کد خبر : 8857
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۶

یک وبگاه راستی‌آزمایی جهانی بررسی کرد

ادعای کشف اسناد جدید از ترور جان اف. کندی / آیا تاریخ بازنویسی می‌شود؟

ادعای کشف اسناد جدید از ترور جان اف. کندی / آیا تاریخ بازنویسی می‌شود؟
انتشار تصاویری در فضای مجازی که ادعا می‌شود اسنادی تازه از پرونده‌ی ترور جان اف. کندی هستند، واکنش‌های زیادی را به همراه خود داشت.

گروه روایت جهان، پایگاه خبری–  تحلیلی رواج ۲۴: به تازگی تصاویری در فضای‌مجازی منتشر شده که گفته می‌شود حاوی اطلاعات تازه‌ای درباره‌ی ترور جان اف. کندی، رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده هستند و این اسناد موجب واکنش‌های گسترده‌اس از سوی کابران مجازی شده است.

در این اسناد ادعا شده که لی هاروی اسوالد، متهم اصلی این ترور، به دلیل اینکه نام واقعی قاتل را می‌دانسته درواقع قربانی یک توطئه بوده است. همچنین در متن این اسناد، به فردی با نام «کروز» اشاره شده که برخی کاربران آن را به سناتور تد کروز، جمهوری‌خواه از تگزاس، یا پدرش، رافائل کروز نسبت داده‌اند. علاوه بر این، در این نوشته، عباراتی وجود داشت که به پرونده‌ی «قاتل زودیاک» و حتی هیلاری کلینتون اشاره می‌کردند.

 

این اسناد از کجا آمد؟

این تصاویر اسناد زمانی منتشر شدند که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، دستور اجرایی‌ را برای افشای اسناد باقی‌مانده درباره‌ی تحقیقات ترور جان اف. کندی، سناتور رابرت اف. کندی، و رهبر حقوق مدنی، مارتین لوتر کینگ جونیور، صادر کرد.

بااین‌حال، بررسی‌ها نشان می‌دهد که این تصاویر جعلی و دستکاری‌شده هستند و در ابتدا به‌عنوان یک شوخی اینترنتی توسط تونی کینت، ستون‌نویس سایت محافظه‌کار Daily Signal، منتشر شده است. وی چندین بار در پاسخ به پست خود در شبکه‌ی اجتماعی X  (توییتر سابق) تأکید کرده بود که این موضوع طنز است، اما بازنشر گسترده‌ی این تصاویر بدون این توضیحات، باعث گمراهی بسیاری از کاربران شد.

آرشیو ملی ایالات متحده نسخه‌ی اصلی این سند را منتشر کرده و طبق بررسی‌ها در آن هیچ‌گونه اشاره‌ای به «کروز»، نزودیاک» یا «هیلاری کلینتون» نشده، درواقع این نامه گزارشی از پلیس سوئیس درباره‌ی برنامه‌ی اسوالد برای تحصیل در این کشور بوده و ارتباطی با ترور کندی ندارد.

 

 

ترور جان اف. کندی؛ پرونده‌ای پر از ابهام

جان فیتزجرالد کندی، سی‌وپنجمین رئیس‌جمهور ایالات متحده، در ۲۲ نوامبر ۱۹۶۳ در جریان یک رژه‌ی رسمی در شهر دالاس، زمانی که ۴۶ سال داشت، هنگام عبور از خیابان با سه گلوله از سوی یک تک‌تیرانداز مورد هدف قرار گرفت و در بیمارستان جان باخت.

لی هاروی اسوالد، یک تفنگدار پیشین نیروی دریایی ایالات متحده که به شوروی گرایش داشت، به‌عنوان متهم اصلی بازداشت شد، اما دو روز بعد، جک روبی، صاحب یک کلوب شبانه، او را در بازداشتگاه پلیس به ضرب گلوله کشت. کمیسیون وارن که از سوی دولت آمریکا تشکیل شد، به این نتیجه رسید که اسوالد به‌تنهایی و بدون دخالت گروه‌های دیگر اقدام به ترور کندی کرده است، اما این نتیجه‌گیری از همان زمان مورد تردید بسیاری از کارشناسان و مردم قرار گرفت.

طی دهه‌های گذشته، نظریه‌های توطئه‌ی بی‌شماری درباره‌ی این حادثه مطرح شده است. برخی معتقدند که سازمان سیا، مافیا، اتحاد جماهیر شوروی یا حتی نهادهای امنیتی داخلی آمریکا در این ترور دست داشته‌اند.

چرا این پرونده هنوز جنجالی است؟

با وجود انتشار تدریجی اسناد مربوط به این ترور، همچنان بخش‌هایی از این پرونده محرمانه باقی مانده است، این مسئله موجب شده که شک و گمان‌ها درباره‌ی واقعیت ماجرا ادامه داشته باشد و این موضوع به یکی از موضوعات حساس و بحث‌برانگیز سیاست آمریکا تبدیل شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رواج۲۴، بنابراین با این حال که دستور اجرایی جدید ترامپ برای انتشار باقی‌مانده‌ی این اسناد، بار دیگر گمانه‌زنی‌ها درباره‌ی حقایق پنهان این پرونده را افزایش داده است، اما انتشار تصاویر جعلی مانند آنچه اخیراً در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد، نشان می‌دهد که اطلاعات نادرست همچنان می‌توانند موجب گمراهی افکار عمومی شوند.

 

/// انتهای پیام

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.