کد خبر : 11114
تاریخ انتشار : شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۳

تلویزیون بزرگ‌ترین ویترین لوازم خانگی!

تلویزیون بزرگ‌ترین ویترین لوازم خانگی!
گزارش‌ها نشان می‌دهد که رسانه ملی در سال گذشته بزرگ‌ترین ویترین لوازم‌خانگی در سراسر ایران بوده و آمارها حکایت از آن دارد که بالاترین حجم تبلیغات پخش شده در شبکه‌های مختلف سیما، به فروشگاه‌های زنجیره‌ای و برندهای مطرح لوازم‌خانگی اختصاص داشته است.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی رواج ۲۴ به نقل از خبرگزاری فارس، گویی تلویزیون به ویترین غول‌پیکر و پر زرق و برق فروشگاه‌های لوازم خانگی تبدیل شده است.آمارهای رسمی نشان می‌دهد بالاترین تعداد آگهی‌های پخش شده در سال گذشته به فروشگاه‌های لوازم خانگی اختصاص دارد.در سال‌های اخیر، همواره شاهد افزایش نفوذ لوازم خانگی به تبلیغات تلویزیونی بوده‌ایم، تا جایی که در سال گذشته با وجود مصوبه سران قوا برای عدم تبلیغ و عرضه کولر گازی در تمامی مناطق کشور، تبلیغ یکی از مراکز فروش لوازم خانگی با محوریت فروش کولر گازی فراگیر شده بود.بر اساس گزارش‌های رسمی، در سال ۱۴۰۳، بیش از ۵۴۹ هزار آگهی تبلیغاتی در ۹ شبکه تلویزیونی پخش شده است. از این میان، سهم قابل توجهی به تبلیغات فروشگاه‌های لوازم خانگی اختصاص دارد. به طور متوسط، هر برند لوازم خانگی، ۹۲۲ آگهی تبلیغاتی در تلویزیون پخش کرده است.
مصرف‌گرایی، به عنوان یک پدیده اجتماعی و اقتصادی، همواره مورد توجه اقتصاددانان بوده است. برخی از نظریه‌پردازان، معتقدند که مصرف‌گرایی بی‌رویه، می‌تواند منجر به افزایش بدهی‌های خانوار، کاهش پس‌انداز، و در نهایت، رکود اقتصادی شود. به عبارت دیگر، تشویق مردم به خرید کالاهای غیرضروری و تجملاتی، می‌تواند منابع مالی آنها را هدر داده و قدرت خرید آنها را در بلندمدت کاهش دهد.محمد محققی کارشناس تبلیغات می‌گوید که «تبلیغات تلویزیونی، نقش مهمی در رونق اقتصادی و افزایش فروش تولیدکنندگان دارد.این اتفاق لزوماً پدیده منفی نیست و می‌تواند به ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی کمک کند، از طرفی نباید به این تبلیغات به عنوان یک کالای فرهنگی نگاه کرد.» سیما شریفان پژوهشگر علوم اجتماعی معتقد است که «تبلیغات نه‌تنها به معرفی محصولات بلکه به انتقال پیام‌های فرهنگی و اجتماعی نیز می‌پردازند. این پیام‌ها می‌توانند شامل نرمال‌سازی الگوهای خاص زندگی، شکل‌دهی به ارزش‌ها و هنجارها، تأثیر بر هویت اجتماعی و ایجاد تمایلات جدید باشند..»
تحقیقات نشان می‌دهد که آموزش مصرف‌کنندگان در مورد مدیریت مالی و خرید مسئولانه، می‌تواند نقش مهمی در کاهش مصرف‌گرایی بی‌رویه داشته باشد.همچنین، ترویج فرهنگ پس‌انداز و سرمایه‌گذاری، می‌تواند به تقویت بنیه مالی خانوارها و کاهش آسیب‌پذیری آنها در برابر نوسانات اقتصادی کمک کند. استفاده از مالیات بر کالاهای لوکس و غیر ضروری هم میتواند در این زمینه کمک کننده باشد.
انتهای پیام /

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.