برای کنترل زورگیری خلاء قانونی داریم

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی رواج ۲۴ ،ولی اسماعیلی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت فعلی زورگیریهای خشن در شهرهای مختلف کشور، بیان کرد: از نگاه بنده ما برای کنترل و پیشگیری از برخی آسیبهای اجتماعی مانند زورگیری یا هنجارشکنیها خلاء قانونی داریم. بازدارندگی قانونی لازم برای پیشگیری از وقوع جرم زورگیری در سطح کشور خیلی پایین است؛ به عنوان مثال تلویزیون با یک زورگیر مصاحبه انجام میدهد و مجرم اعلام می کند که من تاکنون ۳۰ بار دستگیر شده ام. یک فرد حدود ۳۰ بار برای جرم زورگیری دستگیر می شود اما همچنان بازدارندگی لازم را برای پیشگیری از تکرار این جرم نداشته است.
قانون، بازدارندگی کافی را برای پیشگیری از وقوع جرائم اجتماعی ندارد
وی اظهار کرد: این امر نشان میدهد که یک جای کار اشکال دارد. از نگاه بنده در وهله اول قوه قضاییه باید یک لایحه اصلاحی یا تکمیلی به مجلس ارائه کند تا قانون ما بازدارندگی لازم را برای پیشگیری از وقوع زورگیری داشته باشد. از طرف دیگر زمانی که ما ریشه تمام آسیب های اجتماعی را در مجلس بررسی می کردیم، اکثر آنان یک مقدمه و ریشه فقر مالی و فقر فرهنگی دارد. واقعیت این است که اگر ما بتوانیم رفاه نسبی را در جامعه حاکم کنیم، یک آرامش روانی در جامعه برقرار خواهد شد.
ریشه بسیاری از آسیبهای اجتماعی به رفاه اجتماعی باز میگردد
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: یک نقش حاکمیتی در اینجا وجود دارد؛ همه ارکان نظام باید دست به دست هم داده تا یک رفاه نسبی در جامعه حاکم شود که به دنبال آن آرامش روحی و روانی نیز در جامعه برقرار خواهد شد. خیلی از آسیب های اجتماعی به ویژه در حوزه خانواده به موضوع رفاه اجتماعی باز میگردد. از سوی دیگر مباحث فرهنگی نیز بسیار حائز اهمیت می باشد. رسانههای کشور در این زمینه نقش مهمی بر عهده دارند.
وی در ادامه تاکید کرد: رسانهها میتوانند نقش سازندهای در فرهنگ سازی و پیشگیری از وقوع این جرائم در جامعه ایفا کنند؛ به عنوان مثال زمانی که یک مجرم دستگیر و مجازات می شود، رسانهها باید این پرونده را برای مردم بازگو کنند. این روش بازدارندگی خاص خود را به همراه دارد. رسانه ملی از نگاه بنده برای پیشگیری از وقوع آسیب های اجتماعی ضعیف عمل کرده است. بنده به مسئولان امر نیز عرض کردم که ما در زمینه فرهنگ سازی بسیار ضعیف عمل میکنیم. باید به این حوزه ورود جدیتری داشته باشیم.
باید از ابزارهای نوین برای شناسایی مجرمان بهره گرفت
وی افزود: یکی از موارد خلاء قانونی برای پیشگیری از وقوع جرائم، بحث استفاده از فناوریهای نوین است. ما حتی در حوزه جرائم مربوط به آی.تی مشکل داریم. حتما باید از ابزارهای نوینی که امروز در سطح دنیا برای شناسایی و برخورد سریع با مجرمان استفاده می شود، بهره ببریم. دنیا امروز به سمت هوش مصنوعی رفته است. خوشبختانه در یک سال اخیر دستگاه های ما نیز به این سمت رفته اند، اما باید گام های جدی برای پیشگیری و برخورد سریع در حوزه آسیب های اجتماعی با استفاده از ابزارهای نوین برداریم.
عواقب آسیب های اجتماعی برای جامعه بسیار اسفناک است
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم، تصریح کرد: ما برای برخورد با مجرمان نباید به ابزارهای ۱۰۰ سال پیش بسنده کنیم. بلکه باید از فناوری های روز دنیا مانند هوش مصنوعی استفاده کنیم. عواقب آسیب های اجتماعی برای جامعه ما بسیار اسفناک است. اگر جامعه امنیت روانی نداشته باشد، حتی امنیت فیزیکی نیز نمی تواند آرامش را برای جامعه به ارمغان بیاورد. اگر این روند ادامه داشته باشد و برخورد پیگشیرانهای با زورگیری های خشن در جامعه صورت نگیرد، امنیت روانی مردم را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر امنیت روانی جامعه سلب شود دیگر هیچ آرامشی در جامعه وجود نخواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: در جامعهای که امنیت روانی ندارد حتی سرمایه گذار اقتصادی نیز پا نمی گذارد. آسیب های اجتماعی آینده خانواده ها را تحت تاثیر قرار داده و زیر سوال می برد، حتی آموزش فرزندان جامعه نیز تحت تاثیر این عدم برخوردهای پیشگیرانه با مجرمان قرار می گیرد.
برچسب ها :آسیب های اجتماعی ، بازدارندگی قانون ، پیشگیری ، جرائم اجتماعی ، زورگیری
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰