تشکیل تیم «واکنشسریع» برای سختترین بحرانها

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی رواج ۲۴ به نقل از ایسنا، جمعیت هلال احمر ایران، ۱۰۳ سال پیش تشکیل شد. هدف از ایجاد این جمعیت کاهش آلام بشری و کمک به آسیب دیدگان در حوادث مختلف مانند جنگ یا سیل و زلزله بود. به همین دلیل سازمان امداد و نجات نیز همزمان با جمعیت تشکیل شد تا در این سازمان، جوانانی که توانایی کمک به همنوعان خود را دارند؛ آموزش ببینند و در شرایط سخت به داد آسیب دیدگان برسند.
در برخی شرایط سخت مثل سیل و زلزله، نیروهای امدادگر و داوطلب برای کمک به آسیب دیدگان کافی هستند؛ اما در کشور ما، تجربه نشان داده که شرایط سختتری نیز به وجود می آید که تجهیزات کافی نیست و نیروها باید آموزشهای بیشتری ببینند به همین دلیل تیمهای واکنش سریع ایجاد شد.
حضور ۳.۵ میلیون نفر داوطلب جمعیت هلال احمر
۸۰ هزار نفر امدادگر و نجاتگر در کشور داریم
بابک محمودی رئیس سازمان امداد و نجات در گفتگو با ایسنا میگوید: در سراسر کشور، بیش از سه و نیم میلیون نفر داوطلب جمعیت هلال احمر هستند که امسال قصد داریم این تعداد را به بیش از ۵ میلیون نفر برسانیم. این افراد همان داوطلبانی هستند که به صورت رایگان آموزش می بینند و به صورت رایگان نیز به هموطنان خود در حوادث مختلف کمک میکنند.
وی می افزاید: علاوه بر نیروهای عمومی و داوطلب، ۸۰ هزار نیروی امدادگر و نجاتگر تخصصی و آموزش دیده داریم که تمام آموزش های لازم را کاملا تخصصی دیدهاند. این عدد بسیار بزرگی است و در کل کشورهای دنیا حتی در کشور چین با این حجم از جمعیت نیز، هیچ کشوری به اندازه ما نیروی امدادگر آموزش دیده ندارند.
وی می افزاید: ۴۸ هزار نفر از این تعداد، ۲۴ ساعته فعال هستند و در پایگاه های ما شیفت هستند؛ اما در شرایط حساس کشور ما می توانیم از تمام ظرفیت ۸۰ هزار نفری امدادگران استفاده کنیم. این افراد معمولا شاغل هستند و در رشته های تخصصی خود مشغولند که امدادگر نیز هستند.
۵۰ درصد از مجموع داوطلبان، زن هستند
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ادامه می دهد: از مجموع داوطلبان، ۵۰ درصد از آنها زن هستند. همچنین، ۲۲ هزار نفر امدادگر و نجاتگر زن آموزش دیده داریم که در تمامی مأموریتها حضور دارند و ما از ظرفیت آنها استفاده میکنیم. انصافا زنان و دختران جمعیت هلال احمر همانند مردان پای کار هستند و تجربه نشان داده در برخی شرایط حتی بهتر از مردان نیز کارایی دارند.
تیم واکنش سریع؛ حل بحرانها در یک روز
برخی از حوادث مانند سقوط هواپیما، نجات کوهنوردان در زمستانها و غیره نیازمند تجهیزات بسیار حرفهای تر و نیروهای خبره تر است، به همین دلیل سازمان امداد و نجات تصمیم گرفت با ایجاد «تیم های واکنش سریع»، خیلی فوری تر و دقیق به این حوادث پاسخ دهد.
وی درباره اهمیت تشکیل تیمهای واکنش سریع گفت: ما در طرحی جدید، «تیمهای واکنش سریع» را در کشور راه اندازی کردیم و در هر مرکز استان حداقل یک تیم واکنش سریع فعال خواهیم داشت که آنها نیز ۲۴ ساعته در پایگاه حضور دارند و سریعا به محل حادثه اعزام میشوند. در این تیمها نیز تیم آقایان و خانمها داریم و زنها نیز همانند مردان پای کارند.
رئیس سازمان امداد و نجات ادامه میدهد: آموزش این تیمها حدود ۲ سال طول میکشد و این طرح تازه آغاز شده و امیدواریم تا پایان سال تمام استانها این تیم را داشته باشند. همچنین تجهیزات و خودروهای این تیمها نیز کاملا تخصصی و نو در اختیارشان قرار خواهد گرفت. تیم واکنش سریع خانمها ۲۱ نفره است که هر شیفت ۷ نفر حضور دارند، برای آقایان نیز ۱۵ نفر است که در هر شیفت ۵ نفر حضور دارند.
محمودی با اشاره به تأمین خودروهای جدید برای این تیمهای واکنش سریع، اظهار میکند: خودروهای این تیم ها خریداری شده؛ اما تجهیز شدن آنها کمی زمان بر و هزینه بر است. همچنین تویوتاهای این تیم ها نیز اتومات و از بهترین خودروها هستند تا زنان نیز موقع رانندگی آنها در جادههای خطرناک و کوهستانی، با مشکل دنده عوض کردن مواجه نشوند.
وی میافزاید: این تیمها در همین سال اولیه تشکیل خود نیز بسیار موثر بودهاند؛ مثلا در سیلاب رشت ما ۹ تیم واکنش سریع از استان های همجوار به محل اعزام کردیم که در کمتر از یک روز، تمام این بحران را حل کردند. یعنی حدود ۳۵۰ خانه ای که آب گرفته بودند را کاملا تخلیه کردند. من به خاطر دارم استاندار این شهر باورش نمیشد که این تیم ها بتوانند در کمتر از یک روز، این بحران را حل کنند و انتظار داشت این عملیات حداقل یک هفته به طول انجامد.
رئیس سازمان امداد و نجات ادامه میدهد: این تیمها تمام تجهیزات کامل برای بحرانهای مختلف را حتی با آمبولانس در اختیار دارند و می توانند در کمترین زمان ممکن، به هموطنان کمک کنند.
محمودی می افزاید: در سالهای اخیر بحرانهای زیادی در کشور ما رخ داده که اولا هم تجهیزات آن را نداشتیم و هم نیروهای ما یعنی امدادگران معمولی قادر به انجام آنها نبودند، به همین دلیل ما نیاز داشتیم افراد زیادی آموزشهای تخصصی تر و حرفهای تر ببینند و تجهیزات بهتری خریداری شود تا در مواقع خیلی خاص مثل سقوط هواپیماها، حوادث کوهستانی در شرایط جوی بد و غیره حضور پیدا کنند و به آسیب دیدگان خیلی سریع و فوری رسیدگی کنند.
ایثار؛ مهم ترین درجه امدادگران
محمودی با اشاره به درجه ایثار این سازمان میگوید: مهم ترین و بالاترین درجه امداگران، درجه ایثار است. داوطلبانی که تمام دورههای آموزشی را پشت سر می گذرانند، در پایگاهها حضور دارند و در عملیاتهای مختلف شرکت می کنند، میتوانند در آزمون ها نیز شرکت کنند و درجههای مختلف را کسب کنند. داوطلبان پس از دریافت درجههای مختلف امدادگران و نجاتگران، میتوانند در آزمون درجه ایثار نیز شرکت کنند.
وی می افزاید: تاکنون ۳ هزار و۲۰۰ نفر در کشور ما موفق شدند آزمونهای این درجه سخت را پشت سر بگذارند و این درجه را دریافت کنند که سال گذشته ۴۶۰ نفر از آنها به تازگی جذب شدهاند. این درجه مثل تیم ملی ماست در سازمان و در واقع بالاترین و بهترین درجه محسوب میشود و هر کسی واقعا موفق نمی شود که این آزمونها را پشت سر بگذارد.
هزینه تجهیزات امدادونجات بالاست
تجهیزات را بومیسازی میکنیم
وی با اشاره به سنگینی هزینه تجهیز این تیمها میگوید: سال گذشته برای ۸۰ نفر از این تیمهای واکنش سریع که در کوهستانها فعالیت میکنند، لباس زمستانی خاص و تخصصی تهیه کردیم که حدود ۱۵ میلیارد تومان هزینه صرف شد. همچنین نمونه خارجی پوتینهای این تیم نیز بسیار گران بود که تصمیم گرفتیم آن را در داخل کشور تولید کنیم و در حال حاضر در حال تست است و حتی در تستهای اورست نیز موفق بوده که قیمت تمام شده آن برای ما در داخل، حدودا ۴۰ میلیون تومان هزینه دارد در حالیکه نمونه خارجی آن بسیار گران تر است.
رئیس سازمان امداد و نجات تأکید میکند: علاوه بر آموزش این افراد که بسیار مهم است، تجهیز کردن آنها به ابزار و لباس های تخصصی برای هر مأموریت یا شرایط جوی نیز بسیار سنگین و هزینه بر است. علاوه بر این در تصادفات، ما از جک خاصی استفاده می کنیم که خودروهایی که عملا از بین رفتهاند و مچاله شدهاند را از هم باز میکند که این جک سال گذشته ۴۰ هزار دلار قیمت داشت. ما در تلاشیم تا تمام این تجهیزات را بومی سازی کنیم تا با هزینههای بسیار کمتر و حتی توان بیشتر، این تجهیزات را به ناوگان خود اضافه کنیم و بتوانیم با کمترین قیمت، بهترین خدمات را به آسیب دیدگان حوادث مختلف در کشور ارائه دهیم.
برچسب ها :امدادرسانی ، جمعیت هلال احمر ایران ، سختترین بحران ، واکنشسریع
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰