کد خبر : 9003
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۸

عضلات را با زردچوبه بازیابی کنید

عضلات را با زردچوبه بازیابی کنید
محققان دریافتند که زردچوبه و محصولات مرتبط با آن، مانند کورکومین، احتمالاً آسیب‌های عضلانی و التهاب سیستم اسکلتی‌عضلانی در پی تمرینات بدنی شدید را کاهش می‌دهد

به گزارش رواج ۲۴ به نقل از –نورنیوز-گروه اجتماعی: به گزارش وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: گیاه زردچوبه، از خانواده زنجبیل است و از هزاران سال پیش هم به عنوان ادویه و هم به عنوان رنگ خوراکی طبیعی در آشپزی مورد توجه بوده است. ساقه زردچوبه بسته به گونه آن، ماده‌ای زرد یا قرمز تولید می‌کند، که عنصر اصلی کاری (curry) است: غذایی محبوب که منشأ آن قاره آسیاست و در جهان شناخته شده است.

از دیرباز، زردچوبه و جزء فعال آن، کورکومین، از طب سنتی آسیایی جدایی‌ناپذیر بوده است. در دهه‌های اخیر، پژوهش گسترده‌ای به‌منظور بررسی خواص کورکومین، اثرات آن بر بدن و فواید احتمالی مصرف زردچوبه برای سلامتی انجام شده است.

پژوهشگران دانشگاه اوبرتا د کاتالونیا (UOC) در اسپانیا دریافته‌اند که زردچوبه و محصولات مرتبط با آن، مانند کورکومین، احتمالاً آسیب‌های عضلانی و التهاب سیستم اسکلتی‌عضلانی در پی تمرینات بدنی شدید را کاهش می‌دهد.

دَنیِل واسیل پوپسکو رادو (Daniel Vasile Popescu-Radu) گفت: مصرف کورکومین هم قبل و هم بعد از انجام تمرینات ورزشی، با نتایج بهتری از نظر بازیابی (ریکاوری) عضلات، کاهش درد و بهبود ظرفیت آنتی‌اکسیدانی همراه است.

به گفته پژوهشگران، کورکومین احتمالاً التهاب موضعی ماهیچه‌ها و التهاب سیستمیک و همچنین آسیب اکسیداتیو ناشی از افزایش تولید رادیکال‌های آزاد در طول تمرینات بدنی و درد عضلانی را کاهش می‌دهد.

پوپسکو رادو گفت: نظارت حرفه‌ای همیشه اهمیت دارد؛ زیرا متخصصان می‌توانند دوز و زمان مصرف کورکومین را برای بهینه‌سازی فواید آن تنظیم کنند.

وی خاطرنشان کرد: مصرف متعادل کورکومین در محدوده دوز تعیین‌شده پس از ورزش به بهبود و تسریع ریکاوری عضلات کمک می‌کند.

به طور خاص، کارشناسان تخمین می‌زنند که مصرف روزانه ۱ تا ۴ گرم کورکومین برای افراد سالم کافی است تا از این فواید بهره‌مند شوند؛ به ویژه در رابطه با ورزش‌های اکستنتریک، که بیشترین آسیب را برای ورزشکاران در پی دارد.

به گزارش ایرنا، با وجود مزایای اثبات‌شده کورکومین، متخصصان تأکید کردند باید به اثرات هورمونی آن و خصوصیات فردی بیمار یا مصرف‌کننده و همچنین زمان مصرف و فرمولاسیون دقیق مصرفی توجه شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.