ادعای نادرست تجارتنیوز درباره گاز عراق
گروه بینالملل پایگاه خبری– تحلیلی رواج۲۴: تجارت نیوز درخصوص قطع قراردادگازی بین ایران و عراق معتقد است این موضوع باعث برهم خوردن دوستی بین دو کشور می شود. در این گزارش به ابهام مطرح شده پاسخ خواهیم داد.
این رسانه در حالی ادعا میکند که واردات گاز از سوی عراق پشت کردن به ایران است که باید گفت، تأمین برق در عراق، از چالش های همیشگی این کشور در دو دهه اخیر بوده و از معضلات جدی در تولید برق عراق، کمبود سوخت نیروگاه های تولید برق یعنی گاز است. ۶۰ درصد نیروگاههایی که برق عراق را تولید می کنند با سوخت گاز فعالیت دارند. گازی که ایران به عراق صادر می کند تنها تأمین کننده هشت هزار مگاوات است. با این حال ایران با همین مقدار، تأمین کننده ۳۰ تا ۴۰ درصد انرژی مورد نیاز عراق است. به نقل از سایت دپیلماسی ایرانی آخرین قرارداد صادرات گاز ایران به عراق مربوط به مارس سال ۲۰۲۴ است که طی آن روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز به عراق فروخته می شود.
این موضوع، عراق را به کشوری وابسته به ایران از حیث انرژی تبدیل کرده است. ایران با اینکه یک تأمین کننده اصلی گاز برای عراق است اما در ماه های سرد سال، مصرف بسیار بالا باعث کمبود گاز در داخل ایران شده است. هم چنین قطع موقت صدور گاز به عراق در فصل سرما موضوعی تازه ایی نیست .ایسنا از دلایل قطعی های گاز عراق را در کنار مسائل ارزی و بدهی ها اختلال در تولید برق را عنوان کرده است.
وابستگی عراق و فشار آمریکا
وابستگی قابل توجه عراق به گاز ایران باعث شده تا فشارهایی از سوی آمریکا به دولت بغداد برای دستیابی به جایگزین هایی برای انرژی ایران وارد شود. به گزارش ایسنا واشنگتن با آگاهی از ظهور یک بحران جدی در عراق به دلیل قطع ناگهانی واردات عظیم گاز از ایران و تأثیر آن بر روابط بغداد و واشنگتن، عراق را به طور موقت و مقطعی از تحریمهای ناشی از تعاملات اقتصادی کشورها و شرکت ها با ایران مستثنی کرده است. با این حال فشارهای این کشور بر عراق برای یافتن جایگزینی برای گاز ایران همچنان وجود دارد. در عراق حتی نگرانی جدی وجود دارد که با آغاز به کار ترامپ، احکام دوره ای استثنای عراق از تعامل اقتصادی با ایران در خرید انرژی، تمدید نشود.به هر حال عراق در سال های اخیر به دنبال یافتن جایگزین هایی بوده. یکی از این جایگزین ها خرید گاز از ترکمنستان بوده است.
گاز ایران برای عراق حیاتی است
به نقل از خبرگزاری ایسنا، قرارداد صادرات گاز ایران به عراق در ۳۱ تیرماه سال ۱۳۹۶ به امضا رسید و عراق نیز به جرگه مشتریان گازی ایران پیوست. بر اساس این قرارداد، ایران متعهد میشد که روزانه ۲۰ تا ۲۵ میلیون متر مکعب گاز به عراق صادر کند. در حال حاضر ۸۰ درصد برقی که در نیروگاههای عراق تولید میشود، به گاز وابسته است و این کشور از نظر ذخایر گازی بسیار فقیر است. کارشناسان بر این باورند که اگر عراق بتواند همه گازهای همراه نفت خود را جمعآوری کند، میتواند ۳۵ میلیون مترمکعب گاز تولید کند. در حالی که عراق به حدود ۱۵ هزار مگاوات برقی نیاز دارد که کمبودهای فعلی خود را برطرف کند و امکان اینکه با ۳۵ میلیون مترمکعب گاز، بتوان ۱۵ هزار مگاوات برق تولید کرد، وجود ندارد.
به همین علت کمبود زیرساختهای بهرهبرداری از منابع داخلی عراق علیرغم داشتن ذخایر گازی گسترده، توانایی بهرهبرداری و استخراج مؤثر را نداشته و برای تولید برق نیروگاههای خود به بیش از 60 درصد به سوخت گاز وابسته هستند که لاجرم از ایران تامین می شود.
توسعه و بهره برداری حق ملت ها
تصمیم عراق برای توسعه چهار میدان نفتی خود و کاهش گازسوزی کاملا منطقی است. این پروژه برای بازیابی گازهای سوزانده شده به منظور افزایش تولید برق در کشور عراق خواهد بود. گازسوزی به معنای عمل آلایندهای است که در آن گازهای اضافی هنگام حفاری نفت سوزانده میشوند. دولت عراق حذف گازسوزی را یکی از اولویتهای خود قرار داده و برنامههایی برای کاهش ۸۰ درصدی این عمل تا سال ۲۰۲۶ و حذف کامل آن تا سال ۲۰۲۸ را دارد.
به گزارش رواج۲۴، به نظرمی رسد اقدام دولت عراق در خصوص طرح توسعه میدان گازی خود و بهره برداری از ذخایر نفتی و انعقاد قرارداد با سایر دولت ها نمی تواند دلیل بر پشت کردن به ایران باشد و ادعای سایت تجارت نیوز در این زمینه نادرست است.
///انتهای پیام
برچسب ها :ایران ، تجارت نیوز ، عراق ، گاز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰