راستی آزمایی یک ادعا
آمریکا ایران را پای میز مذاکره نشاند!

گروه بین الملل پایگاه تحلیلی – خبری رواج۲۴؛ ترامپ، رئیسجمهور ایالاتمتحده که در دوره اول ریاست جمهوری خود برجام را ترک کرد، حالا در حالی سراغ نامهنگاری آمد که در جبهههای گوناگون داخلی و بینالمللی تحت فشار سنگین قرار دارد. وی در گفتوگو با فاکسنیوز، تأیید کرد نامه را از طریق امارات برای رهبری ایران ارسال کرده است؛ نامهای که بهزودی پاسخ ایران را هم به همراه داشت. اما این آغاز یک دیپلماسی جدید نبود؛ این تلاشی بود برای ظاهرسازی.
شکست در جبهههای جنگ، از کابل تا کییف
در افغانستان ، آمریکا پس از ۲۰ سال جنگ، میلیاردها دلار هزینه و هزاران کشته، با خروجی تحقیرآمیز مواجه شد. در اوکراین نیز نتوانست مانع پیشروی روسیه شود. عملیات ترکیبی در جنگهای نیابتی به ضرر آمریکا تمام شد و حتی مقامات روس اعلام کردند که ایالات متحده به سرنوشت ویتنام نزدیک میشود و این ها همه در حالیست که وی از ابتدای حضور جدید در کاخ سفید مدعی بود قرار است همه این مسائل را حل کند!
ترامپ ناتوان در کنترل داخل آمریکا
در داخل آمریکا نیز صدای مخالفان جنگ روزبهروز بلندتر شد. گروههایی نظیر Code Pink، War Resisters League و Jewish Voice for Peace در اعتراض به جنگطلبی دولت و حمایتهای نظامی از رژیم صهیونیستی، به خیابانها آمدند. حتی کارمندان دولتی مستعفی نهاد جدیدی بهنام “A New Policy” را برای تغییر سیاست خارجی تشکیل دادند. این مساله نشان می دهد، علی رغم اینکه ترامپ تلاش دارند از خود تصویر یک ناجی در سپهر سیاسی آمریکا را بسازد و روی آن کار کند، اما رویکردهای آن به ویژه در فضای بین الملل حتی صدای گروههای مختلف در ایالات متحده را نیز بلند کرده است. صداهایی که هرچند امپریالیست رسانهای غرب با سکوت خود تلاش دارد آن را خاموش کند اما خاموش شدنی نیست
پاسخ ایران: نه از موضع ضعف، بلکه تعیینکننده
علیرغم آنکه ترامپ و تیم رسانهای آن تلاش کردند که در افکارعمومی مردم دنیا اینطور القا کنند که جمهوری اسلامی از موضع ضعف در این مذاکرات حضور دارد، اما بررسی روند شروع مذاکرات در سه هفته ای که برگزار شد، اثبات کرد این گزاره نادرست و جعلی است؛ چراکه اولاً ایران پاسخ نامه آمریکا را از مسیری که خود تعیین کرد یعنی سلطنت عمان به آمریکا فرستاد و در ثانی خواسته آمریکا پیش از ورود به مذاکره بحث های مربوط به موشکی، موضوعات منطقه ای و مواردی از این دست بود که این نیز از سوی ایران رد شد و موضوع مذاکرات صرفاً موضوع هستهای ایران قرار گرفت.
بنابراین میتوان نتیجه گرفت که بر خلاف القای رسانههای آمریکایی و غربی اتفاقاً این ایران بود که قواعد دیپلماتیک خود را به آمریکا تحمیل کرد و آمریکا نیز به دلیل شرایط خاص خود به ویژه در خاورمیانه داشت، مجبور به پذیرش شد.
تجربه وعده صادق و اقتدار میدانی
جمهوری اسلامی ایران در عملیاتهای وعده صادق ۱ و ۲، نهتنها هشدار داد بلکه با یک اقدام عملی و شلیک موشکها و پهپادهای خود به سمت اراضی اشغالی و رژیم جعلی صهیونیستی، اثبات کرد که توانایی آسیب رساندن به متجاوز به خاک کشور و حقوق مردم ایران را دارد. موضوعی که در چند روز گذشته نیز از سوی گالانت، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی نیز مورد تایید قرار گرفت. گالانت اعتراف کرد: «ایران بیش از ۲۰۰ موشک بالستیک به سمت اسرائیل شلیک کرده که برخی از آنها حامل ۵۰۰ تا ۹۰۰ کیلوگرم مواد منفجره بودهاند؛ بسیاری از این موشکها در داخل اسرائیل(اراضی اشغالی) منفجر شدند و ما موفق به رهگیری آنها نشدیم؛ این موشک ها با اهدافی اصابت کرد و بر اثر ان خسارات سنگینی به بار آمد».
با وجود این واقعیت هم مجدداً برخی در تلاشاند ایران را بهعنوان طرف ناگزیر مذاکره نمایش دهند اما واقعیت میدانی، سیاسی و تاریخی نشان دهنده آن است که اتفاقاً این آمریکا بوده که برای ساختن یک دستاورد سازی، به ارسال روی آورده است.
/// انتهای پیام
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰