کد خبر : 12359
تاریخ انتشار : یکشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۸:۵۰

«زنانه شدن سالمندی»،‌ زیر پوست بحران جمعیت

«زنانه شدن سالمندی»،‌ زیر پوست بحران جمعیت
یک جامعه شناس و پژوهشگر اجتماعی، افزایش شمار سالمندان زن را پدیده‌ای نگران کننده دانست که حالا زیر پوست بحران جمعیت به آرامی در حال نمود و ظهور است.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی رواج ۲۴ ،امان الله باطنی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در بحران جمعیت تنها با مفاهیم فرزندآوری، مرگ و میر و یا ازدواج مواجه نیستیم بلکه لایه های زیرین این مقوله به تدریج در حال رخ نمایی است.

وی افزود: پیامدهای فردی و اجتماعی پیشی گرفتن آمار سالمندان زن از تعداد سالمندان مرد به‌عنوان یکی از لایه های پنهان پیری جمعیت در استان و کشور مغفول مانده است.

این پژوهشگر اجتماعی در اصفهان افزود: تجرد قطعی دختران و فراگیر شدن این موضوع، حساسیت زنانه شدن سالمندی را دوچندان کرده است.

وی افزود: زنان مطلقه ای که هرگز ازدواج نمی کنند نیز بر فراگیری پدیده زنانه شدن سالمندی تاثیر می گذارند.

باطنی گفت: بر اساس آمار، در سال ۱۴۰۵ به ازای هر ۱۰۰ زن سالمند در کشور، ۸۸ مرد سالمند خواهیم داشت که این پیش بینی گواه بر پدیده زنانه شدن سالمندی است.

وی ادامه داد: اکنون تعداد زنانی که به دنبال افزایش امید به زندگی، کم بودن مرگ و میر در مقایسه با مردان و ارتقای مراقبت های بهداشتی و درمانی به سالخوردگی و کهنسالی می رسند، بیشتر شده است.

باطنی افزود: اگر چه این موضوع می تواند در نگاه نخست مسرت بخش باشد اما نباید از تغییرات اجتماعی زنانه شدن سالمندی غافل بود.

وی تاکید کرد: بحران جمعیت یک پدیده چند وجهی با لایه های متعدد است، از این رو تمرکز برنامه ریزی ها فقط بر مقوله های فرزندآوری و موارد مشابه کافی نیست.

باطنی با بیان اینکه بنابر پیش بینی‌ها کشور در سال‌های آتی با رشد فزاینده جمعیت سالمندان مواجه خواهد شد، افزود: اقتضائات جامعه سالمند که به زودی پدیدار می شود باید با رویکرد جامع و دوراندیشانه به اندازه دیگر کلیدواژه های جوانی جمعیت مورد توجه قرار گیرد.

باطنی افزود: افزایش شمار زنان سالمند از این لحاظ هشدار آمیز است که آن ها آسیب پذیری بیشتری نسبت به سالمندان مرد دارند و این مساله بر پیچیدگی بحران جمعیت می افزاید.

به گزارش ایرنا و بر اساس اعلام مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به ازای هر ۱۰۰ زن سالمند، ۹۷ مرد سالمند وجود دارد.

به گفته مسوولان، اکنون حدود ۶۰ درصد سالمندان ایران را زنان تشکیل می‌دهند.

آنطور که دبیر شورای سالمندی کشور می گوید سرعت سالمندی در ایران تا سال ۱۴۳۰ به ۲ برابر می‌رسد که این رشد بیشتر از متوسط شتاب سالمندی در دنیاست.

شاخص امید به زندگی از متوسط ۵۷ سال در ۱۳۵۵ به ۷۴ سال در ۱۳۹۵ رسیده و این شاخص اکنون ۷۷ سال است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که شیب سالمندی در اصفهان تُندتر از میانگین کشور پیش می‌رود.

قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» مشتمل بر ۷۳ ماده و ۸۱ تبصره در جلسه مورخ ۲۴ مهر ۱۴۰۰ در کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی طبق اصل هشتاد و پنجم (۸۵) قانون اساسی تصویب شد و پس از موافقت مجلس با اجرای آزمایشی آن به مدت هفت سال، در تاریخ ۱۴۰۰/۸/۱۰ به تایید شورای نگهبان رسید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.