عبور از دروازه تاریخ با افتتاح بزرگترین نیروگاه گازی جهان

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی رواج ۲۴ به نقل از ایسنا، امروز پنجم خرداد ۱۴۰۴ خورشیدی به اهم مناسبتها و اتفاقات تاریخی این روز میپردازیم.
بزرگترین نیروگاه گازی جهان در شهر ری- ۱۳۵۷
نیروگاه گازی ری که در سال ۱۳۵۶ کلنگ ساخت آن در جاده قدیم قم – باقرشهر کیلومتر ۷ شهر ری در نزدیکی پالایشگاه تهران بر زمین زده شد، یکی از نیروگاههای گازی کشور با ظرفیت تولید ۹۷۹.۴ مگاوات در زمینی به مساحت ۵۲.۵ هکتار است.
این نیروگاه شامل ۲۹ واحد توربین گازی در دو تیپ وستینگهاوس (۱۲ واحد) و جنرال الکتریک (۱۱ واحد) است که توسط شرکتهای آسک بلژیک (۶ واحد ۳۲ مگاواتی)، هیتاچی ژاپن (۱۱ واحد ۲۳.۷ مگاواتی)، فیات ایتالیا (۳ واحد ۳۲ مگاواتی) و میتسوبیشی (۳ واحد ۸۵ مگاواتی) ساخته و نصب شد.
قدرت نیروگاه در زمستان ۶۳۰ مگاوات و در تابستان ۵۵۰ مگاوات است.
سوخت واحدها، گاز طبیعی و گازوئیل است که گازوئیل در ۷ مخزن مجموعا به ظرفیت ۱۰۰ میلیون لیتر ذخیرهسازی میشود.
ظرفیت تولید این نیروگاه در ابتدا، ۱۱۷۱ مگاوات بود که به تدریج واحدهای آن (به جز واحدهای میتسوبیشی) دمونتاژ و به نیروگاههای مختلف فرستاده شد یا به دلیل فرسودگی از مدار حذف شدند.
واحد شماره ۱۸ هیتاچی نیز در آبان ۱۳۸۳ به دلیل فرسودگی و در اثر انفجار تخریب شد.
پیروزی حزب الله بر اسرائیل- ۱۳۷۹
بر اثر رشادتها و فداکاریهای بیشمار غیورمردان جنبش حزب اله لبنان، جنوب این کشور که از سال ۱۳۶۱ در اشغال ارتش نژادپرست اسرائیل قرار داشت، از آنان پس گرفته و آزاد شد و مزدوران اسرائیلی با ذلت این منطق را از دست دادند.
مردم لبنان پس از این پیروزی فارغ از هر دین و قومیتی به جشن و سرور پرداختند و به رزمندگان حزب الله عنوان «قهرمانان ملی» دادند.
از مهمترین نتایج این پیروزی، انتفاضه مسجدالاقصی بود که در آن مجاهدانِ فلسطینی به پیروی از حزب الله لبنان به مقابله جدی با اشغالگران پرداختند.
در تقویم شمسی مناسبتهای دیگری چون اولین اکتشاف نفت در ایران در سال ۱۲۸۷، جنگ شدید صولتالدوله فرمانده قشون دولتی مقیم فارس با عشایر قشقایی در ده شیخ در سال ۱۲۹۷، تلگراف کلنل محمدتقی خان حاکم نظامی خراسان به سردار سپه در پی عزل سید ضیاء الدین طباطبایی به فرمان احمدشاه قاجار در سال ۱۳۰۰، محاصره قوای متفقین پس از محاصره دریای مانش توسط ارتش نازی آلمان در سال ۱۳۱۹، حمله یوهانس اروین اویگن رومل نظامی بلندپایه آلمانی در جنگ جهانی دوم به شمال آفریقا در سال ۱۳۲۱، امضای پیمان اتحاد ۲۰ ساله بین شوروی و انگلیس در سال ۱۳۲۱، امضای قرارداد احداث سد دز بین سازمان برنامه و کمپانی ایمپرسیت ایتالیایی در سال ۱۳۳۹، سفر وزیر بازرگانی عربستان سعودی به تهران در سال ۱۳۴۹، انتشار اصلاحات نقشه جامع تهران و تغییر ضوابط صدور پروانه ساختمانی و تفکیک اراضی در سال ۱۳۴۹، برکناری ۲۱ فرماندار توسط وزیر وقت کشور در سال ۱۳۵۰، امضای پروتکل اقتصادی بین ایران و مصر در سال ۱۳۵۳، سفر نایب نخست وزیر، وزیر اقتصاد و هیات ۱۳ نفر لهستانی به تهران در سال ۱۳۵۳، سفر سناتور ادوارد کندی به تهران در سال ۱۳۵۴، برگزاری کنفرانس وزیران امور خارجه سنتو در لندن در سال ۱۳۵۵، افتتاح بزرگترین نیروگاه گازی جهان در شهر ری در سال ۱۳۵۷، آغاز مجدد جنگ شهرها در سال ۱۳۶۴، درگذشت دکتر علیاکبر سیاسی بنیانگذار و پدر روانشناسی جدید ایران در سال ۱۳۶۹، رحلت رحیم موذنزاده اردبیلی موذن مشهور ایرانی در سال ۱۳۸۴، گشایش موزه امام علی (ع) در تهران در سال ۱۳۸۲ ثبت شده است.
رویدادهای مهم این روز در تقویم قمری شامل وفات ابوالقاسم طبرانی محدث مسلمان در سال ۳۶۰، درگذشت اسعد دمشقی پزشک شهیر سوری در سال ۶۵۲ و رحلت فقیه بزرگ شیعه آقا ضیاءالدین عراقی استاد حوزه علمیه نجف در سال ۱۳۶۱ است.
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی شامل مرگ رابرْت فیلْمِر فیلسوف و نظریهپرداز سیاسی انگلیسی در سال ۱۶۵۳، تولد میخائیل لاماناسوف شیمیدان و نویسنده شهیر روس در سال ۱۷۱۱، کشف عامل بیماری مالاریا توسط آلفونْسْ لاوْران پزشک فرانسوی در سال ۱۸۸۰، آغاز استعمار کشور تونس توسط استعمارگران فرانسه در سال ۱۸۸۱، روز استقلال کشور گویان از استعمار انگلستان در سال ۱۹۶۶، امضاء قرارداد سالْتْ برای محدود ساختن سلاحهای استراتژیک در سال ۱۹۷۲، اعلام رسمی تشکیل شورای همکاری خلیج فارس در سال ۱۹۸۱ و روز ملی گرجستان است.
برچسب ها :بزرگترین نیروگاه گازی جهان ، دروازه تاریخ ، شهر ری
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰