پاستای مانده روی آوردهاند. در همین حال، کیسههای آرد، با وجود وضعیت نامناسبشان، اکنون به عنوان گنجی تلقی میشوند که نباید هدر بروند.
از آنجایی که اکثر آشپزخانههای خیریه به دلیل اتمام ذخایر و سوخت، فعالیت خود را متوقف کردهاند، آشپزخانه مرکزی جهانی اعلام کرد که به دلیل بسته شدن گذرگاهها و محاصره مداوم رژیم صهیونیستی، دیگر قادر به تهیه وعدههای غذاهای جدید یا پخت نان نیست.
در همین اثنا، بازارها نیز تقریباً بهطور کامل فلج شدهاند، کالاها ناپدید و کمیاب شدهاند و اکثر ساکنان غزه قدرت خرید ندارند.
طبق دادههای بانک جهانی، بیش از ۲.۴ میلیون فلسطینی در نوار غزه در سایه تداوم تجاوزات رژیم صهیونیستی اکنون کاملاً به کمکهای بشردوستانه متکی هستند و بیشتر ساکنان این منطقه در نتیجه این تجاوزات فقیر و آواره شدهاند.
بیش از ۹۰ درصد ساکنان غزه، برخی از آنها برای چندین بار، از خانههای خود آواره شدهاند و اکنون در شرایط وخیمی در پناهگاههای پرازدحام و یا در فضای باز زندگی میکنند.
در بحبوحه این فروپاشی انسانی فراگیر، زندگی در غزه بیشتر شبیه نبردی روزانه برای بقا شده است که هیچ کودک یا سالمندی از آن در امان نیست.
رژیم صهیونیستی از سیاست گرسنگی دادن به مردم فلسطین به عنوان ابزاری جنگی استفاده میکند و جامعه بینالملل هیچگونه اقدامی برای مقابله با آن اتخاذ نمیکند.
طرفها و قدرتهای بزرگ در مقابل قحطی و گرسنگی مردم محاصره شده غزه، جایی که ابتداییترین حقوق بشر از جمله دسترسی به غذا و دارو در آن نقض میشود بیتفاوت و دستبسته ایستادهاند و زندگی در این منطقه همچنان مبارزهای مداوم علیه گرسنگی و مرگ است.
بسیاری از خانوادههای فلسطینی که از گرسنگی و تلخی جنایت نسلکشی رنج میبرند، به فکر چارهای غیرمتعارف و غیرمعمول افتادند و با استفاده از هر غذایی که در دسترسشان بوده مانند ماکارونی، عدس، برنج و لوبیا شروع به آسیاب کردن دستی آنها با با استفاده از تجهیزات و شیوههای ابتدایی برای تهیه خمیر نان کردهاند، تنها برای اینکه لقمهای غذا برای رفع گرسنگی کودکان فراهم کنند.
کلیپهایی ویدیویی و تصاویری که در شبکههای اجتماعی و منابع محلی و بینالمللی منتشر شده، نشان میدهد که چگونه ساکنان غزه در سایه قحطی ناشی از محاصره مداوم، از این مواد و حتی از آسیاب کردن برنج، نان تهیه میکنند.
با وجود گذشت ماهها از آغاز جنگ علیه نوار غزه، رژیم صهیونیستی همچنان به حملات روزانه خود ادامه میدهد؛ حملاتی که عمدتاً غیرنظامیان، بهویژه زنان و کودکان را هدف قرار داده است. همچنین این رژیم مانع ورود کمکهای بشردوستانه به غزه میشود و تمام گذرگاهها را بسته و این منطقه را در محاصره کامل قرار داده است.
بهرغم جنایتهای گسترده ارتش رژیم صهیونیستی در غزه، این رژیم هنوز به اهداف خود برای نابودی حماس و آزادی زندانیانش دست نیافته است و نیروهایش هر روز متحمل تلفات سنگینی در غزه میشوند.
پس از ۲ ماه آتشبس شکننده، ارتش رژیم صهیونیستی در تاریخ ۱۸ مارس عملیات نظامی خود در غزه را از سر گرفت. در جریان آتشبس پیشین، ۳۳ زندانی صهیونیست شامل هشت کشته در ازای آزادی حدود ۱۸۰۰ اسیر فلسطینی به تلآویو تحویل داده شدند.
با وجود مخالفت بسیاری از خانوادههای زندانیان صهیونیست با تداوم جنگ، اما «بنیامین نتانیاهو» همچنان بر آنچه «راهبرد افزایش فشار نظامی» میخواند، بهعنوان تنها راه آزادی زندانیان پافشاری میکند.
پیش از این «مایک هاکبی» سفیر آمریکا در اراضی اشغالی گفت: «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا خواهان توزیع امن و مفید کمکها در غزه است. چند تن از شرکا با توزیع کمکها در غزه موافقت کردهاند. تل آویو هرگز بخشی از عملیات توزیع کمکهای غذایی در غزه نخواهد بود. مکانیزم جدید کمکهای انسانی به اقدام نظامی وابسته نیست و امیدواریم به زودی آغاز شود. ارتش اسرائیل در فراهم کردن امنیت در مرزهای مناطقی که کمکها به آنجا وارد میشود، مشارکت خواهد کرد. شرکایی هستند که مشارکت اسرائیل در ورود کمکها به نوار غزه را نمیپذیرند.
وی ادامه داد: شرکتهای خصوصی امنیتی مسئول تضمین امنیت کارکنان و توزیع مواد غذایی خواهند بود. تل آویو در توزیع کمکها در غزه نقشی نخواهد داشت و مشارکت آن امنیتی خواهد بود.
برچسب ها :بحران انسانی تاریخ ، جنایات رژیم صهیونیستی ، کمکهای غذایی و تجهیزات پزشکی و دارویی ، محاصره غزه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰