چالشهای خطوط قرمز و خواستههای حداقلی

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی رواج ۲۴ به نقل از ایسنا، دور پنجم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا روز دوم خرداد در رم در محل اقامت سفیر عمان و به ریاست «سید عباس عراقچی» و «استیو ویتکاف» و «بدر ابوسعیدی» وزیر خارجه عمان برگزار شد.
پیش از آغاز این مذاکرات، مقامات آمریکایی تاکید داشتند که ایران حق غنیسازی در داخل خاک خود را ندارد که این موضع با واکنش شدید تهران مواجه شد. تهران تاکید کرد که غنیسازی خط قرمز ایران بوده و بدون رعایت آن، توافقی در دسترس نخواهد بود.
براساس اظهارات اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه کشورمان، در دور پنجم مذاکرات وزیر خارجه عمان برای عبور از موانع، راهکارها و ایدههایی پیشنهاد کرده بود که رئوس و محورهای آنها در این دور مورد بررسی قرار گرفت و قرار شد به موازات بررسی بیشتر در پایتختها، وزیر خارجه عمان کار بر روی جزییات ایدههای پیشنهادی را ادامه داده و برای بررسیهای تکمیلی در اختیار دو طرف قرار دهد.
عراقچی نیز با اشاره به اینکه این دور از مذاکرات، «یکی از حرفهایترین ادوار مذاکراتی» بود، گفت: ما یک بار دیگر مواضع و اصول جمهوری اسلامی ایران را در خصوص مذاکرات بیان کردیم. مواضع ما روشن است و بر روی آنها ایستادگی داریم. اکنون فکر میکنیم یک درک بهتر و روشنتری نسبت به این مواضع نزد طرف آمریکایی وجود دارد.
زمان و مکان دور بعدی مذاکرات نیز در ادامه اعلام خواهد شد.
سیدافضل موسوی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در گفتوگو با ایسنا، درباره روند مذاکرات ایران و آمریکا، اظهار کرد: مقامات آمریکایی بیرون از میز مذاکره و در رسانهها مسائلی را مطرح میکنند که مصرف داخلی دارد و نباید آنها را مبنایی برای دستیابی به توافق یا دورشدن از توافق تلقی کرد. بالاخره اگر قرار است خط قرمز ایران رعایت نشود، اصلا نیازی نبود که آمریکا وارد مذاکرات شود.
وی با اشاره به برگزاری پنج دور مذاکره ایران و آمریکا، ادامه داد: ایجاد چالش بین طرفین، بخشی از روند یک مذاکره است و نباید انتظار داشت آمریکا همان روز اول مذاکرات، تقاضای ایران را بپذیرد، بلکه میخواهد زمانی را صرف کرده تا به حامیان خود القا کند که مقابل ایران ایستاده است، اما باید نیت واقعی طرفین را در میز مذاکره، نه در گفت وگو با رسانهها بررسی کرد.
این فعال سیاسی همچنین خاطرنشان کرد: رئیسجمهور آمریکا در سفر به خاورمیانه، قراردادهایی با کشورهای عربی منعقد کرد. برای اینکه این قراردادها اجرایی شود به منطقهای امن نیاز است، بنابراین آمریکا باید با ایران به توافق برسد. کشورهای عربی خاورمیانه هم به منطقهای امن نیاز دارند که ترامپ هم در این سفر اشاره کرد که امیر قطر به دنبال توافق ایران و آمریکاست. آمریکا راهی جر توافق ندارد، چون اگر منطقه ناامن شود، آنها هم به اهداف خود در جذب سرمایه از کشورهای عربی دست پیدا نمیکنند.
موسوی در پایان با بیان اینکه احتمال دستیابی به توافقی منصفانه کم است، گفت: توافق منصفانه با توافقی که طرفین به حداقلها راضی شوند، تفاوت دارد. مطلوب آمریکا این است که تمام تاسیسات هستهای ایران را از بین ببرد، ولی مجبور است از این خواسته خود کوتاه بیاید. حداقل خواسته ایران این است که غنیسازی اورانیوم را در حد نیازهای صلح آمیز در داخل خاک خود انجام داده و حقوق هستهاش به رسمیت شناخته شود. حداقل انتظار آمریکا هم این است که اطمینان بدست آورد که ایران به سمت سلاح هستهای حرکت نمیکند، بنابراین دو کشور میتوانند در همین نقطه به توافق رسیده و حداقل خواستههای خود را بدست آورند.
برچسب ها :دور پنجم مذاکرات ، نقطه توافق
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰