چرا عدد ۴۰، در سیر و سلوک معنوی مورد توجه است؟

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی رواج ۲۴ به نقل از خبرنگار مهر، عدد ۴۰ در قرآن و احادیث، نمادی از رشد، بلوغ و آمادگی روحی و معنوی انسان است که انجام اعمال عبادی چهلروزه، معروف به چلهنشینی، میتواند تحولی عمیق در روح و شخصیت انسان ایجاد کند. چله کلیمیه نمادی از ایمان، استقامت و بازسازی معنوی است که انسان را به سوی تعالی و تقرب به خداوند هدایت میکند.
در بین چلههای مختلف، یک مورد خاص و مهم وجود دارد، به نام «چله کلیمیه» که از اولین روز ماه ذی القعده که امسال از دوشنبه نهم اردیبهشت ماه آغاز شده است.
حضرت آیت الله جوادی آملی درباره این اربعین میفرماید: «از اول ذی القعده تا دهم ذی حجّه که اربعین موسای کلیم است، این یک فصل مناسبی است؛ بهار این کار است. این اربعین گیری، این چله نشینی همین است! وجود مبارک موسای کلیم ۴۰ شبانه روز مهمان خدا بود. فرمود: و واعدنا موسی ثلاثین لیلهً فاتممناها بعشر فتمّ میقات ربّه اربعین لیله. به او وعده دیدار و ملاقات خصوصی دادیم؛ آمد به دیدار ما. اوّل ۳۰ شب بود؛ بعد ۱۰ شب اضافه کردیم، راهش باز بود؛ جمعاً شد ۴۰ شب.» باید توجه داشت که به قول فرمایش حضرت آیت الله جوادی آملی، انسان در طول سال هر زمانی که بخواهد میتواند چله بگیرد، اما بهار چله، این ۴۰ شب است، یعنی از اوّل ذی القعده تا دهم ذیحجّه. انجام چله هم آداب خاصی دارد، لازم است انسان مراقبتهایی را داشته باشد، به طور مثال مواظب دهانش باشد که غذای بد وارد دهانش نشود، مواظب زبانش باشد که حرف بد نزند، مواظب گوشش باشد که حرف بد نشنود و مواظب چشمش باشد که نگاه بد نکند؛ آنوقت سایر کارها خوب است.
چله کلیمیه، که از ابتدای ذیالقعده تا عید قربان به طول میانجامد، یادآور مناجات چهلروزه حضرت موسی (ع) در کوه طور است. این رویداد قرآنی، مملو از آموزههای ارزشمند برای خودسازی، تقویت ایمان و درک عمیق توکل به خداست.
به گفته کارشناس معارفی رسانه ملی، حضرت موسی (ع)، پیامبری که نامش ۱۳۶ بار در قرآن ذکر شده و حدود ۸۰۰ آیه به او و پیروانش اختصاص دارد، شخصیتی است که پیامبر اکرم (ص) توصیه فرمودند مسلمانان داستان او را بسیار بخوانند.
حجتالاسلام بهشتی با اشاره به آیه “وَ وَاعَدْنَا مُوسَیٰ ثَلَاثِینَ لَیْلَهً وَ أَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِیقَاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِینَ لَیْلَهً” گفت: خداوند با حضرت موسی (ع) سی شب وعده گذاشت، اما با افزودن ده شب دیگر، این زمان به چهل شب رسید، زیرا راز و نیاز ایشان مورد رضایت خداوند بود. در این مدت، حضرت موسی (ع) برادر خود، هارون را به عنوان جانشین در میان قوم خود منصوب کرد. سامری، فردی هنرمند در مجسمهسازی و موسیقی، با استفاده از طلای مردم، گوسالهای ساخت و با ایجاد صدایی خاص در آن، مردم را به تماشا و پرستش آن ترغیب کرد و ادعا کرد که این گوساله، خدای موسی است. در روزهای پایانی این چهل شب، خداوند به حضرت موسی (ع) خبر داد که به سوی قوم خود بازگردد، زیرا آشوب و تلاطم در میان آنها پدید آمده است. حضرت موسی (ع) پس از این دوره و کسب نورانیت معنوی، به شهر بازگشت و با صحنهای آشفته مواجه شد؛ گوساله سامری محور انحراف مردم شده و آنها به پرستش آن مشغول بودند.
برچسب ها :اعمال عبادی ، بازسازی معنوی ، چلهنشینی ، شخصیت انسان ، عدد چهل ، قرآن و احادیث
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰